گیاهان و ادویههایی که در غذاها مورد استفاده قرار میگیرند هم به دلیل خواص درمانی و هم طعم و مزه شان همواره مورد توجه بودهاند.به گزارش سلامت نیوز، ما از گیاهان و ادویههای زیادی در آشپزی خود به ویژه زردچوبه، سیر و شنبلیله در طبخ گوشت مرغ و انواع خورشها استفاده میکنیم گیاهان و ادویهها چیز جدیدی در آشپزی ما و سایر مللل نیستند و ثابت شده که بسیاری از آنها برای ارتقای سلامت عمومی بدن نیز مفید هستند.
دارچین
دارچین یک ادویه محبوب است که در انواع دستور العملها و محصولات پخته یافت میشود. حاوی ترکیبی به نام سینامالدئید است که خواص دارویی دارچین است به آن ربط داده میشود. دارچین دارای فعالیت آنتی اکسیدانی قوی است و به مبارزه با التهاب کمک می کند و نشان داده شده که کلسترول و تری گلیسیرید خون را کاهش میدهد.
مریم گلی
مریم گلی به دلیل خواص درمانی خود در قرون وسطی شهرت زیادی داشت و حتی برای جلوگیری از طاعون استفاده میشد. تحقیقات کنونی نشان میدهد که مریم گلی ممکن است بتواند عملکرد مغز و حافظه را بهبود ببخشد، به خصوص در افراد مبتلا به بیماری آلزایمر. بیماری آلزایمر با کاهش سطح استیل کولین، یک پیام رسان شیمیایی در مغز همراه است. مریم گلی از تجزیه استیل کولین جلوگیری می کند. در یک مطالعه ۴ ماهه روی ۴۲ فرد مبتلا به بیماری آلزایمر خفیف تا متوسط، عصاره مریم گلی بهبود قابل توجهی در عملکرد مغز ایجاد کرد.
نعناع تند
استفاده از نعناع تند(فلفلی) در طب سنتی سابقه طولانی دارد. بسیاری از مطالعات نشان دادهاند که روغن نعناع تند میتواند درد در سندرم روده تحریک پذیر را بهبود ببخشد. به نظر میرسد نعناع تند با شل کردن عضلات صاف روده بزرگ عمل میکند و باعث تسکین درد ناشی از حرکات روده میشود. عصاره این گیاه همچنین به کاهش نفخ شکم، که یک علامت رایج گوارشی است، کمک می کند. برخی از مطالعات نیز نشان میدهد که نعناع تند میتواند به مبارزه با حالت تهوع کمک کند.
زردچوبه
زردچوبه ادویهای است که به اغلب غذاها رنگ زرد میدهد و ما اغلب در زمان تفت دادن پیاز و سرخ کردن گوشت و مرغ از آن استفاده میکنیم. این ادویه حاوی چندین ترکیب با خواص دارویی است که مهمترین آنها کورکومین است. کورکومین یک آنتی اکسیدان فوق العاده قوی است که به مبارزه با آسیب اکسیداتیو و تقویت آنزیمهای آنتی اکسیدانی بدن کمک میکند.
فلفل قرمز تند
فلفل کاین یا فلفل قرمز تند نوعی فلفل چیلی است که برای تهیه غذاهای تند استفاده میشود. ماده فعال موجود در آن کپسایسین نام دارد که در بسیاری از مطالعات نشان داده شده است که باعث کاهش اشتها و افزایش چربی سوزی می شود. به همین دلیل، یک عنصر رایج در بسیاری از مکملهای تجاری کاهش وزن است. یک مطالعه نشان داد که افزودن ۱ گرم فلفل قرمز به وعدههای غذایی باعث کاهش اشتها و افزایش چربی سوزی در افرادی میشود که به طور منظم فلفل مصرف نمیکنند.
زنجبیل
زنجبیل میتواند حالت تهوع را درمان کند و دارای خواص ضد التهابی است زنجبیل یک ادویه محبوب است که در چندین شکل از طب جایگزین استفاده میشود. مطالعات به طور مداوم نشان داده اند که ۱ گرم یا بیشتر زنجبیل میتواند با موفقیت حالت تهوع را درمان کند. این شامل حالت تهوع ناشی از تهوع صبحگاهی، شیمی درمانی و بیماری دریا می شود. یک مطالعه روی افراد در معرض خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ نشان داد که ۲ گرم عصاره زنجبیل در روز، نشانگرهای التهاب روده بزرگ را به همان روش آسپرین کاهش میدهد.
شنبلیله
شنبلیله که ما آن را در طبخ قرمه سبزی استفاده میکنیم اثرات مفیدی بر قند خون دارد. این گیاه حاوی پروتئین گیاهی ۴-هیدروکسی ایزولوسین است که میتواند عملکرد هورمون انسولین را بهبود بخشد. بسیاری از مطالعات انسانی نشان دادهاند که حداقل ۱ گرم عصاره شنبلیله در روز میتواند سطح قند خون را به ویژه در افراد دیابتی کاهش دهد.