مصرف برق کشور شب یکشنبه با عبور از ۶۹ هزار مگاوات به ۷۰ هزار مگاوات نزدیک شد در حالی که سال گذشته این میزان مصرف در تیر ماه رخ داده بود.
این روزها بر شدت دمای هوا در کشور افزوده شده و همین امر سبب افزایش مصرف وسایل سرمایشی شده است. هرچه میزان مصرف وسایل سرمایشی بیشتر شود میزان مصرف برق همافزایش خواهد یافت.
بر این اساس و طبق آمار تازه شرکت مدیریت شبکه برق ایران در ساعت ۱۴ و ۲۵ دقیقه روز یکشنبه مصرف برق به ۶۹ هزار و ۳۷۶ مگاوات افزایش یافت. این رقم در بازه زمانی مشابه سال گذشته ۶۱ هزار و ۳۱۲ مگاوات بود که حدود هفت هزار مگاوات رشد را نشان میدهد. ساعت ۲۰ و ۲۷ دقیقه یکشنبه نیز میزان مصرف برق به عدد ۶۵ هزار و ۷ مگاوات رسید که گرچه نسبت بهروز کاهش یافت؛ اما در مقایسه با ۵۹ هزار و ۴۸۱ مگاوات زمان مشابه سال گذشته بیش از پنج هزار مگاوات افزایش دارد. ۶ هزار و ۶۰۳ مگاوات تولید برق کشور توسط انرژیهای تجدیدپذیر بود.
سخنگوی صنعت برق از مردم خواست تا همکاری لازم را با خادمان خود در صنعت برق داشته باشند تا برق پایدار برای همه بخشها بدون مشکل تأمین شود.
مصطفی رجبی مشهدی در خصوص این که مردم چگونه میتوانند به کاهش مصرف کمک کنند، گفت: مشترکان میتوانند ضمن بهخاطر سپردن ساعات اوج مصرف روز (۱ تا ۶ بعدازظهر) و شب (۷ تا ۱۰ شب)، از بهکاربردن وسایل برقی پرمصرف بهویژه بهصورت همزمان در این بازه زمانی خودداری کرده و درعینحال وسایل سرمایشی خود را بر روی ۲۴ درجه که دمای رفاه و آسایش است تنظیم کنند. همچنین نصب سایبان بر روی کولرهای آبی علاوه بر افزایش بازدهی آنها، موجب کاهش ۴۰ درصدی مصرف برق نیز خواهد شد.
به گفته رجبی مشهدی، سال گذشته ۴۰ درصد مشترکان خانگی با صنعت برق همکاری کردند که تقریباً یکسوم از این تعداد قبضهایشان رایگان شد و حتی بستانکار شدند. امسال علاوه بر پاداش صرفهجویی، جوایز ارزشمند دیگری در نظر گرفته شده که هر مشترک با ۱۰ درصد کاهش مصرف برق میتواند در قرعهکشی جوایز نظیر خودرو، لوازمخانگی، لوازم دیجیتال و... شرکت کند.
ارس و سفیدرود، پُربارانترین حوضه در هفته جاری
حوضه ارس و سفیدرود بزرگ از میان حوضههای درجه ۲ کشور، پربارانترین حوضهها در هفته جاری خواهند بود.
به گزارش ایرنا از موسسه تحقیقات آب، برای هفته جاری (۲۰ الی ۲۵ خرداد) وقوع بارشها در شمال غرب و مناطقی از شمال کشور پیشبینی میشود. در این مناطق مقادیر تجمعی بارش ۷۵-۵۰ میلیمتر پیشبینی شده است. بر اساس تقسیمات حوضههای درجه یک کشور، حوضه آبریز دریای خزر با مقدار میانگین ۱۸.۲ میلیمتر و بیشینه نقطهای ۱۰۱.۸ میلیمتر و حوضه آبریز دریاچه ارومیه با مقدار میانگین ۲۲.۱ میلیمتر و بیشینه نقطهای ۹۰.۶ میلیمتر پربارانترین حوضهها در هفته جاری خواهند بود. همچنین حوضه آبریز مرزی شرق با مقدار میانگین صفر میلیمتر و بیشینه نقطهای نیم میلیمتر، کمبارانترین حوضه درجه یک کشور است. از میان حوضههای درجه ۲ کشور، حوضه ارس با متوسط بارش ۳۰.۱ میلیمتر و بیشینه بارش ۱۰۱.۸ میلیمتر و سفیدرود بزرگ با مقدار میانگین ۲۴.۱ میلیمتر و بیشینه نقطهای ۹۸.۳ میلیمتر، پربارانترین هستند. در هفته جاری استانهای شمالی و شمال غرب کشور با بارش تجمعی معادل ۵۰ تا ۷۵ میلیمتر پربارشترین استانهای کشور خواهند بود.