سخنان ضدونقیض دونالد ترامپ چه تأثیری بر تصمیمات تهران داشته و دارد؟ جهان در برابر رییس جمهور ایالاتمتحده با چه شخصیتی روبرو است؟ بازی سیاسی دونالد ترامپ چیست و چه در سر دارد؟
ترامپ ازنظر سیاسی فرد قابلی نیست امتیازی ندارد. این فرد با ثروت اش در مقام رییس جمهور آمریکا قرارگرفته زیرا تاجری بود که توانست با ثروت اش خود را معرفی کند و با حمایتهای لابیهای بزرگ وارد سیاست شود.
اظهارات ترامپ برمبنای دیپلماسی فریب بناشده و سعی دارد طرف مقابل را در بلاتکلیفی و بیعملی نگه دارد و از آن استفاده کند.
اسرائیل در بازه زمانی بین صدور قطعنامه شورای حکام و زمانی که آقای عراقچی برای مذاکره با غرب راهی میشد به ایران حمله کرد. ترامپ با برخورد فریبکارانه برای ایران فضای خلأ آفرید و اسرائیل در این گسل زمانی اقدامات خود علیه ایران را عملی کرد.
آمریکا با دیپلماسی فریب وارد گفتوگو با ایران شد. این رفتار رییس جمهور آمریکا از منظر حقوق بینالملل محکوم است. تجاوزگری اسرائیل درنتیجه اعمال و رفتار بیثبات ترامپ رخ داد. ازاینپس باید در هر سخن دونالد ترامپ تردید کرد و تا او بر سرکار است اعتباری برای سخنان اش قائل نشد.
ترامپ ایران را در گوشهای قرار داد و به ما محدودهای زمانی داد که در حقیقت فریبکاری بود. اگرچه اسرائیل و آمریکا در مورد ایران به یک شیوه عمل میکنند، ولی چنین فریبی از ایالاتمتحده انتظار نمیرفت.
پس از آغاز دور دوم ریاست جمهوری دونالد ترامپ تحلیلهایی درباره باتجربه شدن او وجود داشت و پیشبینی میشد ترامپ اشتباهات گذشته را تکرار نکند. آیا آنچه تا پیشازاین از وی دیدیم ازجمله نمایش اختلاف او با نتانیاهو، بازی فریب بود یا خیر؟
هیچکدام از روسای جمهور آمریکا توان پشت کردن به اسرائیل را نداشتند، چراکه در ایالاتمتحده بدون حمایت لابی یهود امکان رییس جمهور شدن وجود ندارد. بهویژه جمهوری خواهان که ترامپ از میان آنها برخاسته، ارتباط بسیار نزدیکی با لابی یهود دارند و هیچکدام از روسای جمهور این حزب بدون موافقت و حمایت لابی یهود وارد کاخ سفید نمیشود. شرط لابیهای یهود در حمایت از دونالد ترامپ در این دوره این بود که وی جلوی اتمی شدن ایران را بگیرد. البته ترامپ در آن مرحله نیز با فریبکاری بالا آمد و اعلام کرد آمریکا را وارد جنگ جدیدی نخواهد کرد. در تاریخ آمریکا دیده نشده که رییس جمهوری از این کشور وارد خاورمیانه شود ولی به اسرائیل نرود. امروز میدانیم که آن حرکت دونالد ترامپ نیز در راستای دیپلماسی فریب بود تا در ظاهر نشان بدهد که باسیاستهای اسرائیل در رابطه با ایران ازجمله حمله و جنگ مخالف است. درحالیکه امروز بهخوبی میدانیم اسرائیل بدون جلب موافقت ایالاتمتحده چنین اقدامی نمیکند و حمله اسرائیل به ایران با چراغ سبز آمریکا صورت گرفته است.
آیا مشارکت آمریکا در جنگ اسرائیل علیه ایران ادامهدار خواهد بود یا ترامپ صرفاً برای جلب رضایت همپیمان منطقهای خود و پایان دادن به انتظار مداخلهاش در این جنگ، اقدامی علیه ایران صورت داده است؟
ترامپ در دور دوم ریاست جمهوریاش تصمیم و تکلیف دارد تا ماجرای اسرائیل و پرونده هستهای ایران را حلوفصل کند. آمریکا بمبهای سنگر شکناش را حتی در اختیار اسرائیل قرار نداده چون استفاده از این بمبها به هواپیماهای مخصوص نیاز دارد. استفاده از این بمبها علیه هر مواضعی در ایران، کار خود آمریکاییها خواهد بود. ترامپ روی مسئله هستهای ایران زوم کرده و در این مورد با اسرائیل همرأی و شریک است ازاینرو ارتباط آمریکا و اسرائیل در جنگ عمیق و ادامهدار خواهد بود.