لوگو
1404 يکشنبه 21 ارديبهشت
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • سخن‌گاه
  • اقتصاد
  • شهروند
  • بین الملل
  • فرهنگ و هنر
  • سلامت
  • علم و فناوری
  • ورزش
  • خواندنی‌ها
  • آرشیو روزنامه
1404/02/02 - شماره 2490
نسخه چاپی

خاطرات هاشمی رفسنجانی 2 اردیبهشت سال 1377-

آقاى مصطفی ميرسليم، وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی آمد. براى سفر به آمريكا مشورت كرد؛ از سوى صنايع اتومبيل‌سازى آنجا دعوت شده است. از آقاى عطاءالله مهاجرانى، وزیر فرهنگ و ارشاداسلامی شكايت كرد كه تهمت كم‌شدن پول‌ كتاب‌هاى خارجى در نمايشگاه را مطرح كرده و گفت، دروغ است؛ خواست كه اصلاح كند.
 از من خواست كه به حزب مؤتلفه توجه بيشترى بكنم و پرسيد، تا كجا از شهردارى تهران حمايت مى‌كنم.آقای عبدالله نوری، وزيركشور آمد. براى حل معضل پرونده شهردارى تهران چاره‌جویى نمود و نيز مشكل انتخابات مجلس خبرگان كه فكر مى‌كند، با قانون موجود، شركت مردم، وسيع نخواهد بود. پيشنهاد دارندكه قانون را به گونه‌ای اصلاح‌كنندكه عدة بيشترى نامزد شوند.گفت، بنا دارد انتخابات شوراهای شهر و روستا را در بهمن‌ماه انجام دهد و از من خواست‌كه از دولت حمايت‌كنم.

پيمان امنيت مشترك ايران افغانستان و تركيه
۲۲ اپریل ۱۹۲۶ (دوم ارديبهشت ۱۳۰۵ هجري خورشيدي) ميان ايران، تركيه و افغانستان يك پيمان امنيت مشترك به امضاء رسيد كه برخي مورخان نوشته اند سياست انگلستان پشت سر آن بود كه در آن زمان يك قدرت بزرگ جهاني و استعمارگر شماره يك بشمار مي رفت. 
به باور این مورخان، قرارداد پاریس که به موجب آن دولت تهران حاکمیت خود بر هرات و مناطق غربی افغانستان را واگذار کرد، سارشنامه ای مشروط است و در مواردي دست ایران را در فرستادن نیروی نظامی به هرات باز گذارده و هدف لندن از پیمان دوستی اپریل ۱۹۲۶ سه کشور، گرفتن تایید ضمني دیگری از دولت تهران مبنی بر برسمیت شناختن استقلال افغانستان (تجزیه ایران) بود. اين پيمان در تهران و در خانه محمدعلي فروغي نخست وزير وقت که شهرت نزديک بودن به دولت لندن داشت توسط نمايندگان سه كشور امضاء شد. فروغي (ذکاء الملک) ماه بعد از نخست وزيري بركنار شد ولي در كابينه بعدي، اين اديب را وزير جنگ كردند!. در اين فاصله رضاشاه سرگرم برگزاري مراسم تاجگذاري خود بود.

ترور سپهبد قرنی
پيش از ظهر سوم ارديبهشت 1358، در حالي كه هنوز تيترهاي اخبار مربوط به هشدار مسكو به تهران، رويدادهاي نقده و اعزام واحدهاي تازه نفس ارتش به سوي اين منطقه، ابلاغ مصوبه مهم شوراي انقلاب به دولت كه تنها سه ماه مهلت دارد تكليف مالكيت هاي بزرگ را برپايه تعاليم اسلامي كه نه مشابهت با اقتصاد كمونيستي دارد و نه اقتصاد كاپيتاليستي روشن سازد و آنها را ملي سازد و يا به بنياد مستضعفان و سازمانهاي عام المنفعه بدهد، انتصاب دكتر ابراهيم يزدي به سمت وزير امورخارجه، تعيين سفير تازه آمريكا در ايران، خودداري آمريكا از تحويل چهار كشتي جنگي خريداري شده توسط دولت شاه، اخطار جمهوري اسلامي به دولت مكزيك كه شاه بركنار شده را به كشور خود راه ندهد و ... روي ميز سردبيران روزنامه هاي عصر تهران بود كه كدام را تيتر اول كنند كه خبر رسيد سرلشكر محمد ولي قره ني (قرني) رئيس سابق ستاد ارتش در خانه اش ترور شده است. سرلشكر قره ني نخستين رئيس ستاد ارتش، پس از پيروزي انقلاب، هفتم فروردين از اين سمت كناره گيري كرده و جاي خود را به معاونش، سرلشكر ناصر فربد داده بود.

 

Facebook Twitter Linkedin Whatsapp Pinterest Email

دیدگاه شما

دیدگاه شما پس از بررسی منتشر خواهد شد. نظراتی که حاوی توهین یا الفاظ نامناسب باشند، حذف می‌شوند.

تیتر خبرهای این صفحه

  • حمایت آمریکایی ها در طول جنگ بیشتر از روسیه بود
  • اتباع غیرمجاز باید به کشور خودشان بازگردند
  • بورس برترین بازار سوددهی در 30 سال گذشته بوده است
  • خاطرات هاشمی رفسنجانی 2 اردیبهشت سال 1377-
  • چالش‌ها و موانع سرمایه‌گذاری در بخش انرژی
لوگو
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • همکاری با ما
  • تعرفه آگهی
  • نمایندگی‌ها
  • شناسنامه
  • مرامنامه
  • آرشیو
  • RSS

1401© :: کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به روزنامه ستاره صبح بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلا مانع است.