با توجه به حمایت دو گروه افراطی مذهبی از نخستوزیر شدن بنیامین نتانیاهو، روزی که نتانیاهو کابینهاش را معرفی میکرد رهبر یکی از این دو گروه به وی گفت: ما در دنیا دو دشمن داریم یکی جمهوری اسلامی است که از ما دور است و دیگری فلسطین که در بیخ گوش ما است. این دو دشمن باید از بین بروند.
اتفاقی که افتاد دو نقطه مجهول دارد اول اینکه چه تفکری و چه کسانی محرک ایجاد شدن ماجرای 7 اکتبر (15 مهر 1402) بودند. این بخش در تاریخ این جنگ مجهول مانده و به درستی به آن پرداخته نمیشود. نکته بعد نیز ابهامی است که انتهای این ماجرا نشان میدهد. مشخص نیست نتانیاهو تا کجا پیش خواهد رفت؟
ابعاد خشونت و ویرانگری این جنگ چهره کریهی از نتانیاهو در داخل و خارج منطقه به جا گذاشته و اسرائیل را در تنگنایی از بدنامی و شرمساری قرار داده است.
جهان دیگر مایل نیست چهره مظلوم اسرائیل را بپذیرد. حمله ایران تا حدی به اسرائیل فرصت داد که زیر سایه مظلومیت بخزد. نباید کاری کرد که باعث تقویت مظلوم نمایی نتانیاهو شود.
اقداماتی که امروز در کشور های حامی اسرائیل به ویژه در آمریکا انجام میگیرد کاری عجیب، سیاسی و دارای پشتیبانی است که به طور مستقیم، زدودن چهره مظلوم اسرائیل را دنبال میکند.
در دوران ترامپ آمریکا دو قطبی آزاردهندهای را تجربه کرد. در ششم ژانویه 2021 و ماجرای حمله به کنگره، جامعه آمریکا سرافکندگی و سرخوردگی کم نظیری را تجربه کرد. دوران 4 ساله ریاست جمهوری ترامپ موجب کاهش اعتبار آمریکا در فضای داخلی و بینالمللی شد.
اقدامی که در دانشگاه های آمریکا انجام میشود فراتر از آن چیزی است که به سرزنش نتانیاهو ختم شود. کسانی که این کار را انجام میدهند گروههایی با تفکرات چپ هستند که اولا خواسته آنها قطع کمک های آمریک به اسرائیل و سرنگونی دولت نتانیاهو است و دوما نارضایتی خود را از فضای داخلی آمریکا بروز میدهند.
چپ های آمریکا متوجه مشکلات داخلی هستند. گرایش چپ با ساختار سیاسی و اقتصادی آمریکا سازگاری ندارد. این گروه در آمریکا جدا افتاده محسوب میشوند و مطالبه دارند.
نوع دموکراسی در آمریکا با دموکراسی اروپایی به ویژه با فرانسه متفاوت است. میتوان گفت دموکراسی در جامعه امریکا به مفهوم واقعی اجرا نشده است و اقلیت ثروتمندی بر اکثریت کم برخوردارتری حکومت میکنند. تقسیم ثروت در امریکا عادلانه نیست و تضاد طبقاتی شکل گرفته است. جوانان خارجی این کشور ناراضی هستند و به بهانه حمایت از غزه، عقده گشایی میکنند.
یکی از مهمترین گروه های صاحب ثروت و قدرت در آمریکا یهودیان هستند، ثروتمندان یهود بخش های مهمی از جمله بانک، بیمه، صنایع هوایی و... را در اختیار دارند و در نواحی شمالی امریکا سکونت دارند. نبض اقتصاد آمریکا در دست یهودیان است. محل شهود این ادعا قدرت ایپک است. این گروه بر انتخابات آمریکا تأثیر گستردهای دارند.
نگارنده در سال 1359 در مقالهای که روزنامه اطلاعات آن را منتشر کرد تیتر زد که "آمریکا از یدک کشیدن اسرائیل به تنگ آمده است". مردم آمریکا امروز در این مرحله هستند و حرف دانشجویان معترض به دولتمردانشان این است که با وجود این همه اشتباه که از اسرائیل سر میزند تا چه زمانی آمریکا میخواهد جور یهودیان را بکشد؟!"
آنچه در دانشگاه های آمریکا میگذرد تماما به مناسبت حمایت از مردم غزه نیست بلکه جوانانی که گرایش چپ دارند مخالفت خود را با سرمایهگذاری سخت و آزار دهنده این کشور و با نفوذ و قدرت یهودیان ثروتمند نشان میدهند.