مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ضمن تأکید بر اهمیت تغذیه مناسب در شرایط بحرانی، توصیههایی را به شرح زیر برای عموم مردم ارائه کرد.
خرید بهاندازه نیاز خانوار
وی افزود: از خرید و انبار کردن بیش از اندازه مواد غذایی خودداری شود، واحدهای تولیدی مواد غذایی در کشور با تمام ظرفیت فعال هستند و نگرانی بابت کمبود اقلام ضروری وجود ندارد.
تهیه غذاهای سالم و فاسدنشدنی
اسماعیل زاده ادامه داد: تمرکز خانوادهها باید بر تهیه غذاهای سالم با ماندگاری بالا برای تأمین کالری، پروتئین و مواد مغذی ضروری باشد.
تأمین آب سالم
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: دسترسی به آب آشامیدنی سالم در کشور فراهم است، اما از قرار دادن بطریهای آب معدنی در برابر نور خورشید خودداری شود.
تأمین کالری کافی اما متعادل
وی ادامه داد: در شرایط اضطراب و کاهش فعالیت بدنی (مثلاً به علت دورکاری)، احتمال افزایش وزن وجود دارد، دریافت کالری باید متناسب با سطح فعالیت باشد و از منابع سالم مانند غلات سبوسدار، میوهها، سبزیجات و حبوبات تأمین شود.
مصرف پروتئین کافی
اسماعیل زاده تاکید کرد: برای حفظ توده عضلانی، مصرف منابع پروتئینی حیوانی مانند تخممرغ و گوشت و همچنین منابع گیاهی مانند حبوبات، سویا و آجیلها ضروری است، در شرایط سختتر، پروتئینهای فاسدنشدنی مانند کنسروها و آجیل در اولویت قرار گیرند.
تأمین انرژی از منابع مناسب
وی با اشاره به تأمین انرژی از منابع مناسب گفت: برای انرژی، از کربوهیدراتهای پیچیده مثل نان، برنج و حبوبات استفاده شود. وی با تاکید بر ضرورت مصرف میوه و سبزیجات افزود: برای تأمین فیبر و ویتامینها، میوه و سبزی تازه بهترین گزینه است، در صورت کاهش دسترسی، میوه خشک یا کنسرو شده جایگزین مناسبی خواهد بود.