آمریکاییها نمیخواهند ما در جنگ باشیم
آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا گفت: آمریکاییها نمیخواهند ما در جنگ باشیم. آنها از ما جنگ نمیخواهند. ما ۲۰ سال را در حالی گذراندیم که صدها هزار سربار آمریکایی در افغانستان و عراق مستقر شدند. مردم از این خسته شدند. وقتی رئیس جمهور بایدن معاون رئیس جمهور بود او مسئولیت پایان جنگ ما در عراق را بر عهده داشت. به عنوان رئیس جمهور او به طولانیترین جنگ آمریکا در افغانستان پایان داد. وزیر خارجه آمریکا تاکید کرد که به خاطر پایان دادن به جنگ افغانستان و خروج از این کشور که به کشته شدن چندین نظامی آمریکا و به تسلط طالبان بر کابل انجامید عذرخواهی نخواهد کرد. نحوه خروج آمریکا از افغانستان در سال ۲۰۲۱ تحت ریاست جمهوری بایدن که با رها کردن دولت تحت حمایت واشنگتن در کابل همراه بود و به کشته شدن نظامیان آمریکایی و رها کردن تجهیزات نظامی ارتش آمریکا در این کشور انجامید انتقادات زیادی را متوجه دولت بایدن کرد تا جاییکه جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید در آستانه استعفا قرار گرفت.
شرایط جدید حجاب در سوریه
نیروهای حکومت جدید سوریه اعلامیه هایی در این شهر توزیع کرده و به دیوارها چسبانده اند که در آن، شرایط پوشش خانم ها توضیح داده شده است. برخی منابع خبری می گویند نیروهای حکومت جدید سوریه اعلامیه هایی در این شهر توزیع کرده و به دیوارها چسبانده اند که در آن، شرایط پوشش خانم ها توضیح داده شده است. به گزارش عصرایران، در این بروشور تبلیغاتی شروط حجاب شرعی در سوریه آمده است: همۀ بدن را بپوشاند. همانند پوشاک زنان غیرمسلمان یا مردان نباشد. پهن و گشاده باشد و تنگ یا چسبان نباشد. معطر و عطرآگین نباشد. شفاف و نازک نباشد. آراسته به زیورآلات نباشد. متمایز و نامتعارف نباشد.
لغو محدودیتها علیه سوریه از سوی آمریکا
رویترز به نقل از منابع آگاه اعلام کرده است که واشنگتن در صدد است تا محدودیتهای مربوط به ارائه کمکهای بشردوستانه و سایر خدمات اساسی مانند برق را لغو کند. ایالات متحده آمریکا تصمیم دارد برخی از محدودیتهای اِعمال شده علیه سوریه را لغو کند. به گزارش فارس، سفارت آمریکا در دمشق از دیدار مقامات این کشور با وزیر امور خارجه دولت انتقالی سوریه با محوریت مرحله آتی در این کشور خبر داد. رویترز به نقل از منابع آگاه اعلام کرده است که واشنگتن در صدد است تا محدودیتهای مربوط به ارائه کمکهای بشردوستانه و سایر خدمات اساسی مانند برق را لغو کند. وزیر خارجه دولت موقت سوریه پیشازاین خواستار لغو تحریمهای آمریکا علیه این کشور شده بود. دولت بایدن با این اقدام به دنبال اثبات حُسننیت خود به حاکمان جدید سوریه است.
نتیجه بد سفر مشاور سعودی به لبنان
روزنامه الاخبار نتیجه رایزنیهای های مشاور وزری خارجه عربستان در لبنان را بسیار بد توصیف کرد. به گزارش ایلنا به نقل از الاخبار، منابع آگاه فاش کردند که نتیجه گفت و گوهای «یزید بن فرحان»، مشاور وزارت خارجه عربستان سعودی در امور لبنان بسیار بد بوده است. این منابع تصریح کردند: «پس از آنکه عربستان در پایان دوره ریاست جمهوری میشل عون بر عدم مداخله در پرونده سیاسی لبنان تاکید کرد اما بن فرحان بیطرفی را رها و برحمایت از ژنرال جوزف عون، فرمانده ارتش به عنوان نامزد اولیه ریاست جمهوری تاکید کرد. این مقام سعودی به افرادی که در لبنان با آنها ملاقات کرد، گفت: «ما مانور نمی دهیم و آمریکایی ها به شما اطلاع خواهند داد». منابع مرتبط با بری گفتند: «رئیس پارلمان ناراحتی خود را پنهان نکرد و به مقام سعودی اطلاع داد که این پیشنهاد با آنچه با کمیته پنج نفره توافق شده بود، که ولید البخاری سفیر عربستان در جلسات آن شرکت میکند، مغایرت دارد». بری توضیح داد: «ما در حضور سفیر عربستان از گروه پنجگانه خواستیم که از نامزد مورد توافق لبنانیها حمایت کنند و نه اینکه خارجی ها رئیسجمهوری را برای مردم لبنان انتخاب کنند.
شرط حزب کارگران کردستان برای دولت جدید سوریه
روزنامه حریت ترکیه فاش کرد که دولت موقت سوریه در حال مذاکره با حزب کارگران کردستان برای تحویل تسلیحات خود است و این حزب وجود تشکیلات مستقل از نیروهای خود در ارتش سوریه را شرط اصلی خود تعیین کرده است. این روزنامه ترکیه ای نوشت: «دو جلسه میان رهبری حزب کارگران کردستان، یگان های حفاظت خلق و دولت موقت سوریه برگزار شد. نمایندگان کرد خواستار دریافت یک لشکر یا لژیون در ارتش رسمی سوریه در ازای واگذاری سلاحهای خود شدند». این روزنامه تاکید کرد که حزب کارگران کردستان پیشنهاد داده است تا تولید میادین نفتی را که با حمایت ایالات متحده روی آن کار میکند و توسعه میدهد تا ۵۰ درصد با مقامهای سوریه به اشتراک بگذارد. روزنامه حریت گزارش داد که دولت موقت سوریه هیچ یک از شروطی را که کردها ارائه کرده بودند، نپذیرفت. این روزنامه این پرسش را مطرح کرده است: «دولت جدید سوریه چگونه عمل کرده است؟ آنها از حزب کارگران کردستان و یگانهای مدافع خلق خواستهاند که سلاح بر زمین بگذارند. این تصمیم بسیار مهم است. اما در نهایت باید پرسید که اگر این دو گروه سلاح خود را تحویل ندهند، پس چرا انقلاب سوریه اتفاق افتاد؟ در حالی که سایر گروههای مسلح اعلام کردند که به این تصمیم پایبند خواهند بود».