اگر از دست دادن حافظه بر توانایی شما برای انجام فعالیتهای روزانه تاثیر میگذارد، اگر متوجه شدید که حافظه شما خود به خود هر روز بدتر میشود، کمک گرفتن از یک متخصص بسیار مهم است. به طور کلی درمان بستگی به این دارد که چه چیزی باعث از دست دادن حافظه شما شده است.به گزارش همشهری آنلاین، از دست دادن حافظه چیز سادهای نیست و حتی کاهش نسبی آن هم تاثیر زیادی در عملکرد و زندگی انسان میگذارد. اگرچه هیچ تضمینی برای جلوگیری از دست دادن حافظه یا زوال عقل وجود ندارد اما برخی از فعالیتها ممکن است به شما کند. در اینجا به چند نکته اساسی در این باره اشاره شده است.
۱- هر روز فعالیت بدنی داشته باشید
فعالیت بدنی باعث افزایش جریان خون در کل بدن از جمله مغز میشود. این ممکن است به حافظه شما کمک کند.
۲- از نظر ذهنی فعال بمانید
همانطور که فعالیت فیزیکی بدن شما را سالم نگه میدارد. فعالیتهایی که ذهن شما را درگیر میکند به سلامتی مغز شما کمک میکند. این فعالیتها ممکن است به جلوگیری از کاهش حافظه کمک کند. به عنوان مثال، جدول کلمات انجام دهید، کتاب بخوانید، موسیقی بیاموزید یا یک سرگرمی جدید امتحان کنید.
۳- رژیم غذایی سالم داشته باشید
یک رژیم غذایی سالم برای مغز شما مفید است. میوه، سبزیجات و غلات کامل بخورید. منابع پروتئینی کمچرب مانند ماهی، لوبیا و مرغ بدون پوست را انتخاب کنید.
۴- مشکلات سلامتی خود را مدیریت کنید
مواردی مانند فشار خون بالا، دیابت، افسردگی، کاهش شنوایی و اضافه وزن، همگی میتوانند بر روی حافظه موثر باشند و در صورتی که با هر کدام از آنها مواجه هستید به مراقبتهای بهداشتی و درمانی در مورد آنها بپردازید.
خوراکیهایی برای خلق خوش
تغذیه نه تنها بر جسم بلکه بر روان ما اثر دارد زمانیکه خوراکی مورد علاقه مان را میخوریم احساس رضایت و شادی داریم و زمانیکه غذای بد میخویم عصبی و کلافه هستیم . مطلب زیر به شما میگوید که دقیقا کدام مواد غذایی باعث ایجاد حس خوب روانی در شما میشود.به گزارش سلامت نیوز، ٨ ماده غذایی هستند که بر اساس مطالعات صورت گرفته میتوانند سطح استرس را در شما پایین بیاورند، با افسردگی مبارزه کنند و از میزان اضطرابتان بکاهند.
شکلات:
خوردن شکلات تلخ (دقیقا به میزان ۴۰ گرم در روز) و به مدت ۲ هفته، هورمون استرس (کورتیزول) را در کسانی که به شدت استرس داشتند، کاهش میدهد.
قهوه:
قهوه ترکیبات بی شماری از جمله کافئین و اسید کلروژنیک را برای بدن فراهم و به این ترتیب روحیه شما را تقویت میکند. تحقیقات نشان میدهند که قهوه بدون کافئین حتی ممکن است تاثیرگذار باشد.
کربوهیدراتها:
کربوهیدراتها چاقکننده نیستند و میتوانند خلق و خویتان را بهبود دهند.
میوه و سبزیجات:
در مطالعهای روی حدود ۳۵۰۰ مرد و زن، که در ژورنال انگلیسی روانپزشکی منتشر شد، احتمال گزارش افسردگی از سوی کسانی که برنامه غذایی سرشار از غذاهای کامل در یک سال گذشته زندگیشان داشتند، پایینتر از کسانی بود که مقادیر زیادی دسر، غذاهای سرخشده، گوشتهای فرآوری شده، غلات تصفیه شده و لبنیات پرچرب مصرف کرده بودند. مطالعات قدیمیتر نشان دادهاند که آنتیاکسیدانهای موجود در میوهها و سبزیجات و اسیدهای چرب امگا۳ در ماهی با کم شدن خطر ابتلا به افسردگی، مرتبط است.
زعفران:
پژوهشها نشان داده است، زعفران در مقایسه با داروی ضدافسردگی فلوکستین (Prozac) و ایمیپرامین (Tofranil)، اثرات ضدافسردگی داشت. محققان بر این باورند که این ادویه همان مکانیسم پروزاک را دارد و میزان انتقالدهنده عصبی احساس خوب، سروتونین، را در مغز افزایش میدهد.
انواع ماهیهای چرب:
مصرف انواع ماهیهای چرب و روغنی و صدف به شما امگا۳ میرساند. امگا۳ مواد شیمیایی مغز که مرتبط با خلقوخو هستند (به خصوص دوپامین و سروتونین) را تغییر میدهد.
موز:
موز منبع خوبی از قند طبیعی، ویتامین B ۶ و فیبر پری بیوتیک است که با هم همکاری میکنند تا سطح قند خون و خلق و خوی شما را پایدار و در نتیجه شما را خوش اخلاق نگه دارند.
چای و دمنوش:
مطابق با مطالعهای از ژورنال تغذیه، نوشیدن چای کافئیندار سیاه، چای سبز یا اولونگ میتواند هشیاری ذهنتان را بیشتر کند. محققان معتقدند که تیانین میتواند با کافئین برای بالا بردن تمرکز و توجه همکاری کند.