یک متخصص طب ایرانی، ضمن ابراز همدردی با خانوادههای داغدار و مردم در شرایط بحرانی اخیر، توصیههایی کاربردی برای حفظ آرامش و مراقبت از سلامت قلب بهویژه برای بیماران قلبی ارائه داد.
به گزارش مهر، تبسم ارشادی فر، متخصص طب ایرانی، ضمن ابراز همدردی با خانوادههای داغدار و مردم در شرایط بحرانی اخیر، توصیههایی کاربردی برای حفظ آرامش و مراقبت از سلامت قلب بهویژه برای بیماران قلبی ارائه داد.
وی با تأکید بر اهمیت تقویت روحیه، گفت: در گام نخست، باید خود را از نظر روحی تقویت کنیم. استفاده از جملات مثبت مانند همه چیز خوب میشود و شرایط بهبود مییابد میتواند بهطور مستقیم بر کاهش استرس تأثیرگذار باشد. توکل به خدا و پرهیز از جملات منفی، اولین قدم در مدیریت روان در شرایط دشوار است.
داروهای قلبی را قطع نکنید
از طب سنتی در کنار آن بهره ببرید
ارشادیفر تصریح کرد: بیماران قلبی باید داروهای خود را طبق دستور پزشک مصرف کنند و بههیچوجه آنها را کنار نگذارند. اما در کنار داروهای شیمیایی، میتوان از برخی مقویهای طبیعی قلب بهره گرفت.
وی افزود: مصرف دانه فرنج مشک (تا حدودی تخم شربتی یا بذر ریحان) همراه با عرق بیدمشک، گلاب و مقدار بسیار کمی زعفران، دو بار در روز میتواند به تقویت قلب کمک کند. در صورت نداشتن دیابت، افزودن کمی عسل یا شربت سکنجبین نیز توصیه میشود.
دمنوشهای آرامبخش برای کاهش استرس
این متخصص طب ایرانی با اشاره به تأثیر دمنوشهای گیاهی بر آرامش روان و سلامت قلب، ترکیبی مؤثر را معرفی کرد: مخلوطی از گیاهان بادرنجبویه، بابونه، اسطوخودوس، گل گاوزبان، گل بنفشه و بهارنارنج، روزانه یک قاشق غذاخوری در یک لیوان آب جوش دم شود و مصرف گردد. در صورت ابتلاء به فشار خون بالا، افزودن چای ترش یا لیمو عمانی به این دمنوش توصیه میشود.
پرهیزهای غذایی مهم برای بیماران قلبی
ارشادیفر درباره تغذیه سالم نیز هشدار داد: مصرف ادویههای تند، غذاهای سنگین و غلیظ مانند ماکارونی، بادمجان، عدس و امثال آنها میتواند برای بیماران قلبی مضر باشد. در مقابل، غذاهایی مانند آلبالو پلو، زرشک پلو، خورشت سیب و دیگر غذاهای سبک، مناسبترند.
میوههای مفید برای تقویت قلب
وی در بخش پایانی به معرفی میوههای مفید برای بیماران قلبی پرداخت و خاطر نشان کرد: سیب بهترین میوه برای بیماران قلبی است. مصرف فالوده سیب (سیب رندهشده همراه با گلاب، عرق بیدمشک و زعفران) یک آرامبخش قوی و طبیعی محسوب میشود. همچنین، برای افراد دیابتی، میوههایی چون توتفرنگی، هلو، شلیل و خیار در فصل تابستان بسیار مفید هستند.
درمانهای غیر دارویی برای آرتروز زانو
آرتروز زانو که ناشی از تخریب غضروف مفصل است، ممکن است شما را به درد آزارندهای مبتلا کند و درمانهای غیردارویی زیادی هم برای آن ارائه شدهاند، اما کدام یک از این درمانها بهتر عمل میکنند؟
به گزارش همشهری آنلاین یک بررسی جدید بوسیله پژوهشگران چینی نشان میدهد که استفاده از زانوبند طبی (بریس زانو)، آبدرمانی و ورزش مفیدترین این درمانهای غیردارویی هستند.
به گفته این پژوهشگران این شیوههای غیردارویی درد را کاهش میدهند و تحرک افراد را بدون ایجاد عوارض جانبی گوارشی یا قلبی عروقی مرتبط با داروهای مسکن رایج بهبود میبخشند.
یافتههای این بررسی نشان داد که درمانهای انجام شده در آب گرم یا همان هیدروتراپی نیز به ویژه برای کاهش درد به خوبی عمل میکنند. این بررسی همچنین نشان داد که ورزشهای عمومی، از جمله تمرینهای هوازی، تمرینهای ذهنی-بدنی مانند یوگا، تمرینهای قدرتی و تمرینهای انعطافپذیری به طور مداوم درد و عملکرد جسمی را بهبود میبخشند. در این بررسی لیزر درمانی با شدت بالا و درمان با امواج ضربهای (Shock wave therapy) تاحدودی از لحاظ بهبودی علائم موثر بودند، اما کاربرد امواج اولتراسوند از نظر اثربخشی در درمان درد زانو کمترین نمره را در میان روشهای گوناگون به دست آورد. این پژوهشگران میگویند یافتههایشان میتواند دستورالعملهای بالینی برای درمان آرتروز زانو را طوری تغییر دهد که امکان تمرکز بر مداخلات درمانی ایمنتر و ارزا.