ستاره صبح، فائزه صدر: محمد رضا عارف، معاون اول رئیس جمهور روز گذشته در همایش صد شرکت برتر ایران با اشاره به مشکلات اقتصادی کشور در نقش مطالبه گر ظاهر شد و گفت: متأسفانه به گونهای تبلیغ کردهاند که ایران به دلیل داشتن منابع نفت و گاز، کشور پولداری است در حالی که کل فروش کشور از این منابع از درآمد فروش عروسک و اسباب بازی برخی کشورها همیشه کمتر بوده است، اما آن کشورها همواره فقیر جلوه داده شدهاند و ایران کشوری پولدار جلوه داده شد. آیا وقت آن نرسیده که منتخبین مردم به جای مطالبه گری، به جبران اشتباهات همتایان پیشین خود مشغول شوند و به وعدهها عمل کنند؟ ستاره صبح در گفتوگو با غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی، نماینده پیشین مجلس به بررسی این موضوع پرداخته که در ادامه میخوانید:
غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی با اشاره به لحن مسئولین به وقت مخاطب قرار دادن جامعه گفت: مسئولین دولتی به جای طرح مسئله برای مشکلات برنامه ریزی کنند و از آنچه اجرا کردهاند گزارش بدهند. آنچه مسئولین با صدای رسا پشت تریبون و در نطق و مصاحبه میگویند، سؤالاتی است که مردم سالها است از دولتها دارند؟ امروز وقت پاسخگویی است نه تکرار صورت مسئله!
وی در این رابطه افزود: متأسفانه مسئولین به جای امیدوار کردن مردم خود نوحه سرایی میکنند. چرا اقتصاد دولتی است؟ چرا تک محصولی است؟ چرا اینچنین به نفت وابسته شدیم؟ دولت باید پاسخ بدهد، نه اینکه برای مردم سؤال طرح کند! این آدمها همان مسئولین چهار دهه گذشته هستند که هر دوره جایی پست و مقامی داشتند پس نمیتوانند در مقام مطالبه گر ظاهر شوند، باید پاسخگو باشند.
نماینده پیشین مجلس با اشاره به کم کاری، کاستی و مشکلات مدیریتی در دولتهای پیشین گفت: آقای عارف بگوید برای حل این مشکل که کل فروش نفت و گاز ایران از درآمد فروش عروسک و اسباب بازی برخی کشورها کمتر است چه برنامهای دارند و تا به حال چه کردهاند؟ اگر تا اینجا دولتها بی برنامه بودهاند و نفت را بلعیدهاند، دولت چهاردهم بگوید روی معادن برنامه دارد و کار کرده است یا صنعت خودروسازی را وارد اقتصاد کرده است. یا روی ارزآوری از گردشگری، هنر، سینما، رسانه یا تبلیغات کار کرده یا خیر؟
وی در این رابطه یادآور شد: امارات با پرداخت 60 درصد هزینههای برنامه سازان چشم انداز وسیعی برای صنعت سینما ترسیم کرده است. همانطور که آقای عارف گفتند برخی کشورها مثل اندونزی روی صنعت عروسک سازی کار کرده و موفق است. ما چه کردهایم؟
این فعال سیاسی اصلاحطلب با تاکید بر لزوم جایگزینی نفت در اقتصاد گفت: طرح مشکل توسط مسئولان همراهی با مردم نیست، بلکه باید راه حل و اقدام عملی داشته باشند. نفت قابل تحریم است و سوختهای فسیلی ذخایری ناپایدار هستند. ایران باید از دههها پیش برای جایگزینی نفت فکر میکرد. کارهای انجام نشده باید در دولت چهاردهم صورت بگیرد. دولت چهاردهم فرصت آخر است و باید شجاعت اصلاح گری داشته باشد تا بتوان گفت دولت آقای پزشکیان متفاوت از دولت قبل و دولتهای پیشین ظاهر شد و موفق عمل کرد.
وی خاطرنشان کرد: ما در دولت سیزدهم مشکلی داشتیم که طرح موضوع میکرد و در عمل چیزی دیده نمیشد. میشنیدیم که "من دستور میدهم" یا "من دستور دادم" و در عمل کسی برابر دستورات کاری نکرد. توصیه به دولت آقای پزشکیان این است که دچار آفت مطالبه گری نشود. این بیماری مسئولیت در ایران است که پس از گرفتن مسئولیت به اپوزیسیون تبدیل میشوند. امروز بسیاری از وزرا و استانداران مسئولیت و اختیارات خود را فراموش کردهاند و مثل کسی که دستش بسته است قر میزنند.
نماینده پیشین مجلس در انتقاد از عملکرد دولتمردان گفت: وقتی آقای عارف مسئله اقتصاد تک محصولی و اقتصاد دولتی را برای بار چندم مطرح میکند، شنونده حق دارد بگوید خب برای این درد کاری بکنید! معاون اول هستید، رئیس تیم اقتصادی دولت هستید، به عنوان یک مقام مسئول با اختیاراتی گسترده برای حل این مشکل چه کردهاید؟! مقام مسئول باید کار کند، پیش رونده باشد و گزارش بدهد. خنده دار است که وزیر نیرو بگوید: "ما که روی این همه منابع هستیم چرا باید برقمان قطه بشود؟!" در مقابل این حرفها چه باید گفت؟ آیا اقایان انتظار دارند مردم به این سؤالات پاسخ بدهند و در مقابل اشتباهات مدیریتی و تصمیمات غلط مسئولین به جای آنها عذرخواهی کنند؟!
وی گفت: از 1399 تا تا 1400 در رابطه با ارز دولتی و ارز نیمایی حداقل چهار نظریه مختلف از آقای همتی شنیدهایم! مگر میشود یک نفر این همه تغییر دیدگاه استراتژیک داشته باشد؟ آیا جز این است که برنامهای وجود ندارد و کشور به صورت روزمرگی اداره میشود و این حرفها و نطقها نمود تبلیغاتی و رسانهای چنین وضعیتی است؟!
غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی در پایان سخنان خود متذکر شد: آقای پزشکیان شخصیت معقولی دارد. ایشان باید متوجه این وضعیت باشد بهتر است رئیسجمهور به زیر مجموعه خود تذکر بدهد و مسئولیت و اختیاراتشان را به آنها یادآور شود. در این مسیر نیروهایی که همکار دولت نیستند و از فرصت همراهی با دولت چهاردهم به خوبی استفاده نکردند باید بی تعارف کنار گذاشته شوند. دولت باید در مسیری قرار بگیرد که بتواند مرتباً گزارش عملکرد بدهد. عارضهها مشخص است، راه هم هم معلوم است، دولت از روند اجرای طرحها گزارش بدهد.