محققان هلندی دریافتهاند که پودر کنسانتره پروتئین مشتق شده از سیب زمینی ممکن است از ترمیم و رشد ماهیچهها به اندازه پروتئین شیر حیوانی در مردان حمایت کند.به گزارش مشرق، مطالعات نشان دادهاند که سیبزمینی میتواند مقادیر کافی از تمام اسیدآمینههای ضروری مورد نیاز انسان را فراهم کند، اما هنوز اثرات عضلهسازی آنها تأیید نشده است. اکنون محققان هلندی دریافتهاند که پودر کنسانتره پروتئین مشتق شده از سیب زمینی ممکن است از ترمیم و رشد ماهیچهها به اندازه پروتئین شیر حیوانی در مردان حمایت کند.
برخی تحقیقات نشان میدهد که گیاهان تمام اسیدهای آمینه ضروری موجود از منابع گوشتی را فراهم نمیکنند. اما نتایج این مطالعه جدید این مفاهیم را به چالش میکشد، و نشان میدهد که سیب زمینی ممکن است به اندازه شیر حیوانی منبع پروتئین باشد.
محققان دانشگاه ماستریخت هلند مطالعهای را برای ارزیابی اینکه چگونه پروتئینهای سیبزمینی واکنشهای آنابولیک را افزایش میدهند، انجام دادند. دکتر «لوک جی سی ون لون»، محقق اصلی این تحقیق، میگوید: «نتیجه اصلی مطالعه این است که مصرف پروتئین مشتق شده از سیب زمینی میتواند نرخ سنتز پروتئین عضلانی را در حالت استراحت و ورزش افزایش دهد و این پاسخ با مصرف مقدار معادل پروتئین شیر تفاوتی ندارد.»
وی در ادامه میافزاید: «پروتئینهای مشتق شده از گیاه میتوانند به اندازه پروتئینهای حیوانی با کیفیت بالا برای تحریک نرخ سنتز پروتئین ماهیچهای در داخل بدن در انسان مؤثر باشند.»
سنتز پروتئین عضلانی (MPS) فرآیندی است که در آن اسیدهای آمینه به پروتئین ماهیچههای اسکلتی تبدیل میشوند. مصرف پروتئین و ورزش برای MPS به منظور حفظ و ساخت توده عضلانی اسکلتی، لازم و حیاتی است.
پروتئین مصرف شده در طول ریکاوری پس از ورزش میتواند میزان MPS را افزایش دهد.
سیب زمینی، سومین محصول پرمصرف جهان، بر اساس وزن تازه خود، تنها حاوی ۱. ۵ درصد پروتئین است. با این حال، کنسانتره پروتئین را میتوان از باقیمانده آب سیب زمینی که برای خوراک استفاده میشود یا دور ریخته میشود، استخراج کرد.
محققان دریافتند که ترکیب اسید آمینه پروتئین سیب زمینی شبیه پروتئین شیر است. همچنین مقدار کافی از تمام اسیدهای آمینه ضروری مطابق با نیازهای اسید آمینه توصیه شده را فراهم میکند.
این تیم فرضیهای را مطرح کردند که مصرف کنسانتره پروتئین سیبزمینی میتواند میزان MPS را در حالت استراحت و در طول ریکاوری پس از ورزش افزایش دهد. آنها همچنین فرض کردند که پروتئین سیب زمینی ممکن است پاسخ MPS مشابه پروتئین شیر را القا کند.
تأثیر دیابت بر بینایی
به گفته متخصصان دیابت با وارد کردن صدمه به عروق خونی چشم سبب کاهش بینایی شود؛ موضوعی که ضرورت انجام منظم معاینات چشمپزشکی را گوشزد میکند.
وبگاه اِی بی سی ۳۰ در گزارشی آورده است: کارشناسان سلامت معتقدند غیر از خورشید که میتواند به مرور زمان به چشمان ما آسیب برساند، ابتلا به دیابت هم ممکن است به کاهش بینایی منجر شود. دکتر مهدی قاجار از مرکز چشمپزشکی فرزنو (واقع در شهر فرزنو در ایالت کالیفرنیا، آمریکا)، اظهار کرد: معمولاً میزان آسیب به چشم به میزان کنترل قند خون فرد بستگی دارد. بر اساس اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا، رتینوپاتی دیابتی علت اصلی نابینایی در بزرگسالان شاغل است. در افراد مبتلا به دیابت، با گذشت زمان، افزایش سطح قند خون به عروق خونی ظریف در شبکیه چشم (لایهای در پشت چشم که به بینایی افراد کمک میکند) آسیب میرساند. به این عارضه رتینوپاتی دیابتی میگویند.
دکتر قاجار گفت: افراد از همه گروههای سنی ممکن است دچار این بیماری شوند. اگر فردی مبتلا به دیابت نوع یک باشد، ممکن است در سنین پایینتر، ۲۰ یا ۳۰ سالگی به این بیماری مبتلا شود و اگر کسی دیابت نوع دو داشته باشد، ممکن است دیرتر به این عارضه مبتلا شود.
این چشمپزشک درباره علایمی که مردم باید به آنها حساس باشند اینگونه توضیح میدهد: ممکن است دچار افت بینایی شوید یا لکههای سیاه کوچکی ببینید که احتمالاً نشانههای احتمالی خونریزی در شبکیه است. وی تأکید کرد: حتی اگر علایم ندارید، باید به طور منظم برای معاینه چشمانتان به چشمپزشک مراجعه کنید.