یوسف رشیدی، استاد دانشگاه و یکی از مدیران سابق شرکت کنترل کیفیت هوای تهران میگوید: دلیل این که شاید شهروندان به آسمان نگاه کنند و به نظرشان آسمان آبی باشد اما شاخصهای آلایندگی وضعیت را ناسالم نشان دهد این است که شما لحظهای به آسمان نگاه میکنید اما شاخصها میانگین هوای تهران در ۲۴ ساعت گذشته را نشان میدهد و معمولا آنچه اعلام میشود، میانگینی از وضعیت هوا در ۲۴ ساعت گذشته است. اعلام غیرواقعی شاخصها سود و زیانی برای نهادی ندارد که بخواهند اعداد را بالا یا پایین اعلام کنند و آن را به اصطلاح دستکاری کنند.
رشیدی در خصوص این که در زمان اعلام شاخصهای لحظهای، گاهی یک منطقه در تهران
وضعیتش قرمز است و نقطهای دیگر زرد و گاهی یک نقطه بنفش هم داریم که در وضعیت خطرناک قرار میگیرد. آیا درست است برای تهرانی به این وسعت یک تصمیمگیری واحد در زمانهای آلودگی هوا شود هم میگوید: شاخصها کاملا وابسته است به مکانی ایستگاه سنجش در آن قرار گرفته و فاصلهای که با منابع انتشار دارد به طور مثال ممکن است یک دستگاه سنجش در نزدیکی بزرگراه باشد دیگری در نزدیکی فضای سبز یا در مسیر باد قرار دارد یا خیر؟
او در خصوص این که هشدار لحظهای در محلات بحرانی امکانپذیر نیست هم میگوید : این موضوع میتواند از سوی وزرات بهداشت دنبال شود که اگر یک منطقه به دچار وضعیت قرمز یا خطرناک شد، هشدارها به ساکنان آن منطقه ارسال شود.
پایش دمای ادارات در راستای صرفه جویی انرژی
مهدی کمال آبادی فراهانی مدیرعامل شرکت گاز استان مرکزی در خصوص برگزاری مانور مشترک با شرکت توزیع برق گفت: به عنوان مدیرعامل این مجموعه، وظیفه خود می دانم که ضمن ارائه خدمات انرژی به مردم، همواره بر صرفه جویی و مدیریت منابع انرژی تاکید کنم.
در راستای همین امر، امروز با همکاری شرکت توزیع برق استان مرکزی، مانور مشترک پایش مصرف انرژی ادارات استان مرکزی برگزار گردید.
به گزارش روابط عمومی شرکت گاز استان مرکزی، کمال آبادی فراهانی هدف از برگزاری این مانور را آگاهی بخشی به مسئولان ادارات نسبت به ضرورت مصرف بهینه انرژی و تشویق آنها به رعایت الگوهای استاندارد در این زمینه عنوان نمود و گفت: امروز شاهد حضور تیم های مشترک شرکت گاز و برق جهت پایش مصرف انرژی ادارات استان مانند استانداری مرکزی، فرمانداری اراک،ثبت احوال،کمیته امداد امام خمینی (ره)، اداره امور مالیاتی، شهرداری اراک، اداره استاندارد، آموزش و پرورش و…هستیم.
وی افزود: در جریان این مانور، دمای داخل و مکان های عمومی ادارات توسط کارشناسان مورد بررسی قرار خواهد گرفت و به مسئولان این ادارات توصیه می شود که دمای داخلی فضاهای اداری خود را بین ١٨ تا ٢٠درجه سانتیگراد و دما در مکان های عمومی 18 درجه سانتیگراد حفظ شود.
محمودی مدیرعامل شرکت توزیع برق استان مرکزی نیز خاطرنشان کرد: ایجاد شبکه پایدار گاز در روزهای سرد و تامین سوخت نیروگاهها برای تامین برق پایدار نیازمند همراهی مردم و دستگاههای اجرایی است. کمال آبادی فراهانی در پایان گفت: این مانور مشترک، گام بزرگی در جهت تحقق اهداف ملی و استانی در زمینه صرفه جویی و مدیریت انرژی است. ما امیدواریم که با همراهی و مشارکت همکاران و مسئولان، بتوانیم به این مهم دست یابیم و فرآیند پایش مصرف انرژی ادارات را به یک روال منظم و پایدار تبدیل کنیم.