گروه سیاسی-اعظم طاهری: رئیسجمهور شامگاه شنبه نخستین مصاحبه رادیو و تلویزیونی خود را انجام داد. پزشکیان در این مصاحبه ضمن تأکید به انجام قولهایش از عدالت آموزشی، حمایت از فرودستان، جذب ایرانیان خارج از کشور و سرمایه آنها و بهکارگیری کارشناسان در اداره کشور تأکید کرد و گفت: برای دستیابی به رشد و توسعه کشور به 100 میلیارد دلار سرمایه خارجی نیاز دارد. پزشکیان در پایان سخنانش خطاب به مردم گفت: تا آخر با شما خواهم بود. گزیدهای از سخنان وی در ادامه میآید.
*وضعیت موجود
وضعیت موجود را مردم می بینند و نیاز به گفتن من نیست، تورم و گرانی وجود دارد. گند مکاران، پرستاران، بازنشستگان و فرهنگیان مشکلدارند. نا ترازی در برقداریم. پولی که برای گند مکاران در قانون پیشبینیشده بود، ۱۲۰ همت بود که در صندوق هم این مبلغ وجود نداشت. گندم کشتشده بالای این مبلغ بود ولی تمهیداتی دیده شد تا مشکلات را حل کنیم و انشاءالله حل خواهیم کرد.
*رضایت مردم
شاخص رضایت مردم است. تحت تحریم آمریکا و اروپا هستیم ولی باید با مردم مهربانانه برخورد کنیم. باید جواب محترمانه به مردم بدهیم و اگر نتوانیم خدمتی به مردم بدهیم باید محترمانه به آنها بگوییم. رفتار با مردم ربطی به تحریم ندارد. تبعیض را باید از بین ببریم و دنبال عدالت و رفع محرومیت باشیم.
وزیر اقتصاد در مجلس برنامهها را گفت. برنامه هفتم باید مبنا باشد که اگر به اصلاح نیاز دارد باید انجام شود. ما اختلاف داخلی، مشکلات باهمسایهها و دنیا را باید حل کنیم. اقتصاد به مسائل خارجی ارتباط دارد.
*قانون و برنامه
قانون و برنامه باید بر اساس سیاستهای کلی نوشته شود و بدل به یک میثاق مشترک شود. آنجا دیگر نباید محل اختلاف باشد. باید همه وحدت کنیم، نگوییم این برنامه را قبول ندارم اینطور یعنی نفاق. همه باید به سمت اجرای برنامه و قانون بر اساس سیاستهای کلی حرکت کنیم و آنجا در اجرا باهم وحدت داشته باشیم.
همه وزارتخانهها مکلف به اجرا و زمانبندی اجرای قوانین و برنامهها به سهم و مسئولیت خود هستند. اگر جایی هم امکان اجرا وجود ندارد باید هر وزارتخانه توضیح دهد چرا؟ یک ابزار نظارتی هم درست خواهیم کرد که این روند بهدرستی طی شود. این مسیری است که در هر استان هم به مسئولان آن استان اعلام و ابلاغ میشود. ما در مسیر و اجرایی کردن هستیم.
باید در این زمینه طوری عمل کنیم که مردم ضرر نکنند. اگر بگوییم یک بانک ناتراز است و آن را تعطیل کنیم افرادی که به اعتماد نظام آمدند و آنجا سپردهگذاری کردند را چگونه پاسخ دهیم.
*نظر کارشناسان
در مورد بورس هم وزیر اقتصاد نظرات خود را بر اساس چارچوب و مسیر برنامه و قانون بیان میکند. از کارشناسان هم نظرخواهی میکنیم. مراجعه به کارشناسی از نکات مورد تأکید دولت است که از ایدههای مختلف، الگو به دست آوریم و عمل کنیم تا ثبات در جامعه ایجاد شود. رئیسجمهور یادآور شد: راه درست را باید پیدا کنیم و برای اجرای آن برنامه درست داشته باشیم و تحقق آن برنامه را به آدم درست بسپاریم.
