دستیار اجتماعی ویژه رئیسجمهور بر لزوم تقویت نهادهای مدنی و انجمنها برای کاهش آسیبهای اجتماعی تأکید کرد.
علی ربیعی در نشست تخصصی بایستههای توانمندسازی انجمنهای فرهنگی و هنری خوزستان، با اشاره به نگرانیهای موجود درباره آسیبهای اجتماعی مانند طلاق، اعتیاد و خودکشی، بر لزوم مشارکت جامعه و نهادهای مدنی برای حل این مشکلات تأکید کرد و گفت: دولت بهتنهایی نمیتواند بار این مسائل را بر دوش بکشد و نیازمند کمک مردم و نخبگان است. وی از تشکیل کمیسیونی در دولت برای برنامهریزی در جهت تقویت سازمانهای مردمنهاد و انجمنهای فرهنگی و اجتماعی خبر داد و گفت: طرحهایی برای ظرفیتسازی و حمایت از تشکلهای مختلف با همکاری وزارت کشور، فرهنگ و ارشاد اسلامی و بهزیستی در حال بررسی است.
دکتر خانیکی:
فرصت بیشتر برای شنیدن حرفها، اقدام مبارکی است
دکتر خانیکی، پژوهشگر ارتباطات و رسانه، با تقدیر از تغییر رویه در برگزاری جلسات گفت: این شیوه جدید که در آن فرصت بیشتری برای شنیدن حرفها داده میشود، اقدام مبارکی است. وی با اشاره به تجربیات خود در حوزههای دانشگاهی، رسانهای و اجرایی، بر ضرورت تعامل نهادهای مدنی با دولت تأکید کرد و گفت: ما اگرچه در دولت نیستیم، اما بهعنوان دولت یار میتوانیم در حل مشکلات فرهنگی و اجتماعی کمککننده باشیم. خانیکی همچنین با اشاره به کمبود امکانات در حوزه هنر، مانند سالنهای تئاتر و جایزههای معتبر، خواستار توجه بیشتر به مسئولیت اجتماعی نهادهای اجرایی شد و افزود: فرهنگ و هنر میتوانند گشایشهای بزرگی ایجاد کنند، اما نیازمند حمایت و همکاری همهجانبه هستند. وی در پایان با اشاره به تجربیاتش در همکاری با نهادهای مدنی و دولت، گفت: تنها با گفتوگو و اشتراک فهم میتوانیم بر مشکلات غلبه کنیم و این مسیر نیازمند صبر و تلاش جمعی است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان:
ظرفیتهای فرهنگی توانایی تربیت نسل رادارند
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان گفت: فرهنگ، ظرفیت بیبدیلی است که میتوان از آن برای تربیت نسل و ارائه راهکار برای جامعه هدف استفاده کرد. حسین براتی در آیین اختتامیه نخستین جشنواره ملی داستان کوتاه هشت دزفول در تالار شهدای هنرمند اداره فرهنگ و ارشاد دزفول ضمن گرامیداشت چهارم خرداد روز مقاومت و پایداری و روز دزفول گفت: برای ارزشگذاری به دلاورمردی و مقاومت مردم دزفول، روز چهارم خرداد به نام روز مقاومت و پایداری در تقویم رسمی ثبت شد. وی با قدردانی از انجمنهای فرهنگی و هنری دزفول که زمینه برگزاری این جشنواره را فراهم کردند، افزود: ظرفیت فرهنگ، هنر رسانه و ادبیات ظرفیت بیبدیلی است که در هر حوزهای میتواند به کمک جامعه بیاید. مدیرکل فرهنگ و ارشاد خوزستان تصریح کرد: حوزه فرهنگ آنقدر موثق است و زمینه گستردهای دارد که هر حوزهای را میتواند در دل خود جای دهد. براتی خاطرنشان کرد: باید از ظرفیت فرهنگ در حوزه منابع طبیعی، ناهنجاریهای اجتماعی و هر حوزه دیگری برای جا انداختن واقعیت استفاده و افکار عمومی را متوجه مسئله کرد. وی تأکید کرد: متولیان و متصدیان فرهنگ باید باتدبیر از این ظرفیت در جهت اشاعه آموزههای دینی، قرآنی و فرهنگ اهلبیت (ع) استفاده کنند. مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان از زحمات رئیس اداره ارشاد دزفول قدردانی کرد و گفت: انجمنهای فرهنگی و هنری باید به کمک دستگاههای دولتی بیایند و در حوزههای مختلف کمک کنند.
همکاری وزارتخانههای آموزشوپرورش و صمت برای توسعه نظرآباد
غلامرضا زارع: با محوریت توسعه تعامل آموزشوپرورش با صنعت و در راستای اجرای بند «ث» ماده ۸۹ قانون برنامه هفتم توسعه و باهدف توسعه تعامل میان آموزشوپرورش و حوزه صنعت، پیری مدیر آموزشوپرورش شهرستان نظرآباد و مهندس سیفی، رئیس ریاست اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان به بررسی راه های همکاری هرچه بیشتر این دو اداره پرداختند. آنها در این نشست بر اهمیت راهاندازی هنرستانهای در جوار کارخانه و استفاده از ظرفیتهای موجود در شهرکهای صنعتی شهرستان نظرآباد تأکید کردند. پیری مدیر آموزشوپرورش شهرستان نظرآباددراین رابطه ضمن تشریح برنامههای اداره متبوع خود در راستای مهارتآموزی و اشتغال پذیری دانشآموزان خواستار همکاری همهجانبه صنعت در فراهمسازی بسترهای کارآموزی و کارورزی برای هنرجویان هنرستانهای فنی و حرفهای و کاردانش شد و سایر حاضران در جلسه نیزهریک پیشنهادهایی در راستای تقویت پیوند آموزش با صنعت ارائه دادند. بنا به همین گزارش در پایان مقرر گردید با بهرهگیری از ظرفیتهای قانونی، زمینه حضور هنرجویان در واحدهای صنعتی شهرستان جهت تقویت مهارتهای عملی و آشنایی با محیط واقعی کار فراهم گردد.