گروه بین الملل: حمله حماس و حزب الله به اسراییل در نهایت خواسته و ناخواسته پای ایران را به جنگ پنهان و آشکار با اسراییل کشاند. ماجرا از آنجا آغاز شد که:
1. اسماعیل هنیه رهبر حماس برای مراسم تحلیف رییس جمهور ایران، مسعود پزشکیان که روز 9 مرداد برگزار شد، دعوت شده بود. او 12 ساعت بعد از این مراسم در محل اقامتش در تهران ترور شد. ایران در تلافی به این اقدام و همچنین ترور حسن نصرالله و عباس نیلفروشان، معاون عملیات سپاه که در حمله اسراییل به بیروت به شهادت رسیدند در دو نوبت یک بار 300 موشک و پهباد و بار دوم با 230 موشک بالستیک به اسراییل حمله کرد. تعدادی از این موشک ها به مراکز نظامی و اطلاعاتی برخورد کردند. اسراییل به این حمله بامداد روز شنبه 5آبان با بیش از 100 موشک به مراکز نظامی در تهران، اصفهان و ایلام حمله کرد. این حمله منجر به شهادت 5 تن از هموطنان که 4 تن از آنان نظامی بودند، شد. علاوه بر این براساس اطلاعیه ستاد نیروهای مسلح به پدافند هوایی ایران نیز آسیب وارد شده است. از آنجا که این حمله محدود بود و امریکا به جد از اسراییل خواسته بود به مراکز هسته ای و نفتی ایران حمله نکند بازار احساس کرد جنگ پایان یافته و قیمت دلار، سکه و ... روند کاهشی پیدا کردند.
2. به سخره گرفتن حمله اسراییل در صدا و سیما از یک سو و موضع گیری برای دادن پاسخ قاطع به اسراییل از سوی دیگر بازار را تحت تاثیر قرار داد و قیمت دلار و سکه روز گذشته افزایش پیدا کردند.
3. امریکا از اسراییل خواسته تا 5 نوامبر (15 آبان) اقدامی دیگر به ویژه حمله به تاسیسات اتمی و نفتی ایران انجام ندهد. ایران بر این عقیده است که حمله اسراییل محدود بوده و خسارت آن نیز اندک بوده است. اگر چنین است، آیا باز هم باید به اسراییل پاسخ داد یا باید در فرصت و وقت مناسب پاسخ داد؟ حمله اسراییل نشان داد که رژیم اشغالگر می تواند از حریم هوایی ایران عبور کرده و مراکزی را مورد هدف قرار دهد. این کار ممکن است از خارج یا درون از ایران باشد. این را باید نظامیان بگویند. واقعیت این است که جنگ از راه دور بین ایران و اسراییل از 25 فرودین که وعده صادق 1 اجرا شد و در پاسخ به آن اسراییل به پایگاه راداری شکاری اصفهان حمله کرد، آغاز شده و سطح تنش بالا رفته است. در این مدت دو بار ایران به اسراییل و دو بار هم اسراییل به ایران حمله کرده است. از آنجا که اسراییل اقداماتش را با چراغ سبز امریکا انجام می دهد ممکن است پای امریکا به جنگ پس از 15 آبان باز شود. اگر چنین شود جنگ تمام عیار آغاز خواهد شد که به سود ایران نیست. در چنین شرایطی استفاده از ابزار دیپلماسی می تواند از سطح تنش بکاهد.
حال که رهبری پاسخ حمله شنبه اسرائیل را به مسولان واگذار کردهاند باید دید آنها تصمیم عاقلانه و مصلحتگرایانه خواهند گرفت یا تحت تاثیر تندروها هیجانی و نسنجیده عمل خواهند کرد.حاکمیت نباید تسلیم جریان ها، افراد و روزنامه های تندرو که همواره دم از جنگ میزند شود. این جماعت اگر طالب جنگ هستند ابتدا اول خود بروند در غزه، لبنان و سوریه بجنگند تا بفهمند زیست در جنگ تا چه میزان مشقت بار است. زخم های جنگ هشت ساله هنوز وجود دارد، به همین دلیل است که مردم نگران جنگ هستند و از آن فاصله گرفته اند.