دستور فوری رئیسجمهوری به وزیر صمت برای بررسی ابعاد حادثه معدن دامغان
در پی وقوع حادثه در معدن زغالسنگ مهماندویه دامغان که منجر به جانباختن و مصدومیت شماری از کارگران شد، رئیسجمهوری با ابراز تأسف عمیق و همدردی با خانوادههای آسیبدیدگان، در دستوری به وزیر صنعت، معدن و تجارت خواستار رسیدگی فوری به موضوع شد.به گزارش ایسنا، مسعود پزشکیان رئیسجمهوری در این دستور به محمد اتابک وزیر صمت، بر ضرورت اعزام تیمهای کارشناسی به محل حادثه، بررسی علل و عوامل بروز سانحه و نیز اتخاذ تمهیدات لازم برای جلوگیری از تکرار چنین رویدادهایی تأکید کرد.پزشکیان همچنین از وزیر صنعت، معدن و تجارت خواست با همکاری دستگاههای مسئول، نسبت به تأمین نیازهای فوری مصدومان، دلجویی از خانوادههای جانباختگان و بازسازی سریع زیرساختهای معدنی آسیبدیده اقدام عاجل بهعمل آورد.
وزیر خارجه روند مذاکرات را اجرا و دنبال میکند
فاطمه مهاجرانی در اولین نشست خبری خود در سال ۱۴۰۴، اظهار کرد: به دستور رئیس جمهور وزیر صمت برای پیگیری حادثه اخیر ریزش معدن در دامغان، مسئولیت گرفته اند. سخنگوی دولت درباره احتمال مذاکره مستقیم ،بیان کرد: فرایند مذاکره باید آغاز شود تا مسیر آن مشخص شود. الان مذاکره را غیرمستقیم دنبال می کنیم. وزیر خارجه روند مذاکرات را اجرا و دنبال می کند. ما از حقوق حقه مان دفاع می کنیم و به منافع ملی پایبند هستیم. وی در پاسخ به این پرسش که پس از تبادل نامه با امریکا، مذاکره ای درباره شکل مذاکره شده است، گفت: خیر. سخنگوی دولت درباره برنامه دولت برای حفظ و ارتقای سرمایه اجتماعی خود، گفت: وقتی که ۳۰۰ نفر و ۸۰۰ نفر از فعالان سیاسی، اجتماعی فرهنگی بیانیه می دهند، نشان از سرمایه اجتماعی است و دولت وظیفه دارد با شفافیت، صداقت، مبارزه با فساد، گسترش عدالت و توجه به گروه های مرجع به ارتقای سرمایه اجتماعی و وحدت و انسجام ملی کمک کند. سخنگوی دولت درباره تکذیب سفر معاون پارلمانی دولت از سوی دولت و برخی رسانه ها، گفت: تکذیبیه اشتباه بود مگر اینکه آنها نمی دانستند که باز هم نباید تکذیبیه محکمی داده می شد.
حراج سکه با هدف کاهش کسری بودجه است
حسین راغفر ، استاد اقتصاد دانشگاه گفت: شاهد این هستیم که دولت، طلایی را که با ارز 28 هزار و 500 تومان وارد کرده را با دلار 130 هزار تومانی و در واقع بالاتر از نرخهای ارز بازار آزاد به مردم میفروشد. بنابراین مساله فقط تامین کسری بودجه دولت است که این تامین کسری بودجه را از طریق افزایش قیمت کالاهایی که وارد کرده انجام میدهد. وقتی نمیتواند به صراحت اعلام کند که برای کاهش کسری بودجه، جیب مردم را خالی میکنیم موضوعاتی مانند حراج سکه را با هدف کاهش حباب مطرح میکند. حسین راغفر در گفتوگو ایلنا درباره هدف بانک مرکزی از حراجهای سکه و شمش طلا و دلایل بیاثر بودن حراجهای سکه در کاهش حباب سکه در طول یک سال گذشته اظهار داشت: 36 سال است که مقامات و نهادها وعدههایی میدهند و این وعدهها هم محقق نمیشود و حراج سکه با هدف کاهش حباب هم، یکی از این وعدههای به اجرا نرسیده است. راغفر درباره اهداف مسئولان اقتصادی از حراج سکه گفت: شاهد این هستیم که دولت طلایی را که با ارز 28 هزار و 500 تومان وارد کرده را با دلار 130 هزار تومانی به مردم میفروشد و در واقع طلا را بالاتر از نرخهای ارز بازار آزاد به مردم میفروشد.