جمهوری اسلامی ایران این تجاوزات عمدی رژیم صهیونیستی را با شدیدترین لحن محکوم کرده است.
در همین راستا «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران در نامهای به شورای امنیت و دبیر کل سازمان ملل اعلام کرد: «جمهوری اسلامی ایران این اقدامات عمدی و تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی را به شدیدترین وجه محکوم میکند. حملات غیرقانونی رژیم اسرائیل اصول بنیادین حقوق بینالملل و منشور سازمان ملل متحد، بهویژه ماده ۲ بند ۴ آن را که بهصراحت استفاده از زور علیه حاکمیت و تمامیت ارضی هر کشور را ممنوع میسازد، نقض میکند. اقدامات رژیم صهیونیستی تهدیدی جدی برای صلح و امنیت بینالمللی محسوب میشود و بیثباتی را در منطقهای که بهطور طبیعی نیز شکننده است، تشدید میکند.»
از طرفی «کاظم غریبآبادی» معاون حقوقی و بینالملل وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز یکشنبه خبر داد که «به دنبال نامه وزیر امور خارجه کشورمان به دبیرکل سازمان ملل و اعضای شورای امنیت و درخواست برگزاری جلسه شورا جهت بررسی اقدام تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی، چین و روسیه و الجزایر به عنوان اعضای شورا رسما تقاضا کردند که این جلسه برای روز دوشنبه برگزار گردد».
در همین راستا، شامگاه دوشنبه، شورای امنیت سازمان ملل نشست فوری خود پیرامون حمله رژیم صهیونیستی به ایران را برگزار کرد.
حملات اسرائیل صدمات اندکی به تأسیسات ایرانی وارد کرده است
«خالد محمد الخیاری» دستیار دبیرکل سازمان ملل در امور خاورمیانه، آسیا و اقیانوسیه در ابتدای این نشست گفت: «خاورمیانه مجددا شاهد یک اقدام تنشزای جدید بود. در ساعات اولیه ۲۶ اکتبر ارتش اسرائیل مدعی حمله دقیق به تأسیسات نظامی ایران شد.»
او افزود: «این اولین مرتبه است که ارتش اسرائیل، مسئولیت حمله مستقیم به ایران را بر عهده گرفته است. به ادعای اسرائیل، این اقدام در واکنش به حمله موشکی ایران صورت گرفته است. بسیاری از موشکهای اسرائیل توسط پدافند هوایی ایران منهدم شدند.»
دستیار دبیرکل سازمان ملل در امور منطقه تصریح کرد: «ایران تأیید کرده است که حملات اسرائیل به فوت (شهادت) چهار فرد نظامی و یک فرد غیرنظامی انجامیده است. حملات اسرائیل صدمات اندکی به تأسیسات ایرانی وارد کرده است.»
او تصریح کرد: «در زمانی که به آتشبس و تنشزدایی در همه جبههها نیاز داریم، اقدام اسرائیل و تبادل آتش این کشور با ایران، تشدید تنشها به حد بیسابقهای را بهدنبال دارد.»
الخیاری افزود: «همچون بیانیه دبیرکل سازمان ملل، هرگونه اقدام تنشآمیز را محکوم میکنم. این اقدامات باید متوقف شوند. اظهارات تهدیدآمیز و اقدامات طرفین برای آزمودن خویشتنداری طرف مقابل باید متوقف و برای ثبات در منطقه تلاش شود.»
او در ادامه به دیگر تحولات منطقه اشاره کرد و گفت: «در سال گذشته، مردم خاورمیانه زجر بسیاری را متحمل شدهاند. فردا گزارشی دقیق درباره تحولات اخیر در فلسطین اشغالی و اسرائیل منتشر میشود. روز گذشته، دبیرکل سازمان ملل درباره گرفتار شدن شهروندان غیرنظامی فلسطینی در شمال غزه هشدار داد.»
الخیاری تصریح کرد: «میزان خرابی و مرگ در شمال غزه غیرقابل باور است. غیرنظامیان زیر آوار مدفون شدهاند. غذا و آبی وجود ندارد. خانوادهها از یکدیگر جدا و بسیاری دستگیر شدهاند.»
او در ادامه به لبنان پرداخت و گفت: «حزب الله لبنان و ارتش اسرائیل همچنان به درگیریهای خود در جنوب لبنان ادامه دادهاند. فقط در ۲ روز گذشته بیش از ۲۸ غیرنظامی لبنانی کشته شدهاند. همزمان با بمباران بیروت و دیگر نقاط لبنان توسط اسرائیل، حزبالله برای اولین بار دستور تخلیه شهرکهای اسرائیلی را صادر کرد.»
