استانداری خراسان در اقدامی پسندیده و سنجیده با هدف شناخت بحران ها و استفاده از پتانسیل شخصیت ها که در دهه های گذشته نماینده یک یا چند دوره مجلس بوده اند گرد همایی را در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه هفته گذشته برگزار کرد.
مدعوین نمایندگان مجالس اول تا یازدهم بودند. هر چند تعدادی از نمایندگان استان خراسان رضوی به رحمت خدا رفتهاند با این وجود 43 نماینده در قید حیات فراخوان مظفری، استاندار سخت کوش خراسان را اجابت کردند و به مشهد رفتند.
گفتنی است، این نمایندگان پیشین که اکنون دوره میانسالی را سپری می کنند کوله باری تجربه همراه با طرح و برنامه برای اصلاح امور دارند که حاضرند در اختیار مسئولان در سطح ملی و منطقه ای بگذارند.
نمایندگان ادوار در چند کمیته به ویژه کمیته زیر بنایی تقسیم شده اند.در این کمیته ها نخست مدیران کل استان، معاونین و مشاورین استاندار نقطه نظرهای خود را درباره مشکلات فزاینده موجود در استان بیان کردند، آنگاه نمایندگان به ریشه بروز مشکلات از جمله ایجاد محدودیت برای «انتخاب شدن» و «انتخاب کردن» نمایندگان و رییس جمهور اشاره کردند که باعث شده قوه مقننه و مجریه به جای روند صعودی روند نزولی را طی کنند.
نکته قابل تامل اینکه تمام مدیران مسئول در استان که در کمیته ها به ویژه کمیته زیر بنایی حضور داشتند از ناترازی، کمبود منابع، معطل ماندن طرح های نیمه تمام، عقب ماندگی استان در مقایسه با دیگر استان ها سخن گفتند.
در مقابل نمایندگان هم طرح ها و ایده های خود را برای بهبود امور بیان کردند.کمبود آب شرب و آب کشاورزی مهم ترین مشکل استان در حال حاضر است و راه حل آن انتقال آب از تاجیکستان یا ترکمنستان به خراسان است یا انتقال آب از دریای عمان به خراسان است.
کمبود گاز و فرسودگی نیروگاه توس از مشکلات مهم استان به شمار می رود.آلودگی هوا و ترافیک در شهر مشهد از دیگر مشکلات استان خراسان رضوی است.
استان در همه حوزه ها با ناترازی روبرو است و برای نوسازی و به سازی زیر ساخت ها نیاز به ارز است که این مساله با توجه به تداوم تحریم ها امکان تامین ارز وجود ندارد.
وضع به گونه ای است که رییس دانشگاه علوم پزشکی گفت: ما زمینه هایی را داریم و در قالب مولد سازی قصد فروش آنها را داریم اما مشتری وجود ندارد.
هر مشکلی علت دارد، علت آن سوء مدیریت، بهره گیری از نظریه استصوابی در قلع و قم نمایندگان مردمی در مجلس و نیز حذف تکنوکرات ها و کارشناسان از بدنه اجرایی استان بوده است.
استفاده از تکنوکرات ها در مجلس و دولت می تواند غول مشکلات را از میان بردارد.به هر حال اقدام استانداری در بهره گیری از تجارب نمایدگان ادوار که نخستین استانی است که اقدام به چنین کار مهمی کرده است می تواند الگویی برای دیگر استان ها باشد.