دادستان کل کشور: برای نوامیس پرونده قضایی درست نمیکنیم
محمدکاظم موحدی آزاد، دادستان کل کشور با اشاره به دور جدید برخورد با زنان به دلیل حجاب اجباری گفت: «بنا نداریم برای نوامیس این مملکت پرونده قضایی درست کنیم و بعد از تذکر و تعهد و اصلاح پوشش فرد به منزل برمیگردد.»
فرمانده سپاه تهران: حجاب در اماکن عمومی رعایت شود
فرمانده سپاه تهران بزرگ با اشاره به اهتمام مضاعف در اجرای قانون رعایت حجاب گفت: متولیان امر و گروههای آموزشدیده با عنوان «سفیران مهر»، موضوع رعایت قانون و ضوابط مربوط به حجاب در اماکن عمومی و تذکر و روشنگری قاعدهمند را به صورت جدیتر در میان اصناف، ادارات، بازار، معابر، بوستانها، تفرجگاهها و حملونقل عمومی تهران پیگیری خواهند کرد.سردار حسن حسنزاده با اشاره به اهتمام مضاعف در اجرای قانون رعایت حجاب اظهار داشت: همیشه برای مردان وزنان ایرانی حفظ حریم خانواده و حجاب مسئله جدی و حتمی بوده است.
دادستان اصفهان:بیحجابها نه در اجتماع میتوانند تردد کنند نه خدمات اداری، نهادها و اصناف را دریافت خواهند کرد
سید محمد موسویان، دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان اصفهان نیز بر لزوم اجرای این طرح در همه مکانهای عمومی تأکید و تصریح کرد: اگر طرح نور بهطور کامل و صحیح اجرا شود کسانی که اقدام به کشف حجاب میکنند متوجه خواهند شد نه در اجتماع میتوانند بهسادگی تردد داشته باشند نه خدماتی از ادارات، نهادها و اصناف دریافت خواهند کرد. به مسئله حجاب در جامعه باید ورای یک مسئله اجتماعی صرف نگریسته شود.
نباید به موضوع حجاب، تنها با نگاه اجتماعی و فرهنگی نگاه کرد
حجتالاسلام اسد اله جعفری در نشست ستاد پیشگیری از وقوع جرم دادگستری با انتقاد از کسانی که مقوله حجاب را فقط مقولهای اجتماعی معرفی میکنند، گفت: وقتی مسئله حجاب، به دستاویزی برای ضربه زدن دشمنان به پیکره نظام تبدیل میشود و آنان با طراحی اغتشاشات و ترویج بهابرگد و باری و مفاسد اخلاقی، پایههای نظام مقدس جمهوری اسلامی را هدف قرار میدهند دیگر نباید به موضوع حجاب، تنها با نگاه اجتماعی و فرهنگی نگریست بلکه این موضوع دارای ابعاد مختلف است.
همچنین سردار فدا فرمانده سپاه صاحبالزمان (عج) از انجام تذکر لسانی توسط نیروهای بسیج در جامعه خبر داد و بر آمادگی سپاه برای همکاری با دستگاه قضایی و نیروی انتظامی به منظور اجرای هرچه بهتر طرح نور تأکید کرد.
آیتالله مسعودی خمینی:برخورد در موضوع حجاب باید اخلاقی باشد نه تازیانهای!
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم درباره انتقادات به مشی دولت در موضوع حجاب، میگوید: فکر میکنم بعد از فرمایشات رهبری و مسائل عالی که ایشان مطرح کردند، دولت با مدنظر قرار دادن همان مسائل مدنظر ایشان، روش درستی اتخاذ کرده و بامشی «بفرما» شروع کند چراکه اگر شروع نکند، مجدداً مسائل قبلی و بعضاً بدتر به وجود میآید. با جوانان نباید بامشی تازیانهای صحبت کرد.
آیتالله علیاکبر مسعودی خمینی که مدافع برخورد محترمانه با زنان است در گفتگو باخبر آنلاین میگوید: باید با زبان «بفرما» با زنان صحبت کرد.
برخوردها باید انسانی و اخلاقی باشد نه برخوردهای تازیانهای و چوبی. در مجموع انسان باید با انسانیت شروع کند و اسلام هم انسانیت را میخواهد. برای مثال به دختری گفته شود خدا شما را حفظ کند، لطف کنید و خانمی کنید مقداری موهای خود را بپوشانید، با این لفظ فکر نکنم مشکلی صورت بگیرد.
