مجید رجبی در دومین همایش سالیانه پژوهش و فناوری شرکت پالایش نفت امام خمینی (ره)شازند افزود:بیش از ۹۵ درصد قطعات و تجهیزات موردنیاز پالایشگاه شازند بومیسازی شده است و انتظار داریم در سایه همکاری شایسته با سازندگان و شرکتهای تولیدکننده داخلی این توان امسال ۱۰۰ درصدی شود. وی با اشاره به بومیسازی بیش از ۲۰ هزار قطعه توسط شرکتهای دانشبنیان ،اظهار کرد:سازندگان داخلی همواره اثبات کردهاند که در کنار پالایشگاهها هستند و اکنون مدیران این مجموعه استفاده از توان و ظرفیت شرکتهای دانشبنیان، شرکتها و سازندگان داخلی را اولویت نخست خود میدانند. مدیرعامل شرکت پالایش نفت امام خمینی (ره)شازند بابیان اینکه امروز انواع کاتالیست ها توسط شرکتهای داخلی ساخته میشود ،اشاره کرد: کاتالیستی که انحصار ساخت آن تنها در اختیار چند شرکت خاص اروپایی و آمریکایی بود؛ امروز ایران بهعنوان نخستین کشور در منطقه با همکاری دو شرکت بهداشت و رز اروند به دانش ساخت این کاتالیست پیچیده دست یافته است. وی ادامه داد: این شرکت با تکیهبر دستاوردهای علمی و پژوهشی روز دنیا و با همکاری مراکز پژوهشی، دانشگاهها و شرکتهای فناوری، نوآور، خلاق و دانشبنیان، با تعریف پروژههای پژوهشی در راستای نیاز این مجتمع صنعتی و توسعه فناوریهای مرتبط با آن میپردازد.
«مجید رجبی» طرح مطالعاتی اجرای روش تلفیقی گیاه پالایش و میکروبی بهمنظور تصفیه پسابهای ورودی به پوند و طراحی بستر نرمافزاری منعطف برنامهریزی تولید و زمانبندی تعمیرات اساسی را از مهمترین طرحهای پژوهشی انجامشده در شرکت پالایش نفت امام خمینی (ره)شازند عنوان کرد.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت امام خمینی (ره)شازند تصریح کرد: برنامه استقرار و توسعه مدیریت فناوری، امکانسنجی و طراحی مفهومی احداث نیروگاه خورشیدی با ظرفیت ۳۵ مگاوات، امکانسنجی و طراحی مفهومی احداث واحد و فاز تکمیلی طراحی بستر نرمافزاری منعطف برنامهریزی تولید و زمانبندی تعمیرات اساسی از مهمترین طرحهای پژوهشی آینده این شرکت هست.
گفتنی است در این همایش ۴ تفاهمنامه شرکت پالایش نفت امام خمینی(ره)شازند و شرکت دانشبنیان انرژی برد کیان با موضوع مطالعه امکانسنجی طرح آزمونه مجتمع سیکل ترکیبی و گازی سازی یکپارچه ،تفاهمنامهای با موضوع ارزیابی و اندازهگیری فرهنگ HSED در بین کارکنان شرکت با دانشگاه علوم پزشکی تبریز ، تفاهمنامهای با موضوع طرح مطالعاتی تجزیهوتحلیل خطرات شغلی و ایمنی شغلی با دانشکده بهداشت علوم پزشکی تبریز و تفاهمنامهای با موضوع امکانسنجی،طراحی مفهومی و تعیین چیدمان و ظرفیت نیروگاه تلفیقی خورشیدی ،بادی و برقآبی با دانشگاه اراک ،امضاء شد.
«مهدی دژ حسینی» در دومین همایش سالانه پژوهش و فناوری شرکت پالایش نفت امام خمینی(ره) شازند، افزود: در زمان تحریم پژوهشگران بسیاری از تجهیزات را بومیسازی کرده و از این تهدید بهعنوان فرصت استفاده کردند.
وی ادامه داد: همین شرایط باعث تولید و بومیسازی کاتالیست های داخلی شد و حتی فرصت صادراتی هم برای شرکت های دانشبنیان فراهم شد.
مدیر پژوهش و فناوری شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران با اشاره به اینکه سهم اعتبارات پژوهشی از تولید ناخالص ملی در ایران نیم درصد است، اظهار کرد : سهم اعتبارات پژوهشی تولید ناخالص در جهان سه تا ۴ درصد است و این مهم باید در کشور ما تقویت شود.
دژ حسینی بیان کرد: ۹۰۰ میلیارد ریال در برنامه ششم توسعه شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران برای اجرای پروژههای پژوهشی اعتبار تخصیص داده شد که ۳۵۰ میلیارد ریال آن همچنان دریافت نشده و نیاز است منابع مالی بیشتری برای پروژههای پژوهشی در نظر گرفته شود. در پایان از پژوهشگران برتر با اهدای لوح تقدیر تجلیل به عمل آورد شد .
پایداری آب شرب در روستاهای استان مرکزی
حشمت اله عباسی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی از حفر و تجهیز یک حلقه چاه آب و اجرای 4/7 کیلومتر خط انتقال شبکه آبرسانی در راستای تأمین آب پایدار سه روستا از توابع شهر ساروق خبر داد. حشمت اله عباسی تصریح کرد: بهمنظور تأمین و توزیع پایدار آب شرب، پس از بررسی و اخذ مجوزهای لازم، رفع مشکل بیآبی روستاهای وزیرآباد، مسن آباد و نوازن از توابع شهر ساروق، در دستور کار قرار گرفت. وی در تشریح اقدامات صورت گرفته افزود: همزمان با حفر و تجهیز چاه به طول ۱۳۷ متر با هزینهای بالغبر ۱۲۵ میلیارد ریال ، اجرای عملیات لولهگذاری به متراژ ۷۴۰۰ متر لوله ۱۲۵و ۹۰ میلیمتری پلیاتیلن، به همت امور آبفا شهرستان اراک اجرایی شد. عباسی در ادامه؛ ساخت اتاقک و نصب تلهمتری را ازجمله اقدامات صورت گرفته در این بخش عنوان کرد و گفت: پیشازاین آب شرب موردنیاز ساکنین این مناطق از طریق آبرسانی سیار صورت میگرفته، که با اجرای این پروژه، ۴۰۰ خانوار با جمعیتی بالغبر ۱۰۰۰نفر از آب شرب پایدار بهرهمند شدند. گفتنی است: مشکل کیفی و کمی هرسه روستا پس از ۱۰سال بهطور کامل مرتفع شد.