ستاره صبح-
کرونا در ایران
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکنون ۳۷۳ هزار و ۵۷۰ نفر در کشور بهطور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۱۰۳ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جانباختگان کرونا در کشور به ۲۱ هزار و ۴۶۲ نفر رسیده است.
سیما سادات لاری روز یکشنبه درباره آخرین آمار مبتلایان قطعی ویروس کرونا و موارد فوت ناشی از ابتلا به این ویروس در کشور بیان کرد: تا روز ۹ شهریور ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، یک هزار و ۷۵۴ بیمار جدید مبتلابه کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۷۱۸ نفر از آنها بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۳۷۳ هزار و ۵۷۰ نفر رسید.
وی ادامه داد: متأسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۰۳ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۲۱ هزار و ۴۶۲ نفر رسید.
لاری گفت: خوشبختانه تاکنون ۳۲۱ هزار و ۴۲۱ نفر از بیماران، بهبودیافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین ۳۷۵۹ نفر از بیماران مبتلابه کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
معاون وزیر بهداشت افزود: تاکنون سه میلیون و ۲۰۷ هزار و ۲۶۹ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجامشده است.
28 استان در وضعیت قرمز و هشدار
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: بر اساس آخرین اطلاعات کرونا در کشور، استانهای تهران، مازندران، گیلان، قم، اصفهان، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، کرمان، خراسان شمالی، سمنان، یزد، زنجان و قزوین در وضعیت قرمز قرار دارند. همچنین استانهای آذربایجان غربی، البرز، فارس، لرستان، هرمزگان، اردبیل، بوشهر، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی، مرکزی، ایلام، چهارمحال و بختیاری، گلستان و خوزستان در وضعیت هشدار قرار دارند.
دو عامل تاثیرگذار در کاهش روند ابتلا به
کرونا در پایتخت
رئیس ستاد فرماندهی مدیریت بیماری کرونا تهران با بیان اینکه اجرای طرح ترافیک اثری بر میزان ابتلا به کرونا ندارد، دو عامل تاثیرگذار در کاهش ابتلا به این بیماری در پایتخت را تشریح کرد.
به گزارش ایلنا، دکتر علیرضا زالی با بیان این مطلب افزود: در کاری پژوهشی به این نتیجه رسیدیم که اجرا شدن یا نشدن طرح ترافیک هیچ اثری در میزان مبتلایان و بستریهای مربوط به بیماری کرونا ندارد.
زالی با اشاره به نتایج تعلیق حدود سه هفتهای طرح ترافیک در تهران افزود: کاری پژوهشی میان شهرداری تهران و معاونتهای بهداشت دانشگاههای علوم پزشکی تهران و استانداری صورت گرفت و مشخص شد که اجرا شدن یا نشدن طرح ترافیک آثار چندانی بر میزان ابتلا و بستری ندارد.
وی گفت: دو عامل به شدت در این موضوع تأثیر دارد که یکی کاهش ظرفیت کارکنان ادارات و استفاده از ظرفیت دورکاری بود که هم روی ترافیک و هم در کاهش مبتلایان و مراجعات اثر مثبتی دارد و عامل دوم استفاده مستمر و بیشتر مردم از ماسک است.
دکتر زالی افزود: هدف ما از بحث طرح ترافیک مدیریت تولید سفر در تهران بود که بررسی سه هفتهای نشان میدهد که تعلیق طرح ترافیک، تغییر چندانی در الگوی استفاده از حمل و نقل عمومی ایجاد نکرد بنابر این با توجه به این که ستاد ملی کرونا هم این تصمیم را موکول کرده بود که پس از گذشت سه هفته کاهش جدی در تعداد سفرها داشته باشیم، اما چون محقق نشد بنابر این طرح ترافیک از این پس اجرا میشود و فعلاً تعلیق نخواهد شد.
او درباره دورکاری کارکنان دولت هم گفت: فعلاً این طرح ادامه خواهد داشت و یکسوم ظرفیت ادارات میتوانند در روز از طریق دورکاری به مأموریت خود بپردازند.
تعداد مبتلایان به کرونا بیش از ۲۵ میلیون نفر
شمار مبتلایان به کروناویروس جدید در جهان تاکنون به ۲۴ میلیون و ۹۱۱ هزار و ۷۲۷ نفر رسیده و مرگ ۸۴۱ هزار و ۳۳۱ نفر نیز در اثر این بیماری تأییدشده است. به گزارش ایسنا، روند افزایش آمار مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ که تاکنون در ۲۱۳ کشور و منطقه در جهان شیوع یافته، ادامه دارد و این بیماری همچنان در دنیا قربانی میگیرد. بنا بر تازهترین آمارها ۱۷ میلیون و ۲۹۹ هزار و ۹۱۶ نفر از مبتلایان به کووید-۱۹ تاکنون بهبودیافتهاند.