الخیاری در آخر، خواستار توقف همه اقدامات نظامی از سوی همه طرفین و آتشبس شد.
«عمار بن جامع» سفیر و نماینده الجزایر در سازمان ملل متحد
اقدام اسرائیل ناقض قوانین بینالمللی، منشور سازمان ملل و تمامیت ارضی ایران است
«عمار بن جامع» سفیر و نماینده الجزایر در سازمان ملل متحد در ابتدای سخنان خود، بابت برگزاری نشست ویژه شورای امنیت سازمان ملل به درخواست الجزیره، چین و روسیه تشکر کرد و افزود: «از شروع حضور الجزایر در شورای امنیت، درباره عواقب اقدامات تجاوزگرانه اسرائیل علیه غزه و گسترش آن به دیگر مناطق خاورمیانه هشدار دادیم.»
او افزود: «متأسفانه این هشدار، به واقعیت تبدیل شده است. امروز، با خطر جدی درگیری منطقهای و عواقب جهانی آن روبهرو هستیم و با وجود این خطر، برخی از اعضای دائمی شورای امنیت همچنان در برابرِ خواندن این شرایط بهعنوان تهدیدی علیه امنیت جهان خودداری میکنند.»
نماینده دائم الجزایر در سازمان ملل تصریح کرد: «حملات اسرائیل، ناقض غیرقابل انکار صلح جهانی است و شورای امنیت باید برای بازگرداندن امنیت و صلح جهانی تلاش کند. الجزیره در شدیدترین لحن ممکن، حملات ارتش اشغالگر اسرائیل به جمهوری اسلامی ایران را محکوم میکند.»
او تصریح کرد: «ما در کنار ایران خواهیم ایستاد. اقدام اسرائیل، ناقض قوانین بینالمللی، منشور سازمان ملل و تمامیت ارضی ایران است. جامعه بینالمللی موظف است تا با اقدامات رژیم اشغالگر مقابله و تشدید تنشهای صورت گرفته توسط این رژیم را متوقف کند. اقدامات این رژیم، خاورمیانه را وارد چرخه بیثباتی کرده است.»
نماینده دائم الجزایر در سازمان ملل افزود: «پس از حمله هوایی اسرائیل به بخشی از کنسولگری ایران در دمشق در آوریل، ما تأکید کردیم که فقط از طریق صلح براساس قوانین بینالمللی میتوان شرایط را مدیریت کرد اما با اعمال سیاستهای دوگانه علیه قوانین بینالمللی، نظم جهانی و شورای امنیت تضعیف شده است.»
او تصریح کرد: «امروز مجددا تأکید میکنیم که هیچ کشوری بالاتر از قوانین نیست. رژیم اشغالگر باید بابت اقدامات خود پاسخگو باشد. بحران خاورمیانه به یکدیگر مرتبط است. ریشه اصلی این بحران، حملات رژیم اشغالگر به سرزمینهای عربی است. تحولات اخیر نباید باعث نادیده گرفته شدن عامل اصلی این بحران، یعنی حمله به فلسطینیان شود.»
نماینده دائم الجزایر در سازمان ملل اظهار داشت: «در کوتاه مدت، آتشبس در غزه و لبنان باید برقرار شود. در دراز مدت، باید کشور مستقل فلسطین ایجاد و فلسطینیان از حقوق خود بهرهمند و حملات اسرائیل به کشورهای عربی باید متوقف شوند. در همین راستا، شورای امنیت باید به وظیفه خود عمل کند. از همه کشورهای عضو شورای امنیت خواستار صدور قطعنامهای برای آتشبس فوری در غزه و لبنان و ایجاد کشور مستقل فلسطین به پایتخت قدس شریف هستیم تا اشغالگری اسرائیل از همه سرزمینهای عربی متوقف شود.»
«فو تسونگ» نماینده دائم چین در سازمان ملل
چین از عدم اجرای قطعنامههای شورای امنیت برای آتشبس در غزه شوکه است
«فو تسونگ» نماینده دائم چین در سازمان ملل در اظهارات خود گفت: «در ۲۶ اکتبر، اسرائیل با حمله هوایی علیه ایران خسارات مادی و جانی به ایران وارد کرد. چین اقدام اسرائیل را محکوم میکند. این اقدام ناقض تمامیت ارضی ایران و تهدیدی علیه ثبات در خاورمیانه است.»