نوری قزلجه:لایحه عفاف و حجاب قانون نشده، نمیتوان آن را اجرا کرد
غلامرضا نوری قزلجه، رئیس فراکسیون مستقلین مجلس شورای اسلامی درباره لایحه عفاف و حجاب و سونامی تحقیق و تفحصهای بیسرانجام در مجلس یازدهم هشدار داد و گفت: مسئولیت لایحه عفاف و حجاب بر عهده دولت است چراکه اگر رئیسی از عملکرد نمایندهها در حوزه لایحه عفاف و حجاب ناراضی بود، لایحه را پس میگرفت، وقتی لایحه ۹ مادهای عفاف و حجاب تبدیل به ۷۰ ماده میشود، کسی که لایحه را داده، نمیپذیرد. رفتار دولت و قوه قضاییه پذیرفتنی نیست. اگر واقعاً برداشت آنها این است که لایحه عفاف و حجاب با آنچه مدنظر آنها بوده، خیلی فرق کرده، قانون اینجا دست آنها را باز گذاشته و میتوانند لایحه را پس بگیرند. اگر اشاره مجریان گشت ارشاد به لایحه عفاف و حجاب باشد که این لایحه هنوز قانون نشده، لذا نمیتوانند آن را اجرا کنند چراکه هنوز قانون نشده است. نکتهای که در مورد لایحه عفاف و حجاب وجود دارد، مشخص است که لایحه است و محصولی از همکاری دولت و قوه قضاییه، اما به نظر میرسد که هر دو قوه لایحه مذکور را گردن نمیگیرند و میخواهند آن را به نام مجلس یازدهم تمام کنند. علت این است که مجلس مواد زیادی به لایحه عفاف و حجاب اضافه کرد.
مسیح مهاجری:تا وقتی تکلیف واعظ توهینکننده به پیامبر و قضیه باغ ازگل را روشن نکنید، نمیتوانید جامعه را ملتزم به دین و حجاب کنید
مسیح مهاجری، مدیرمسئول روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: مردم میگویند شما که به نام دین بر این کشور حکومت میکنید اگر بیعدالتی، تبعیض، مماشات با مفسدان، نادیده گرفتن اهانت به پیامبر و امیرالمؤمنین در موارد خاص، تکریم کسانی که تخلفشان در جابجایی اموال و زمین و باغ کاملاً محرز و دروغ بستنشان به امام زمان کاملاً مستند است، خواست دین است ما را با چنین دینی نسبتی نیست. مسئولان دولت و نظام برای اجرای حکم شرعی و قانونی حجاب نمیتوانند با توسل به روشهایی از قبیل گشت ارشاد و بگیر و به بندهای معمول موفق شوند. دستیابی به هدف شرعی و قانونی در این زمینه به تجدیدنظر اساسی در عملکردهای مسئولین و سیاستهای موجود و معمول حکمرانان نیاز دارد. مسئولین مطمئن باشند بدون بازگشت به اصول و آرمانهای اولیه انقلاب و نظام جمهوری اسلامی که در قانون اساسی متبلور هستند، هیچ توفیقی برای اجرای احکام شرعی و مقررات قانونی مرتبط با شرع به دست نخواهند آورد. حکمرانان بپذیرند که همین دو فقره اخیر مماشات با آن واعظ اهانت کننده و تکریم این امام جمعه موقت مرتبط با ماجرای باغ گل اُزگُل، میلیونها نفر را نسبت به دین بدبین و در اعتمادشان به نظام تزلزل ایجاد کرد، چون این برخوردهای حاکمیتی به نام دین صورت گرفتهاند. گزارشگران حتی اگر خودشان افراد صالحی هستند، از متن جامعه بیخبرند. در چنین وضعیتی چگونه فکر میکنند ازسرگرفتن مبارزه با بیحجابی جواب میدهد؟ ما با کارهایی که میکنیم به صورت مجانی برنامههای دشمن را به دقیقترین شکل به اجرا درمیآوریم. ما باید در سیاستهایمان و عملکردهایمان تجدیدنظر کنیم. اگر عدالت را بدون اغماض اجرا کنیم، تبعیضها را کنار بزنیم، مفسدان را بهطور یکسان به محاکمه بکشانیم، متخلفان را در هر مقام و لباس و جایگاهی که هستند به سزای تخلفشان برسانیم، بحران اقتصادی را ریشهکن نماییم، مشکلات معیشتی مردم را حل کنیم، آزادیهای مشروع را تأمین نماییم و حقوق قانونی مردم را به رسمیت بشناسیم، بدون اینکه نیازی به گشت ارشاد و بگیر و ببند باشد مردم احکام دین و قانون را داوطلبانه عمل میکنند و ریزشها به رویشها تبدیل میشوند. در غیر این صورت، متأسفانه باز هم دین باید هزینه اشتباهات حکمرانان را بپردازد.