رابطه متقابلی بین فرد، محل زندگی، تحصیلات، خانواده، دوستان و ارتباط با محیط وجود دارد که با آمدن فضای مجازی وضعیتی دگرگون شده را طی میکنند. وی افزود: بدسرپرستی، بیسرپرستی و عدم توجه والدین در بسیاری از موارد فرزند را در جامعه پرآسیب مجازی و واقعی رها میکنند و چون فرد نوجوان نیاز به دیده شدن و درآمد مالی را احساس میکند دوئل، شرطبندی و انواع قمار اولین انتخابش خواهند بود زیرا نیاز به پول دارد. هرچه به سمت جنوب شهر میرویم این آسیبها افزایش پیدا میکند.
این جامعهشناس گفت: سلبریتیها ترویج دهنده فرهنگ گانگستری هستند که دوئل و شرطبندی یکی از این نمونهها است. این نوع آسیب اجتماعی روند صعودی خواهد داشت. خشونت بهصورت یک فرهنگ قالب در جامعه رو به گسترش است که این مورد به چالشهای شدید اقتصادی و معیشتی ارتباط دارد.
قرایی مقدم گفت: در کنار ارتباطهای محیطی و خانواده بحثهای معیشتی تأثیرات ویرانگری بر نوجوانان دارد. نوجوان آسیبدیده با سناریوی مرگ به سمت دوئل و شرطبندی میرود که بتواند پولی به دست بیاورد.
وی ادامه داد: میخواهند همانند سلبریتیهای فضای مجازی خودنمایی و منممنم کنند و مانند آنها در جامعه رفتار کنند. همه این رخدادها و چالشها برخواسته از متن جامعه آسیبدیده است. اکثریت خانوادههای ایرانی درد معیشت دارند و بهدنبالش خشونت هم در ذهنشان شعله میکشد.
او گفت: هرجای جامعه را نگاه میکنیم خشونت وجود دارد و میتوانیم بر اساس شواهد عینی بگوییم که از در و دیوار جامعه خشونت میبارد. سلاح سرد و گرم بهراحتی در اختیار نوجوانان قرار میگیرد و چون هیچ شغلی هم ندارند برای کسب درآمد رو به شرطبندی و دوئل میآورند.