اکثر مردم میدانند که میوهها سالم هستند و برخی از مردم آنها را «فست فود طبیعت» مینامند زیرا حمل و تهیه آنها بسیار آسان است. با این حال، میوهها در مقایسه با سایر غذاهای کامل، قند نسبتا بالایی دارند، به همین دلیل همواره این پرسش در ذهن شکل میگیرد که آیا آنها سالم هستند یا خیر.به گزارش هلت لاین،. البته همیشه این پرسش ذهن بسیاری را به خود مشغول کرده که میوهها چه خاصیتی دارند و آیا واقعا ناسالم هستند. در این مطلب تلاش کردهایم ضمن پرداختن به این موضوع پرسش کلیدی درباره سلامت میوهها را نیز پاسخ دهیم.
افسانهای درباره قند ناسالم میوهها
بسیاری از تحقیقات نشان می دهد که مصرف بیش از حد شکر افزوده مضر است . این شامل شکر سر سفره (ساکارز) و شربت ذرت با فروکتوز بالا است. فروکتوز، به ویژه، میتواند اثرات منفی بر سلامت متابولیک داشته باشد، زمانی که به مقدار زیاد مصرف شود. بسیاری از مردم اکنون بر این باورند که از آنجایی که قندهای افزوده شده میتوانند اثرات منفی بالقوه داشته باشند، همین امر باید در مورد میوهها نیز اعمال شود که حاوی فروکتوز نیز هستند.
سرشار از فیبر و حسابی جویدنی
خوردن و هضم بیشتر میوه ها کمی طول میکشد، به این معنی که فروکتوز به آرامی به کبد شما برخورد میکند. فیبر فقط سرعت غذا خوردن شما را کاهش نمی دهد. فواید زیادی دارد به ویژه فیبر محلول که در برخی از غذاهای کامل مانند میوه ها یافت می شود. فیبر می تواند سطح کلسترول را کاهش دهد و به بدن شما در پردازش قند کمک کند، و ممکن است به شما کمک کند احساس سیری کنید .
غذاهای پر فیبر مانند میوه ها سیر کننده هستند. اگر گرسنه هستید، احتمال زیادی وجود دارد که بعد از خوردن یک سیب بزرگ ، که حاوی ۲ گرم فیبر و ۲۲ گرم شکر و ۱۳ گرم فروکتوز است، احساس سیری کنید.
حاوی ویتامینها و مواد معدنی
اما میوهها فقط حاوی فیبر و فروکتوز نیستند بلکه میوهها انواع ویتامینها، مواد معدنی و آنتی اکسیدانها را نیز دارند. آنها همچنین دارای بسیاری از مواد مغذی هستند که برای سلامتی اهمیت دارند، از جمله ویتامینها، مواد معدنی، و مقدار زیادی آنتی اکسیدان و سایر ترکیبات گیاهی. علاوه بر این، میوهها دارای چندین ویتامین و مواد معدنی هستند که بسیاری از افراد به اندازه کافی از آنها دریافت نمیکنند، از جمله ویتامین C، پتاسیم و فولات.
کاهش خطر بیماریهای قلبی و عروقی با میوه
خوردن میوه ممکن است خطر بیماری قلبی عروقی را کاهش دهد بسیاری از مطالعات نشان دادهاند که خوردن میوهها و سبزیجات با کاهش خطر حمله قلبی و سکته مغزی مرتبط است. یک بررسی از مطالعات انجام گرفته در این زمینه نیز نشان داد که هر وعده میوه مصرف شده در روز خطر ابتلا به بیماری قلبی را تا ۷ درصد کاهش میدهد.
کاهش خطر ابتلا به دیابت البته بیشتر در زنها
رژیم غذایی سرشار از میوه میتواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهد. یک مطالعه شامل ۹.۶۶۵ بزرگسال آمریکایی نشان داد که مصرف زیاد میوه و سبزیجات با ۴۶ درصد کاهش خطر ابتلا به دیابت در زنان مرتبط است. اما در این مطالعه در مردان تفاوتی مشاهده نشد. یک مطالعه بزرگ در سال ۲۰۱۳ به چگونگی تأثیر انواع میوه ها بر خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ پرداخت. محققان به این نتیجه رسیدند که در افرادی که بیشترین انگور، سیب و زغال اخته را مصرف میکنند احتمال ابتلا به دیابت خیلی کم است. در میان میوهها زغال اخته قوی ترین اثر را در پیشگیری از دیابت را دارد.
میوه میتواند به کاهش وزن کمک کند
میوهها فوق العاده سیر کننده هستند. اگر در تلاش برای کاهش وزن هستید، جایگزینی برخی از غذاهای پر کالری در رژیم غذایی خود با غذاهای کم کالری مانند میوه میتواند کمک کننده باشد. در یک مطالعه کوچک در سال ۲۰۱۳، شرکت کنندگان یا میوه و سبزیجات خام خوردند یا قبل از غذا آبمیوه نوشیدند. شرکت کنندگان دارای اضافه وزن یا چاقی پس از خوردن میوهها و سبزیجات احساس سیری بیشتری کردند و وعدههای غذایی کوچکتری خوردند. البته نوشیدن آب میوه به اندازه خوردن میوه و سبزیجات موثر نبود.
منبع: همشهری آنلاین