لوگو
1404 چهارشنبه 11 تير
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • سخن‌گاه
  • اقتصاد
  • شهروند
  • بین الملل
  • فرهنگ و هنر
  • سلامت
  • علم و فناوری
  • ورزش
  • خواندنی‌ها
  • آرشیو روزنامه
1403/07/10 - شماره 2359
نسخه چاپی

علم و فناوری

مشاهده پیوند تک الکترونی کربن

مدت‌هاست که دانشمندان در جستجوی پیوند تک الکترونی کربن-کربن بوده‌اند و حالا سرانجام جست و جوی آنها به نتیجه رسیده است. حدود ۹۰ سال پیش یک مهندس شیمی آمریکایی به نام لینوس پاولینگ(Linus Pauling) یک مفهوم منحصر به فرد را بیان کرد. او گفت که دو اتم لزوماً به دو یا چند الکترون برای تشکیل یک پیوند نیاز ندارند، بلکه یک پیوند کووالانسی الکترونی نیز می‌تواند وجود داشته باشد.در آن زمان پاولینگ به ابزارهای مورد نیاز برای مشاهده چنین پیوندهایی دسترسی نداشت،‌ اما درستی نظریه او در سال ۱۹۹۸، زمانی که دانشمندان برای اولین بار یک پیوند الکترونی واحد را در فسفر کشف کردند، ثابت شد.

 

تولید یاقوت از ضایعات جواهرات

یاقوت‌هایی که از ضایعات جواهرات تولید شده‌اند می‌توانند صنعت جواهرسازی را متحول کنند.سوفی بونز(Sofie Boons)، مدرس دانشگاه UWE بریستول، یک روش شیمیایی را توسعه داده است که امکان رشد یک یاقوت با اندازه کامل را در یک حلقه پلاتینی فراهم می‌کند. او چهار سال اخیر را صرف توسعه فرآیند رشد یاقوت از این مواد دور ریز در سازه‌های فلزی کرده است. به نقل از آی‌ای، این فرآیند جدید می‌تواند به تغییر صنعت جواهرات کمک کند. به گفته بونز، جواهراتی که در آزمایشگاه رشد می‌کنند، مشابه سنگ‌های استخراج‌شده، ساختار و کیفیت یکسانی دارند و تنها تفاوت در محل رشد آنهاست.

 

 

جفت‌گیری میمون‌های لانگور با گونه‌های دیگر

تحقیقات انجام شده در جنگل‌های بنگلادش نشان داد اقدامات انسانی؛ مانند جنگل‌زدایی و از بین بردن زیستگاه‌ها منجر به ترکیب نژادی بین دو گونه از میمون‌های لانگور شده؛ وضعیتی که خطر انقراض هر دو گونه و کاهش تنوع زیستی را در پی دارد.

تحقیقات یک رویداد تهدیدکننده را برای دو گونه از پستانداران نخستین در بنگلادش یعنی میمون‌های لانگور فایرز و میمون‌های لانگور کلاهدار نشان داده است. در گروه‌های ترکیبی از این دو گونه، حیوانات دورگه‌ای مشاهده شده و از لحاظ ژنتیکی تایید شده است. اگر این پیوندزنی ادامه پیدا کند، به معنی انقراض یک یا هر دو این گونه‌ها خواهد بود.

 

Facebook Twitter Linkedin Whatsapp Pinterest Email

دیدگاه شما

دیدگاه شما پس از بررسی منتشر خواهد شد. نظراتی که حاوی توهین یا الفاظ نامناسب باشند، حذف می‌شوند.

تیتر خبرهای این صفحه

  • ساخت ۵۰۰ هتل تا پایان برنامه هفتم توسعه
  • خبر ورزشی
  • علم و فناوری
  • نقش خانواده در مواجهه با فرد معتاد
  • راهکار معکوس کردن پیش‌دیابت
لوگو
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • همکاری با ما
  • تعرفه آگهی
  • نمایندگی‌ها
  • شناسنامه
  • مرامنامه
  • آرشیو
  • RSS

1401© :: کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به روزنامه ستاره صبح بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلا مانع است.