فرزانه صادق در پاسخ به این که عرضه مسکن چقدر است و چه برنامه هایی برای مدیریت مسکن در کشور دارید؟ گفـت: اصل ۳۱ قانون اساسی بسیار شفاف بیان میکند که داشتن مسکن مناسب با نیازی که وجود دارد حق هر فرد و خانوار ایرانی است. در همان اصل ۳۱ میگوید دولت موظف است با رعایت اولویت برای آنهایی که نیازمندتر هستند به خصوص روستانشینان و محرومان بستر و زمینه اجرایی را فراهم کند. همچنین با تاکیدات امام خمینی (ره) و افتتاح حساب ۱۰۰ در بانک ملی آن هم برای مسکن محرومین و روستا نشینان و تاکیداتی که رهبری در همه دولت ها در بخش مسکن داشتند تاکیدی بر این وظایف و پاسخگویی به آن است.
وی با اشاره به قانون برنامه هفتم توسعه افزود: کمبود و ناترازی در تولید مسکن پر رنگ نیست اما دسترسی افراد کم درآمد به مسکن بسیار مشکل است که در صدد رفع این مشکل هستیم.
ساخت یک و نیم میلیون واحد مسکونی حمایتی
وزیر راه وشهرسازی در ادامه گفت: در عرض پنج سال آینده ۱.۵ میلیون واحد مسکونی باید مسکن حمایتی باشد که در حال حاضر بیش از ۸۰۰ هزار واحد این تعهدات داده شده است. در حال حاضر دو میلیون واحد مسکونی خودمالک در کشور در دست ساخت بوده و یک میلیون واحد روستایی نیز در دست عملیاتی شدن است. البته اکنون ۲۰۰ هزار واحد به وام پنج درصد متصل شدهاند و همچنین ۵۰۰ هزار واحد نیز میبایست در بافتهای فرسوده ساخته شوند که همه اینها روشهای قانونی پیشبینی شده در برنامه هفتم توسعه است. در حال حاضر به ۸۰۰ هزار نفر متقاضی مسکن ملی در کشور متعهدیم که اینها میبایست به سیستم بانکی متصل شوند، با مشارکت بانکها ۴۰۰ هزار متقاضی در حال طی فرایندهای عملیاتی بوده و مراحل پیشرفته کاری پروژهها در دست انجام است و برای ۳۰ هزار نفر نیز در عرض چهار ماه گذشته این اتصال به سیستم بانکی انجام شده است. حدود ۱۰ درصد اراضی خالی شهرها میتوانند وارد چرخه ساخت مسکن شوند.
اضافه شدن ۳۰۰۰ هکتار زمین به محدوده الحاقی شهرها طی ۳ ماه اخیر
وی عنوان کرد: در طول پنج سال گذشته ۷۰ هزار هکتار الحاق توسط وزارت راه و شهرسازی انجام شده و در طول سه سه ماه گذشته ۳۰۰۰ هکتار زمین به محدودههای الحاقی شهرها اضافه شده است.
۲۵ درصد بافت شهری فرسوده است
این مقام عالی وزارت راه وشهرسازی در ادامه گفت: حدود ۲۵درصد از بافت شهرهای ما بافت فرسوده هستند. در بافت فرسوده، تولید مسکن ایمن به دلیل وجود زیرساختهای شهری، خیابان و خیابان کشی و خدمات زیربنایی از جمله مدرسه و مسجد وجود دارد اما نکاتی در این خصوص مطرح است، اول اینکه در خصوص بافتهای فرسوده میبایست مساکن نا ایمن به مساکن ایمن تبدیل شوند و دوم اینکه خدمات شهری و شهرسازانه در بافتهای فرسوده برای مردم کمتر برخوردار این بافتها تامین شود. نکته سوم ضوابط تشویقی بافتهای فرسوده است که این موضوع باید در تمام شهرهای مشمول هرچه سریعتر ابلاغ شود.
جریمه ۸۰۰۰ خودرو در تهران به دلیل آلودگی صوتی
رئیس پلیس راهور تهران بزرگ گفت: ۸۰۰۰ خودرو به خاطر آلودگی صوتی جریمه شدند. به گزارش ایسنا، سردار سید ابوالفضل موسوی پور در توضیح بیشتر گفت: این روزها با افزایش میزان غلظت آلایندههای جوی، برخورد پلیس با خودروهای سنگین که معاینه فنی ندارند، تشدید شده و همکاران من در نقاط مختلف شهر مستقر هستند تا از تردد این خودروها جلوگیری کنند. وی افزود: همچنین خودروهایی که معاینه فنی دارند اما دچار نقص های مختلف مخصوصا دودزا بودن باشند نیز معاینه فنی آنها به صورت آنلاین باطل می شود. رئیس پلیس راهور تهران بزرگ درباره آمار برخوردهای پلیس راهور با این خودروها ادامه داد: در ۹ ماهه امسال، ۴هزارو ۳۰۰ دستگاه خودروی سنگین که فاقد معاینه فنی و دودزا بوده اند به صورت ساعتی توقیف شده اند. همچنین خودروهایی که معاینه فنی آنها باطل شده نیز ۲۰۰ هزار تومان جریمه شده اند. موسوی پور با بیان اینکه امنیت روانی جامعه و ایجاد نظم ترافیکی نیز برای پلیس اهمیت ویژهای دارد، افزود: قطعا با افرادی که آسایش مردم را بر هم می زنند، برخورد میکنیم. وی افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از ۸۰۰۰ دستگاه از خودروهایی که صدای نامتعارف یا همان آلودگی صوتی داشتند و آرامش جامعه را بر هم زده اند، جریمه شده اند. مبلغ این کد جریمه ۶۰۰ هزار تومان است.