خاطرات هاشمی رفسنجانی
1بهمن سال 1377- تا ساعت یازده در منزل كار كردم. به لتيان رفتيم. عفت و خانم نقاش، آقارضا مرعشى برادرهمسرم و فرشته خانم هم بودند. شب، جمعى ديگر از بچهها آمدند. تلفنى با آشيخ محمد هاشمیان صحبت شد كه فردا ناهار به لتيان بيايد؛ هنوز دوران نقاهت را مىگذراند.در گزارشها، تصميم ملك حسين، پادشاه اردن، به تعويض وليعهدش مهم است. تاكنون برادرش شاهزاده حسن بود و معروف است كه بناست فرزندش عبدالله را وليعهد كند و سرد برخورد كردن در مراسم استقبال را ناشى از اين مىدانند. ادامه محاكمه بیل كلينتون، رییسجمهور آمریکا، در سناى آمريكا، مسأله مهم ديگر جهانى است.امروز عصر، همراه محافظان به ارتفاعات شمال لتيان رفتيم. دو سه ساعت، در ارتفاعات لتيان كه براى شهر مركز كشور = پایتخت در نظر گرفته شده بود، كوهپيمايىكرديم. درختكارى مرتبى شده است؛ خيلى باصفا است. سرماخوردگى دارم و با مُسكن مىگذرانم.
ترورحسنعلي منصور توسط فداییان اسلام
يكم بهمن ۱۳۴۳ (۲۱ ژانويه ۱۹۶۵) حسنعلي منصور نخست وزير وقت پس از پياده شدن از خودرو نخست وزيري در ميدان تاريخي بهارستان براي ورود به ساختمان مجلس، هدف سه گوله قرار گرفت و محمد بخارايي كمي پايين تر از مسجد سپهسالار به اتهام تيراندازي به او دستگير شد. منصور در پياده رو ميدان بهارستان، بلافاصله پس از پياده شدن از اتومبيل و پيش از ورود به مجلس هدف گلوله قرارگرفته بود. منصور که بر اثر اصابت گلوله مجروح شده بود چهار روز بعد در بيمارستان پارس درگذشت.چند ساعت پس از انتقال منصور به بيمارستان، شاه امير عباس هويدا ـ وزير دارايي کابينه وقت و دوست نزديك حسنعلي منصور ـ را به رياست موقت شوراي وزيران برگزيد كه پس از درگذشت نخست وزير منصور جاي وي را گرفت و نخست وزير شد و ۱۳ سال در اين سمت باقي بود.
حمله نیروهای امنیتی به دانشگاه تهران
اولين اقدامي كه پس از روي كارآمدن علي اميني به نخست وزيري، صورت گرفت، اعلام طرح اصلاحات ارضي و محدود كردن مالكيت بود. وي در اول دي ماه ۱۳۴۰ ش (۱۳ رجب ۱۳۸۱ ق) توانست به بيت امام خميني(ره) نيز راه پيدا كند ولي با شنيدن مطالبي كه امام در زمينه ديكتاتوري و دودمان پهلوي و سلطه آمريكا بيان نمود، از فريب روحانيت نااميد شد. از آن طرف، تصميم دولت بر اجراي اصلاحات ارضي و تحديد مالكيت، در روز اول بهمن ۱۳۴۰، از طرف دانشآموزان، تظاهراتي صورت گرفت.دانشجويان دانشگاه نيز به حمايت از دانشآموزان، دست به تظاهرات زده و در نتيجه بين آنها و پليس زد و خورد شديدي در گرفت. در اين حادثه در حدود ۲۰۰ نفر پليس و دانشجو زخمي شدند و به تأسيسات و آزمايشگاههاي دانشگاه تهران صدمات زيادي وارد آمد. پس از اين حادثه، به دستور دولت، دانشگاه تا اطلاع ثانوي كه ۷۴ روز طول كشيد، تعطيل شد.
سقوط هواپیما نوه مصدق
بی نظمی های پس از انقلاب ایران، یک سال پس از سقوط نظام کهن باعث به کوه خوردن یک هواپیمای مسافربر ایران اير شد و 128 تن از جمله بانو منصوره متین دفتری نوه دکتر مصدق و مادر دکتر هدایت الله متین دفتری ( حقوق دان و موسس جبهه دمکراتیک ملي) کشته شدند.این سانحه یکم بهمن ماه ۱۳۵۸ (۲۱ ژانویه ۱۹۸۰ آن سال) روی داد.