دکتر رضا شروین بدو فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان و رئیس «قطب علمی طب کودکان کشور با بیان اینکه مصرف زیاد فست فود و آلودگی هوا اثری منفی بر رشد مغزی کودکان میگذارد، به والدین توصیه میکند اطفال خود را در معرض استفاده از موبایل و فضای مجازی قرار ندهند. در ادامه گزیده نظرات وی را به نقل از ایلنا می خوانید.
هر وسیلهای که توجه و تمرکز کودک را از بین ببرد و محرکهای مجازی را جایگزین محرکهای حقیقی کند، روی عملکرد مغز در سنین پایین می تواند روی سیناپسهای مغزی اثر منفی بگذارد. توجهی که بچهها به وسیلهای مانند تلفن همراه میکنند و جایگزین بازیها میشود، مضر است. محرکهای بصری و سمعی مجازی که به اصطلاح به آن دیجیتال مدیا میگوییم جایگزین عاداتی مثل بازی کردن با هم سن و سالان یا بازی با وسایل و ... شده است. اما در مورد این که امواج موبایل، امواج سلامت و امنی هستند توصیه من این است با همکارانی که در زمینه فیزیک پزشکی کار کردهاند، صحبت کنید. دوم این که تکنولوژی تلفن همراه قدیمی نیست و شاید حدود سه دهه باشد که در دنیا از آن استفاده میشود. ب
تغذیه فست فود میتواند اثر منفی بر رشد مغز اطفال داشته باشد. از طرفی باعث افزایش وزن و مشکلات دیگر شود. تغذیه سالم یکی از مهمترین موارد برای رشد مغزی کودکان است. بیشترین میزان رشد مغز در اوایل دوره کودکی رخ میدهد. اگر غذاهای مصرفی، غذاهای استانداردی باشند که تقریبا میتوان گفت غذاهای سنتی استاندارد هستند؛ رشد مغز درست انجام میشود. اما استفاده بیش از حد از فست فودها و غذاهای دارای مواد نگهدارنده، روی سلامت جسمی کودکان و به تبع آن سلامت ذهنی و مغزی شان اثر بد میگذارد. فست فودها باعث چاقی و افزایش وزن کودکان میشوند که الان به صورت خطری کل دنیا را دارد تهدید میکند. همین اضافه وزن، سبب کم تحرکی بچهها میشود در حالی که کودکان برای رشد صحیح خود باید تحرک لازم را داشته باشند.