ستاره صبح آنلاین- طرح ممنوعیت مذاکره مسئولان ایران با آمریکاییهاو طرح الزام وزارت فرهنگ و سازمان صدا و سیما به حمایت از تولید آثار فرهنگی و هنری ضد استکباری روز چهارشنبه در مجلس شورای اسلامی اعلام وصول شد. اقدامی که با واکنشهای زیادی همراه شده و برخی از تحلیل گران سیاسی این طرح را عجولانه و غیر کارشناسی قلمداد میکنند. در شرایط کنونی ایران و کشورهای غربی در وین در حال مذاکره هستند و در شرایطی که مذاکرات در آستانه به نتیجه رسیدن است تصویب چنین طرحی در مجلس شورای اسلامی میتواند تأثیر منفی روی مذاکرات بگذارد. «ستاره صبح آنلاین» برای بررسی این موضوع با دکتر داوود محمدی نماینده مجلس دهم شورای اسلامی گفت وگو کرده که در ادامه میخوانید.
داوود محمدی گفت: در شرایط کنونی ایران و کشورهای غربی در وین در حال مذاکره هستند. این مذاکرات با واسطه کشورهای اروپایی بین ایران و آمریکا به عنوان تصمیم گیرندگان اصلی انجام میشود. ایران خواستار لغو همه تحریمهای آمریکا است. این در حالی است که آمریکا در این زمینه هنوز تصمیم قطعی نگرفته است. نکته مهم اینکه مذاکرات هستهای با تصمیم حاکمیت گرفته شده و حاکمیت از این مذاکرات حمایت میکند. به همین دلیل به احتمال زیاد دولت جدید نیز همین روند را تا به نتیجه رسیدن مذاکرات دنبال خواهد کرد.
نایب رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس دهم ادامه داد: طرحی که نمایندگان مجلس یازدهم تهیه کردهاند باید مورد تأمل و بررسی بیشتری قرار بگیرد و باید مشاهده کرد که در نهایت چه نتیجهای به دست خواهد آمد. با این وجود به نفس مذاکره هیچ اشکالی وارد نیست و بنده معتقدم باید رویکرد مذاکره را در دولت آینده نیز ادامه داد. این در حالی است که هر مذاکرهای که صورت میگیرد باید مبتنی بر منافع ملی باشد و به شکلی برگزار شود که به سود کشور و مردم تمام شود.
وی تصریح کرد: صحبتهایی که آقای رییسی در مناظرهها و نشست خبری خود داشتند نشان داد که وی مذاکره را نفی نمیکنند و اظهاراتی برخلاف مذاکره بیان نکردند. به همین دلیل بعید به نظر میرسد مذاکره در دولت آقای رییسی انجام نشود و این روند متوقف شود. نمایندگان مجلس نیز باید این نکته را در نظر داشته باشند که هر تصمیمی که میگیرند باید براساس منافع ملی باشد.