نامه سرگشاده رئیس نظام پرستاری به ۳ نهاد بینالمللی
رئیسکل سازمان نظام پرستاری در نامه به مدیرکل سازمان بهداشت جهانی، شورای بینالمللی پرستاران و کمیته بینالمللی صلیب سرخ از آنان خواست تا ضمن محکوم کردن حمله رژیم صهیونیستی به مراکز درمانی ایران، اقدامات فوری را برای تضمین حفاظت از کارکنان و مراکز درمانی در مناطق جنگی انجام دهند. در نامه احمد نجاتیان به مدیر سازمان بهداشت جهانی، رئیس شورای بینالمللی پرستاران و رئیس کمیته بینالمللی صلیب سرخ آمده است:
«دکتر تدروس آدهانوم گبریسوس؛ مدیرکل سازمان بهداشت جهانی، دکتر خوزه لوئیس کوبوس سرانو؛ رئیس شورای بینالمللی پرستاران و دکتر میریانا اسپولجاریک اگر؛ رئیس کمیته بینالمللی صلیب سرخ
همان طور که مطلع هستید، جمهوری اسلامی ایران در جریان مذاکرات با ایالاتمتحده آمریکا در مورد ماهیت صلحآمیز فعالیتهای هستهای خود، مورد حملات نظامی رژیم اسرائیل قرار گرفت. متأسفانه، طی دوازده روز، ایالاتمتحده آمریکا نیز تأسیسات هستهای ایران را هدف قرار داده که نقض قوانین بینالمللی است. این حملات منجر به از دست رفتن غمانگیز تقریباً ۶۱۰نفر از ایرانیان شده است که اکثر آنها را غیرنظامیان، ازجمله ۶۲ زن و کودک، تشکیل میدهند. علاوه بر این، زیرساختهای مراقبتهای بهداشتی آسیبهای شدیدی دیدهاند: ۹ آمبولانس، ۶ پایگاه اورژانس پیش بیمارستانی، ۴ مرکز جامع مراقبتهای بهداشتی و ۷بیمارستان موردحمله قرارگرفتهاند. ۲۵ نفر از کارکنان مراقبتهای بهداشتی نیز در این حملات شهید یا مجروح شدهاند. چنین حملاتی به مراکز و کارکنان سلامتی، نقض آشکار مواد ۱۸ و ۱۹ کنوانسیونهای ژنو و حقوق بینالملل بشردوستانه است. این حملات همچنین دسترسی به خدمات بهداشتی ضروری برای جمعیتهای آسیبپذیر را به خطر میاندازد - اصلی که در اعلامیه هلسینکی ۲۰۲۵شورای بینالمللی پرستاران (ICN) و انجمنهای ملی پرستاری نیز مورد تأکید قرارگرفته است.
ما از جنابعالی درخواست میکنیم که به حرمت بیطرفی حوزه سلامت پایبند باشید و از پاسخگویی نهادهای مسئول تحت قوانین بینالمللی حمایت کنید.»
اختصاص کمکهزینه رهن و اجاره به آسیب دیدگان
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی از پایان ارزیابیهای ساختمانهای آسیبدیده ناشی از حملات اسراییل خبر داد، گفت: در تهران ٣٣٢ ساختمان و حدودا ٣۵٠٠ واحد آسیبدیدهاند که بسته مالی و بازسازی برای این ساختمانها تنظیمشده و به دولت تحویل دادهایم و اگر روز یکشنبه در هیات دولت تصویب شود، جزییات تأمین مالی خسارت و بستههای تسهیلاتی به مردم را اعلام خواهیم کرد.
غلامرضا صالحی، رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: ارزیابی به ٣ شکل انجامشده؛ یا ساختمان آسیبدیده باید بهصورت کامل تخریب و مجدداً احداث شود، یا باید مقاومسازی یا تعمیر شود. مقاومسازی به انتخاب مالک صورت میگیرد و ممکن است مالک تخریب کامل و احداث مجدد را انتخاب کند. واحدهای تعمیری هم مشمول ساختمانهایی میشود که آسیب جزئی دیدهاند. اقدامات ارزیابی را انجام دادهایم اما مشکلی که وجود دارد این است که تعدادی از مالکان در واحدهای خود حضور نداشتند و تقریباً میتوان گفت حدود ١٨۶٠ خانوار در واحدها حضور نداشتند البته آمارهای آنها هم موردمحاسبه قرارگرفته است . شماره تماسهایی اعلامشده و برچسبهایی را نصبکردهایم که بتوانند با ما تماس بگیرند تا ارزیابها به محل مراجعه کنند و آمار دقیقی را از ارزیابیها محاسبه کنند.
استانهای خسارتدیده
وی درباره تعداد ساختمانهای آسیبدیده در تهران، گفت: در ارزیابیها تهران را به ۴ منطقه غرب، شرق، شمال و مرکز تقسیم کردهایم تا خسارت دیدگان بتوانند به این ۴ ستاد مراجعه و پرونده تشکیل دهند. بیشترین آمار از ساختمانهای آسیبدیده در تهران، تبریز(بستانآباد) و گیلان (آستانه اشرفیه) است، هرچند آمار دقیق نهایی شده نداریم اما در تهران حدود ٣٣٢ ساختمان آسیب دیدند که در این تعداد ساختمان حدود ٣۵٠٠ تا ٣۶٠٠ واحد مسکونی متحمل آسیب و خسارت شدهاند.
بسته مالی بازسازی
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی از تهیه بسته مالی بازسازی خبر داد و گفت: بسته مالی و بازسازی تنظیمشده است و به دولت تحویل دادهایم و اگر روز یکشنبه در هیات دولت تصویب شود، جزییات تأمین مالی خسارت و بستههای تسهیلاتی به مردم را اعلام خواهیم کرد. اینکه برای واحدهای احداثی، مقاومسازی و تعمیری چه مبلغی را در نظر میگیریم. پیشنهادی در این بسته دادهشده این است که برای خانوارها و مالکینی که واحدهای آنها احداثی است، بسته کمکهزینه رهن و اجاره اختصاص دهیم و قرار بر این است که مبلغی را بهعنوان رهن و اجاره به این مالکان ارائه دهیم تا بتوانند در این مدت احداث مجدد ساختمان، در واحد و خانه دیگری سکونت و اقامت داشته باشند.