۲۹ مهر ۱۳۷۶: آقاى [محمودرضا] سجادى، [رییس مرکز همکاریهای فناوری و نوآوری] و جمعى از همكارانش در دفتر جذب تكنولوژى آمدند؛ خودم در نهاد رياست جمهورى تأسيس كردم. گزارش خوبى از توفيقات جذب تكنولوژىهاي ارزشمند داد. تحليلى از راه درست توسعه و عوامل اصلى توسعه ارایه داد كه در نقاط مختلف دنيا، روى موارد گوناگون تكيه مىكردهاند؛ مثلاً نيروى انسانى، نيروى كار، ذخاير طبيعى، اطلاع رسانى و صنايع. آخرين نظريهها، روى تكنولوژىهاى حساس متمركز شده است. به خاطر تأسيس اين دفتر و حمايتها تشكركردند و اميد دارند، دولت جديد هم كار را ادامه دهد. من هم تشويقشان كردم.
آقاى [سیدعباس] پاكنژاد، نماينده يزد آمد. به خاطر توجه به يزد و عمران كشور تشكر كرد و براى برادرش كه تز دكترايش را در مورد «مجمع تشخيص مصلحت نظام» انتخاب كرده، راهنمایی گرفت. از شروع مخالفتها در مجلس با دولت جديد كه امروز آقاى [محمد] فرهادى، [وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی]، تحت سئوال بوده، اظهار نگرانی كرد.
آقاى [رضا] عبداللهى، نماينده ماهنشان آمد. مثل هميشه بر ضرورت حذف يارانهها و به خصوص يارانه نان تأكيد داشت و از سياست تعديل و سازندگى تقدير نمود و از عدم ادامه آن سياست در دولت جديد اظهار نگرانی كرد. بخشي از مطالب جلسه شوراى عالی اقتصاد را نقل كرد كه آقاى خاتمى، [رییس جمهور]، از عدم كارآیى و كارشناسى مؤثر همكارانش گله كرده و گفته، اگر اين وضع ادامه يابد، ممكن است با مردم در ميان بگذارد. از من خواست كه كمك كنم. گفت، در مجلس هم مخالفتها دارد شكل مىگيرد.
آقاى [محمد] اصغرى آمد. از آقاى خاتمى، به خاطرعدم ارجاع پُست به ايشان، گله كرد؛ با اينكه در انتخابات از ايشان حمايت كرده و از من براى كار از اخوى محمد، [معاون اجرایی رییس جمهور] كمك خواست. عصر آقاى [غلامرضا] فروزش آمد. از عدم كارآیى مديريت جديد در جهاد [سازندگی]، اظهار نگرانی كرد و از آقاى [علی] شمخانى، [وزیر دفاع]، مطالبى در ضعف مديريت دولت جديد نقل نمود و گفت، براى مديريت اتكا [= اتحادیه تأمین کالای ارتش]، دعوت شده؛ گفتم بپذيرد.
آقاى [محسن] رضايی آمد. براى رفتار درست در سمت دبيري مجمع [تشخیص مصلحت نظام] توجيهش كردم. آقاى [مهدی] صفرى، سفيرمان در روسيه آمد. گزارش همكارىها را در امور ويژه داد. براى سفرم به روسيه برنامهاى آورد كه گفتم، اگر بتوانم در سال آينده سفر مىكنيم.
زادروز ساموئل خاچیکیان
ساموئل خاچیکیان، کارگردان، تدوینگر، نویسنده، آهنگساز فیلم و تهیهکننده نامدار ایرانی ارمنیتبار، روز ۲۹ مهر ۱۳۰۲ در تهران زاده شد. او یکی از تأثیرگذارترین کارگردانها در سینمای ایران بهشمار میرود، تا آنجا که به وی لقب «هیچکاک ایران» داده شدهاست. همچنین، از او بهعنوان «استاد دلهره و وحشت» سینمای ایران نامبرده شدهاست. خاچیکیان را میتوان از پیشگامان نامآور سینمای ایران دانست و کمتر کارگردان ایرانی مانند او در درازای چهار دهه بهگونهای پیوسته و پرکار درگیر فیلمسازی بودهاست. او که توانایی فنی خود را با به فرجام رساندن فیلم «شبنشینی در جهنم» (۱۳۳۶) نشان داد، در زمره نخستین کارگردانان ایرانی بود که عناصر تکنیکی را برای سینما به کار برد و با دکوپاژ سر صحنه فیلمبرداری میرفت. بهعنوان فیلمسازی نوآور، ساخت فیلمهای جنایی را در ایران به راه انداخت. بسیاری از بازیگران نامدار سینمای ایران با بازی در کارهای خاچیکیان به سینما آمدند و برخی از فیلمهایش هم چون «ضربت» (۱۳۴۳) و «عقابها» (۱۳۶۳) از کارهای پرفروش زمان نمایش خود بودند. شناختهشدهترین فیلمی که توسط خاچیکیان پس از انقلاب کارگردانی شد فیلم «عقابها» (۱۳۶۳) بود.