سعید کرداری در رابطه با پیش بینی التهابات بازار ارز پس از آغاز دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ گفت: قیمت دلار در ایران به چند عامل کلیدی بستگی دارد. یکی از مسائل مهم تورم انتظاری است. در شرایط فعلی مردم به دنبال راه هایی برای حفظ ارزش دارایی های خود هستند. در این وضعیت تمایل به خرید دارایی هایی مثل دلار و طلا افزایش پیدا می کند. چون قدرت نقد شوندگی بالایی دارند و دارایی امن به شمار می روند.
وی در ادامه افزود: دونالد ترامپ دور دوم ریاست جمهوری خود را آغاز کرد و همانطور که پیش بینی می شد این موضوع باعث افزایش انتظارات تورمی شده است. وقتی انتظارات تورمی بالا می رود، باعث افزایش تقاضا برای کالا های سرمایه ای و در نتیجه افزایش قیمت آنها می شود. افزایش قیمت دلار در بازار محصول تورم انتظاری و نشان دهنده نگاه جامعه به تحولات سیاسی بین المللی و ارتباط اش با ایران است.
وی تاکید کرد: سیاست ترامپ در دوره اول ریاست جمهوری اش بر افزایش فشارهای اقتصادی بر ایران متمرکز بود. حافظه جمعی ایرانیان آن چهار سال را به خاطر دارد. خروج آمریکا از برجام از مهم ترین اقدامات او بود که منجر به تحریم های اقتصادی علیه ایران شد. فعالان بازار با یادآوری آن دوران، نگران تشدید تحریم و دشوار شدن اقتصاد و معیشت خرید طلا و ارز را افزایش داده است.
این کارشناس اقتصادی در تشریح نسبت سیاست های آمریکا با وضعیت بازار ارز گفت: با توجه به اینکه اخیرا تزریق اخبار مثبت به بازار غیر موثر بوده و مثل سابق نتیجه نشان نمی دهد، نمی توان به این دست راهکار ها امید داشت. قیمت دلار دیگر به نقل قول ها و وعده ها واکنش نشان نمی دهد، بلکه در انتظار اقدامات ترامپ در عرصه سیاست و اقتصاد است.
وی در این رابطه اظهار کرد: ترامپ به دنبال تقویت اقتصاد آمریکا است و سیاست هایی را دنبال می کند که باعث افزایش ارزش جهانی دلار می شوند. این وضعیت بر قیمت دلار در ایران هم تاثیر گذار خواهد بود و باعث افزایش قیمت می شود، اما آنچه امروز بازار ارز را ملتهب کرده پیش بینی ها و انتظار چنین وضعیتی است.
کرداری افزود: بازگشت ترامپ با افزایش تنش های سیاسی در عرصه بین الملل همراه خواهد بود چون رییس جمهور جددی آمریکا فردی قابل پیش بینی نیست. در صورت ایجاد تنش میان ایران و آمریکا یا شعله ور شدن آتش در منطقه و یا تشدید تحریم ها فشار بر بازار ارز داخلی افزایش یافته و قیمت دلار در ایران صعودی خواهد بود. این کارشناس اقتصادی در مورد مسیر بهبود وضعیت اقتصادی ایران در چهار سال پیش رو گفت: برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور تورم، سیاست های بانک مرکزی و میزان ذخایر ارزی عواملی تعیین کننده هستند. مدیریت داخلی می تواند از تاثیر عوامل خارجی بکاهد، اما برای بلند مدت و برای کلیت اقتصاد باید سیاست گذاری کلان داشت و بهبود روابط خارجی در ثبات قیمت ارز اثر دارد.