دادستان عمومی و انقلاب تهران از صدور کیفرخواست متهمان یک پرونده کثیرالشاکی کلاهبرداری که در مجموع بالغ بر ۹۶۰ میلیارد و ۶۲۱ میلیون ریال، کلاهبرداری کرده بودند، خبر داد.
به گزارش ایرنا از مرکز رسانه قوه قضاییه، علی صالحی روز شنبه با بیان اینکه این پرونده ۱۳ متهم (شامل ۹ شخص حقیقی و ۴ شخص حقوقی شامل شرکتهای تحت مدیریت برخی از متهمان) و ۱۳۲ شاکی دارد، افزود: پرونده در یکی از نواحی دادسرای تهران رسیدگی و پس از صدور کیفرخواست، به دادگاه ارسال شده است. مهمترین عناوین اتهامی متهمان پرونده تشکیل و رهبری باند کلاهبرداری، مشارکت در کلاهبرداری شبکهای از طریق تبلیغات گسترده در فضای مجازی، مشارکت در پولشویی عواید حاصل از جرم و همچنین موارد متعددی از انتقال مال غیر، معامله معارض، جعل اسناد و استفاده از سند مجعول است. متهمان این پرونده در مجموع بیش از ۹۶۰ میلیارد ریال کلاهبرداری و پولشویی از طریق جذب سرمایههای مردمی و تحصیل متقلبانه کالا از طریق صدور و تحویل چکهای پرداخت نشدنی، مرتکب شدهاند.
افزایش اختلالات روانی در کودکان
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران درباره اختلالات روانی میان کودکان توضیحاتی را ارائه کرد. ارغوان فریبرزی فر، فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران درباره شایعترین اختلالات روانی میان کودکان به ایلنا گفت: شایعترین اختلالات روانی در کودکان شامل اختلال نقص توجه و بیش فعالی و اختلالات اضطرابی است که درصد زیادی از مراجعهکنندهها به درمانگاهها مبتلا به این اختلال هستند. اختلال رفتاری مقابله جویانه نیز در کودکان زیاد دیده میشود. در واقع این سه اختلال جزء شایعترینها در میان کودکان هستند. کودکانی که دچار اختلال نقص توجه و بیش فعالی هستند برخی اوقات توسط مسئولین مدرسه و یا والدین ارجاع داده میشوند و از این طریق شناسایی میشوند. اما در برخی موارد توسط والدین و از سمت مدرسه شناسایی نمیشوند و در مراجعاتی که به دلایل دیگر صورت میگیرد، تشخیص داده میشود که کودک درگیر اختلال نقص توجه و بیش فعالی است. اختلالات اضطرابی در همه سنین وجود دارد، اما در سنین کودکی شایعتر است. اوایل شروع مدرسه است مراجعهکنندگان ما نیز بیشتر میشود. در برخی موارد اختلالات اضطرابی به صورت علائم جسمانی خود را نشان میدهد و کودک ممکن است از دل درد یا تهوع شکایت کند. همچنین مانند بزرگسالان اختلال وسواس در کودکان را داریم که بسیاری از مواقع با اختلال اضطرابی همزمانی دارد. اگر این اختلال مقابله جویانه در کودک بماند و خانوادهها به دنبال درمان آن نباشند، این اختلال تشدید میشود و خیلی وقتها با دیگر اختلالات همراه میشود. باید در نظر داشت که در کودکان بسیاری از اختلالات به صورت همزمان هستند. اختلال نقص توجه_ بیش فعالی و اختلالات طیفاتیسم از جمله مواردی هستند که نسبت به گذشته بیشتر دیده میشود. بعد از پاندمی کرونا با ایزوله شدن خانوادهها ارتباطات خیلی کم بود و کودکان با هم سن و سالهای خود ارتباطی نداشتند و متاسفانه برخی خانوادهها وسایل دیجیتال در دسترس این کودکان قرار دادند تا آرام بگیرند. اما مسألهای که با آن مواجه شدیم یک اوجی از بالا گرفتن علائم طیف اوتیسم در کودکان بود. برخی نوجوانان تحت تأثیر شرایط کنکور به قدری دچار اضطراب میشوند که آن را رها میکنند. اگر خانوادهها پیگیر شوند و از یک متخصص کمک بگیرند آن مشکل مزمن نخواهد شد و حل میشود.