در میان شش میلیون و ۷۷۰ هزار و ۴۸۰ مورد ابتلای فعال در سراسر جهان، ۹۹ درصد موارد یعنی شش میلیون و ۷۰۹ هزار و ۲۸۶ نفر وضعیت خفیف داشتهاند و تنها ۶۱ هزار و ۱۹۴ مورد معادل یک درصد از کل موارد در وضعیت وخیم قرار دارند.
همچنین از ۱۸ میلیون و ۱۴۱ هزار و ۲۴۷ پرونده مختومه بیماران مبتلابه کرونا، ۱۷ میلیون و ۲۹۹ هزار و ۹۱۶ نفر معادل ۹۵ درصد از موارد بهبودیافته و ۸۴۱ هزار و ۳۳۱ نفر معادل پنج درصد از موارد جان خود را ازدستدادهاند.
آمریکا با بیش از ۶ میلیون مبتلا همچنان درصد فهرست کشورهای درگیر با بیماری کووید-۱۹ قرار داشته و بیشترین آمار قربانیان و مبتلایان به این بیماری را به خود اختصاص داده است.
در حال حاضر سه کشور آمریکا، برزیل و هند به ترتیب در رتبههای اول تا سوم، کشورهایی هستند که بالای سه میلیون مبتلابه کووید-۱۹ را در آمارهای رسمی خود گزارش کردهاند.
همچنین پس از ایالاتمتحده کشورهای برزیل، مکزیک، هند و انگلیس به ترتیب بیشترین شمار قربانیان این بیماری را به خود اختصاص دادهاند.
بنا بر گزارش پایگاه اطلاعرسانی "ورلداُمتر"، تعداد مبتلایان و قربانیان این بیماری در کشورهایی که بنا بر گزارشهای رسمی بالاترین آمارها را داشتهاند تا صبح امروز (شنبه) به ترتیب به شرح زیر است:
۱. آمریکا شش میلیون و ۹۶ هزار و ۲۳۵ مبتلا، ۱۸۵ هزار و ۹۰۱ قربانی
۲. برزیل سه میلیون و ۸۱۲ هزار و ۶۰۵ مبتلا، ۱۱۹ هزار و ۵۹۴ قربانی
۳. هند سه میلیون و ۴۶۳ هزار و ۹۷۲ مبتلا، ۶۲ هزار و ۷۱۳ قربانی
۴. روسیه ۹۸۰ هزار و ۴۰۵ مبتلا، ۱۶ هزار و ۹۱۴ قربانی
۵. پرو ۶۲۹ هزار و ۹۶۱ مبتلا، ۲۸ هزار و ۴۷۱ قربانی
۶. آفریقای جنوبی ۶۲۰ هزار و ۱۳۲ مبتلا، ۱۳ هزار و ۷۴۳ قربانی
۷. کلمبیا ۵۹۰ هزار و ۵۲۰ مبتلا، ۱۸ هزار و ۷۶۷ قربانی
۸. مکزیک ۵۸۵ هزار و ۷۳۸ مبتلا، ۶۳ هزار و ۱۴۶ قربانی
۹. اسپانیا ۴۵۵ هزار و ۶۲۱ مبتلا، ۲۹ هزار و ۱۱ قربانی
۱۰. شیلی ۴۰۵ هزار و ۹۷۲ مبتلا، ۱۱ هزار و ۱۳۲ قربانی
سپس کشورهای آرژانتین با ۳۹۲ هزار و ۹ مبتلا، ایران با ۳۶۹ هزار و ۹۱۱ مبتلا، انگلیس با ۳۳۱ هزار و ۶۴۴ مبتلا، عربستان سعودی با ۳۱۲ هزار و ۹۲۴ مبتلا، بنگلادش با ۳۰۶ هزار و ۷۹۴ مبتلا، پاکستان با ۲۹۵ هزار و ۵۳ مبتلا، فرانسه با ۲۶۷ هزار و ۷۷ مبتلا، ترکیه با ۲۶۵ هزار و ۵۱۵ مبتلا، ایتالیا با ۲۶۵ هزار و ۴۰۹ مبتلا، آلمان با ۲۴۲ هزار و ۱۱۴ مبتلا، عراق با ۲۲۳ هزار و ۶۱۲ مبتلا، فیلیپین با ۲۰۹ هزار و ۵۴۴ مبتلا، اندونزی با ۱۶۵ هزار و ۸۸۷ مبتلا، کانادا با ۱۲۷ هزار و ۳۵۸ مبتلا، قطر با ۱۱۸ هزار و ۱۹۶مبتلا، اوکراین با ۱۱۴ هزار و ۴۹۷ مبتلا، بولیوی با ۱۱۴ هزار و ۴۰۹ مبتلا، اکوادور با ۱۱۲ هزار و ۱۴۱ مبتلا، سرزمین های اشغالی با ۱۱۲ هزار مبتلا و قزاقستان با ۱۰۵ هزار و ۵۵۸ مبتلا تاکنون بیش از ۱۰۰ هزار مبتلابه کرونا را گزارش دادهاند.