جشنواره بینالمللی فیلم توکیو از «بلا تار» فیلمساز مجارستانی با اعطای جایزه یک عمر دستاورد هنری تقدیر میکند.
«بلاتار» که به خاطر سبک سینمایی متمایزش شناخته میشود، با فیلم ۴۳۸ دقیقهای خود با عنوان «تانگوی شیطان» در سال ۱۹۹۴ شهرت بین المللی به دست آورد که برای او جایزهای در برلیناله به ارمغان آورد.
تار از زمان اعلام بازنشستگی خود از فیلمسازی پس از ساخت فیلم «اسب تورین»، بر آموزش نسل بعدی فیلمسازان تمرکز کرده است. او در سال ۲۰۱۲ مدرسه «film.factory» را در سارایوو تأسیس کرد و کارگاههایی را در سراسر جهان برگزار میکند.
سی و هفتمین جشنواره توکیو، فیلمهای کوتاه خلق شده در کارگاه آموزشی اخیر به رهبری تار در استان فوکوشیمای ژاپن را به نمایش میگذارد. این جشنواره همچنین میزبان یک رویداد گفتگوی ویژه با حضور بلا تار و اهدای جایزه یک عمر دستاورد طی مراسمی در یکم نوامبر خواهد بود. بلار تار در سال ۲۰۲۳ جایزه افتخاری آکادمی فیلم اروپا دریافت کرد و در سال ۲۰۲۲ نیز با دریافت جایزه یک عمر دستاورد جشنواره فیلم قاهره مورد تقدیر قرار گرفت. این فیلم برای او شهرت بینالمللی به ارمغان آورد و پس از آن فیلم «اهرمونیهای ورکمایستر» (۲۰۰۰) و «مردی از لندن» (۲۰۰۷) را بر اساس رمانی از «ژرژ سیمنون» ساخت.
جایزه جشنواره لندن برای «خاطرات یک حلزون»
انیمیشن استرالیایی «خاطرات یک حلزون» پس از دریافت جایزه بهترین فیلم در جشنواره انسی در اوایل سال، اکنون برنده جایزه برتر جشنواره فیلم لندن شده است.انیمیشن استاپ موشن و تحسین شده «خاطرات یک حلزون» ساخته آدام الیوت، برنده جایزه بهترین فیلم در بخش رقابت رسمی این رویداد سینمایی شد.هیات داوران جشنواره فیلم لندن به ریاست الکساندر فیلیپ، اعلام کرد: «جمع داوران به طرز باورنکردنی تحت تأثیر فیلم «خاطرات یک حلزون» ساخته آدام الیوت قرار گرفتند که یک دستاورد منحصر به فرد در فیلمسازی است. این انیمیشن از لحاظ احساسی قدرتمند و غافلگیرکننده است و به مسائل مرتبطی مانند تنهایی و غم و اندوه می پردازد.»
این انیمیشن که با تکنیک استاپ موشن ساخته شده، کمدی درامی تاریک درباره یک حلزون با صداپیشگی سارا اسنوک است که داستان زندگی خود را بازگو میکند. این نخستین انیمیشن بلند ساخته «آدام الیوت» پس از انیمیشن «مری و مکس» ساخته این کارگردان در سال ۲۰۰۹ است که در جشنواره انسی برنده جایزه برتر شد.
بازگشت فرهاد فخرالدینی به صحنه پس از ۱۰ سال
منظومه سیمرغ (قاف) آخرین اثر آهنگساز و رهبر ارکستر پیشکسوت ایرانی در روزهای آغازین آذرماه روی صحنه میرود.
فرهاد فخرالدینی این اثر را بر اساس «منطقالطیر» (شاهکار ماندگار عطار نیشابوری) در پنج موومان ساخته و قرار است آن را به همراه ارکستری متشکل از حدود صد نوازنده شناختهشده موسیقی کلاسیک ایران به اجرا در آورد. این آهنگساز برجسته موسیقی ایران، پیش از این موسیقی ماندگار سریالهایی چون «بوعلیسینا»، «سربهداران»، «امام علی(ع)»، «روزی روزگاری»، «کیف انگلیسی» و... را ساخته است. همچنین فخرالدینی بنیانگذار ارکستر ملی موسیقی ایران از سال ۱۳۷۷ بوده که منشأ اتفاقات بزرگی در زمینه موسیقی ملی و کلاسیک ایرانی بوده است.کنسرت منظومه سیمرغ (قاف) از سیام آبانماه ۱۴۰۳ روی صحنه تالار وحدت به اجرا در خواهد آمد.
قصه «پل آستر» به قلم همسرش
همسر «پل آستر» کتاب خاطراتی درباره این نویسنده فقید خالق سهگانه «نیویورک» منتشر میکند.«سیری هاستوت» اعلام کرده که درحال نگارش کتاب خاطراتی درباره همسر فقیدش «پل آستر» نویسنده نامدار آمریکایی است. «گاردین» نوشت، خبر نگارش این کتاب نخستینبار در جریان گفت و گویی با یک روزنامه آلمانی مطرح شد و در آن «هاستوت» اعلام کرد که چند روز پس از درگذشت «پل آستر» نگارش خاطراتی درباره این نویسنده را آغاز کرده است. «هاستوت» امیدوار است نگارش این کتاب خاطرات که عنوان «داستانهای اشباح» را برای آن انتخاب کرده است را تا اوایل سال میلادی آینده به پایان برساند.