1404 يکشنبه 28 ارديبهشت

قاسم محبعلی با اشاره به نتایج سفر اخیر رییس جمهور آمریکا به خاورمیانه گفت: مهم‌ترین دستاورد سفر ترامپ به منطقه، قراردادهای اقتصادی است که با سران سه کشور عربستان، امارات و قطر بسته است. حجم قراردادها بالا است و قرارداد نظامی با عربستان سنگین است. در مورد قطر خرید هواپیما و در امارات نیز روی هوش مصنوعی سرمایه گذاری شد.

این روزها گزارش‌های سفر ترامپ به خاورمیانه را می‌بینم و افسوس حسرت برخی از شهروندان فرهیخته را که‌ای دل غافل فلان کشور عربی یک تریلیون پول داد و فناوری خرید و ما جا ماندیم.

جهش جذب سرمایه در منطقه و خاموشی در ایران در بحبوحه تحولات منطقه جنوب خلیج‌فارس و حضور آمریکا در عربستان، قطر و امارات که این سه کشور هرکدام خود را رقیب ایران می‌دانند و مبادله قراردادهای تریلیون دلاری و جذب فناوری‌های نوین و تسلیحات فوق مدرن؛ اما نمایندگان مجلس در خواب خرگوشی به سر می‌برند و در تب‌وتاب، سؤال و استیضاح و مداخله‌گری در امور اجرایی سروکله با وزرا و مدیران سروکله می‌زنند و از اختیار نظارتی کلان ملی به شکلی موهن و مچ‌گیری و باج خواهانه استفاده می‌کنند.

کشورهای منطقه دیگران را به کمک خوانده‌اند وفناورهای روز را به خدمت گرفته‌اند. درست است که به میدان بهره وری قدرت‌های بزرگ تبدیل شده‌اند ولی سهم خودرا از توسعه به دست آورده اندوزندگی مردم کشور خودرا بهبود بخشیده‌اند. این گاوهای شیرده جایی مناسب در سیاست‌های منطقه‌ای وجهانی نیز پیدا کرده‌اند.

رؤسای جمهور آمریکا در مبارزات انتخاباتی از شعار «عظمت را به آمریکا برمی‌گردانیم» استفاده می‌کنند و قول می دهند که هژمونی ایالات متحده را تقویت کنند.

پیمان حاج محمود عطار در مورد چالش تصویب میثاق های بین المللی در ایران گفت: ابتدا باید به چند کنوانسیون یا میثاق که هم زمان یا با فاصله اندک از یکدیگر در مراجع بین المللی و سازمان ملل متحد تصویب شده اند و کشور های بسیاری به آن ها ملحق شده اند اشاره کنم. یکی از این کنوانسیون ها، میثاق مریدا بود.

علی اکبر صالحی در همایش توسعه و تدبیر که در چهارمین سال درگذشت اکبر ترکان برگزار شد اظهار داشت: شریف‌ترین مخلوق خدا عقل است و اگر بتوانیم عقل را درست به کار ببریم هیچ مشکلی ایجاد نمی‌شود، اما متاسفانه ما با ناترازی‌های زیادی مواجه هستیم و در این میان باید به ناترازی در عقل هم توجه کنیم.

ما به ناگزیر باید از سرزمین ستیز به میدان سازش پای نهیم. عصر ایدئولوژی‌ها به پایان خود نزدیک می‌شود.

ماجرای قصه ماشین‌ها شاسی‌بلند و خانه و سفرها حیرت‌آور است و تهدید وزرا و مدیران قصه پر غصه‌ای است.

علی ودایع در مورد نگاه رییس جمهور آمریکا به ایران و پرونده هسته ای جمهوری اسلامی گفت: ترامپ در رابطه با پرونده ایران همان الگوریتم رفتاری را اجرا می کند که با دیگر کشور ها داشته است. رفتاری که ترامپ با نتانیاهو، زلنسکی یا پوتین دارد در مورد ایران نیز تکرار خواهد شد. رفتار وی با جمهوری اسلامی مشابه با عملکرد او در مورد اتحادیه اروپا است.

لطفا شکیبا باشید...