محمد صادق جوادی حصار با اشاره به توقف گفت و گو های ایران و آمریکا در قالب مذاکرات گفت: دیپلماسی مواجهه با ایران پیچیده و دارای حساسیت است. طرفهای مقابل ما در حین دیپلماسی نیزاز تمام اهرمهای فشاری که دارند استفاده میکنند. ابزار تحریم و فشار اقتصادی، تشویق به نافرمانیهای مدنی، تهدید چهرههای ملی چه سیاسی و چه ترور فیزیکی و... وجود دارد تا قدرت بازدارندگی ایران درون مرزها کاهش پیدا کند و در عین حال گفته میشود در حال مذاکره هستیم.
وی افزود: ما در این جنگ تنها با اسرائیل و آمریکا طرف نیستیم و با جهان در مقابلهایم. شرایط ناامن و فضا ملتهب است. از این رو تنها راه نجات ما اندیشیدن به منافع ملی و مصالح مردم است. اولین و آخرین راه نجات کشور حرکت در این مسیر است.
جوادی حصار در تاکید لزوم گفت و گو درباره منافع ملی گفت: مذاکره خوب و بد موضوعیت ندارد، بلکه محتوای مذاکرات از اهمیت برخوردار است. مذاکره ابزار کار سیاستمداران است و باید متضمن منافع ملی ایران باشد. باید گفت و گو کرد و اگر لازم بود چیزی را پذیرفت و اگر لازم نبود از آن رد شد. دور نشستن از گفت و گو خود تحریمی و واگذار کردن زمین بازی را به دشمن است.
این کارشناس سیاسی در ادامه اضافه کرد: مسئولین در چنین شرایطی باید با ملاحظه و انعطاف بیشتر تصمیم گیری کنند. در دیپلماسی، حرف قطعی زدن و تاکید بر این نکته که این است و جز این نخواهد بود درست نیست.
جوادی حصار با یادآوری احتمال ورود آمریکا به جنگ خاطرنشان ساخت: در منطق این نزاع نمیتوان هیچ احتمالی را کنار گذاشت، حمله آمریکا به ایران محتمل است. همانطور که امروز ایالات متحده حامی سیاسی اسرائیل است، این احتمال وجود دارد که در آینده عیانتر و با قوت بیشتری به کمک اسرائیل بیاید.
وی در این رابطه افزود: ورود آمریکا به جنگ خسارت را بالا میبرد و برای کشورمان گران تمام میشود، اما برای آمریکا هم ارزان تمام نمیشود. حمله آمریکا به این جنگ شرایطی بسیار بدتر از حمله به عراق و افغانستان برایشان خلق میکند. ضمن اینکه افکار عمومی آمریکا و جهان، پس از مشارکت ایالات متحده در جنگ، در کنار رهبرانشان نخواهد بود. این کارشناس سیاسی در ادامه تاکید کرد: ایران با آمریکا به تعارضی از جنس آنچه با اسرائیل دارد، نرسیده است. اسرائیل میگوید ایران خواهان نابودی اسرائیل است ولی آمریکا نمیتواند چنین ادعایی داشته باشد. روابط ایران و آمریکا حتی بعد از انقلاب تا حدی ادامه داشت و به طور صددرصد قطع نشد. دو کشور با هم گفت و گو، معامله و مشارکت داشتند. محمد صادق جوادی حصار در پایان گفت و گو اضافه کرد: ایران و آمریکا در مورد حل مشکلات افغانستان و عراق با هم به توافق رسیده بودند. در مورد مساله مهم داعش دو کشور با هم به توافقاتی داشتند. دو کشور هنوز هم منافع مشترکی در منطقه دارند و میتوانند مستقل از هر میانجی و واسطهای گفت و گو کنند و به توافق برسند، شرایط بین ایران و آمریکا مشابه وضعیت ما و اسرائیل نیست. گفت و گوی مستمر و فعال شدن ظرفیتهای موجود میان ایران و آمریکا میتواند از ورود ایالات متحده به جنگ جلوگیری کند.