*100 میلیارد دلار نیاز سرمایهگذاری
رشد اقتصادی و تولید که رهبری اشاره فرمودند، نا ترازی انرژی و فشاری که به کارخانهها میآید، بر تحقق این رشد تأثیر میگذارد. اول نا ترازی انرژی باید حل شود. دستیابی به رشد ۸ درصدی با نا ترازی در برق یا بانکها ممکن نیست. متخصصان معتقدند که برای رشد ۸ درصدی به ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه نیاز است. افزایش سرمایه با افزایش بهرهوری ممکن میشود؛ اما کل پولی که کشور داریم، بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار نیست پس به ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایه خارجی نیاز داریم و این به ارتباطات ما با خارج، دنیا، با همسایگان و ایرانیان خارج از کشور برمیگردد.
*عدالت
مدیریت و برنامهریزی در دولت بر چارچوب عدالت استوار است. عدالت جنسیتی، قومیتی، منطقهای و نظایر آن در برنامهریزی ما وجود دارد. پزشک خانوار از مواردی است که همین امر عدالت را محقق میکند. اگر چنین کاری را محقق کنیم آنکسی که در دورافتادهترین روستاهاست همان خدمت بهداشتی و درمانی را دریافت میکند که فردی در تهران دریافت میکند.
*عدالت آموزشی
ما در آموزشوپرورش ما مشکلداریم. قابلقبول نیست که در کسی که پول و رابطه و آشنا ندارد نتواند بچه خود را به مدرسهای بفرستد که دیگری میتواند چون پول و آشنا دارد؟ چرا این وضعیت وجود دارد؟ باید از دانش آموزان در مناطق محروم پشتیبانی کنیم، معلمان و آموزش قابلقبول داشته باشیم و ازاینجهت به موضوع عدالت در آموزش توجه و آن را محقق کنیم.
*عدالت در آموزش عالی
عادلانه است کسی که در روستا درس میخواند باکسی که در شمال تهران درس می خواند باهم رقابت کنند؟ من در روستا درسخواندهام ولی اجازه رشد داشتهام والان رئیسجمهور هستم. زمان شاه در هنرستان درس خواندم و برای خدمت به سیستان رفتم و بعد دوباره درس خواندم. اگر این قانون، آن زمان وجود داشت، نمیتوانستم دوباره درس بخوانم.
باید بازنگری اساسی در کنکور بر اساس عدالت انجام شود. عدالت است دارا و ندار باهم رقابت کنند؟ رقابت در آموزش عالی باید عادلانه و امکانات هم برای رقابت عادلانه باشد. رقابت برابر ازنظر معلم، محیط و امکانات وجود داشته باشد.
*ایرانیان خارج از کشور
سفر نیویورک فرصتی است تا از ایرانیان خارج از کشور دعوت به بازگشت یا لااقل سرمایهگذاری در ایران داشته باشیم. بسیاری از ایرانیان خارج از کشور، دلشان برای ایران میتپد. آنان رفتند و از ما ناراضی هستند.
شعار ما ایران برای همه. ایران برای یک دسته و یک گروه و یک جناح نیست. باید به بودن ایرانیان در کشور افتخار کنیم. ما باید به ایرانیان خارج اطمینان دهیم که اگر به ایران برگشتند برایشان پرونده درست نمیکنیم، اذیتشان نمیکنیم و آنان را از رفتن محروم نمیکنیم. ما با خودمان مشکلداریم؛ برای نمایندگی مجلس به من صلاحیت نداده بودند اما حالا رئیسجمهوری شدم. اگر مقام معظم رهبری و دید بازشان نبود، ممکن بود ما را هم حذف کنند؛ ما باید جذب کنیم نه حذف. ما باید برای همهکسانی که دلشان برای ایران میتپد، بر اساس همان چشمانداز زیبا و افتخارآمیز فضای حضور را فراهم کنیم که بدون ترس و واهمه بیایند نه اینکه اگر بیاید احساس کند فردا یکی برایش پرونده درست کند، او را بگیرد و در رسانهای برایش حرفهایی درآورد.
*مشکل فرهنگیان، پرستاران، داروسازان، کشاورزان و ...
فرهنگیان، پرستاران، داروسازان، کشاورزان مشکلدارند. گفتند وارث چیزی شدیم ولی پول بهاندازه کافی نیست. نمیخواهم گلایه کنیم ولی از رهبری اجازه گرفتیم که یک مقدار از صندوق برداریم و یک مقدار از بدهیها را تسویه کنیم. قدردان رهبری هستم. از مردم بابت اعتمادی که کردند تشکر میکنم. قول میدهیم تا جایی که در توان داریم، حرفهایی که زدهایم را فراموش نکنیم و تا آخر با شما هست.