او افزود: «اکنون روابط ایران و اسرائیل و ثبات خاورمیانه بر لبه پرتگاه است. چین نگران تشدید تنشها در پی اقدامات اسرائیل است و از اسرائیل میخواهیم تا همه اقدامات تنشآمیز و تحریکآمیز خود را متوقف کند. از همه طرفین نیز خواستار خویشتنداری براساس قوانین بینالمللی و منشور سازمان ملل هستیم.»
نماینده دائم چین در سازمان ملل تصریح کرد: «با توجه به ادامه یافتن جنگ در غزه، وقوع جنگی تازه بین لبنان و اسرائیل و ادامه یافتن حملات هوایی اسرائیل علیه سوریه و شرایط در دریای سرخ، میتوان گفت که شرایط در خاورمیانه بحرانی است. در این لحظه حیاتی، همه طرفین باید به خواست جامعه بینالمللی برای توقف درگیریها گوش فرا دهند.»
فو تسونگ در ادامه گفت: «در همین راستا، همه طرفین باید بهدنبال تنشزدایی و اجرای قطعنامههای شورای امنیت شوند تا صلح به خاورمیانه بازگردد. هرگونه اقدام نظامی تنشآمیز برای گسترش جنگ غیراخلاقی و غیرمسئولانه است که میتواند شرایط را از کنترل خارج کند. عامل اصلی بحران کنونی در خاورمیانه عدم دستیابی به آتشبس در غزه است.»
او افزود: «چین از عدم اجرای هیچیک از قطعنامههای شورای امنیت برای آتشبس در غزه شوکه است و این مسئله توانمندی شورای امنیت را زیرسؤال برده است. به باور چین، شورای امنیت هم راستا با منشور سازمان ملل باید از اجرای قطعنامهها اطمینان حاصل کند.»
نماینده دائم چین در سازمان ملل، در ادامه بدون اشاره مستقیم به آمریکا تصریح کرد: «ما از کشورهای پرنفوذ بر اسرائیل میخواهیم تا به جان غیرنظامیان و جلوگیری از گسترش جنگ اهمیت دهند و این مسائل را اولویت خود بدانند. این کشورها باید هرگونه محاسبه سیاسی دیگر خود را رها کنند و از شورای امنیت برای اتخاذ اقدامات دیپلماتیک در جهت توقف درگیریها، آتشبس در غزه حمایت کنند.»
«واسیلی نبنزیا» نماینده دائم فدراسیون روسیه در سازمان ملل
واشنگتن به اسرائیل اطلاعات لازم برای حمله به ایران ارائه کرد
«واسیلی نبنزیا» نماینده دائم فدراسیون روسیه در سازمان ملل در نشست ویژه شورای امنیت پیرامون اقدام تجاوزگرانه رژیم صهیونیستی علیه ایران اظهار داشت: «همانطور که میدانیم در ۲۶ام اکتبر، ارتش اسرائیل در هماهنگی با آمریکا، به برخی از تأسیسات نظامی ایران حمله کرد. در پی حمله اسرائیل، چهار نیروی ارتش ایران کشته (شهید) شدند. اگر عملکرد موفقیتآمیز پدافند هوایی قدرتمند ایران وجود نداشت، شمار قربانیان، مخصوصا در بین غیرنظامیان گسترش مییافت.»
او تصریح کرد: «متأسفانه این اقدام تنشآمیز قابل پیشبینی بود. در هفتههای اخیر، سران اسرائیل همواره به تلاش خود برای حمله ایران اشاره کردند و آن را مخفی نکردند و آمریکا و متحدان اسرائیل نه تنها تلاش نکردند تا اسرائیل را از حمله به ایران منصرف کنند، بلکه از خواست اسرائیل برای حمله به ایران که اقدامی خطرناک است، حمایت کردند.»
نماینده دائم فدراسیون روسیه افزود: «آمریکا و متحدان اسرائیل غیرمسئولانه رفتار کردند. آنها بهجای مدیریت تنشهای کنونی، به تشدید تنشها و شکل گرفتن چرخه تازهای از تنشها دامن زدند. واشنگتن به اسرائیل اطلاعات لازم برای حمله به ایران ارائه کرد.»
او تصریح کرد: «اقدام آمریکا برای ارائه اطلاعات به اسرائیل ناقض قوانین بینالمللی است و شرایط شکننده خاورمیانه را بیثباتتر از گذشته میکند. روسیه نگران تشدید گسترده تنشها بین جمهوری اسلامی ایران و اسرائیل است. این مسئله خطری جدی علیه امنیت منطقه است و ما خواستار خویشتنداری همه طرفین هستیم تا تحولات به شرایطی غیرقابل بازگشت تبدیل نشود.»
نماینده دائم فدراسیون روسیه در ادامه سخنان خود اظهار داشت: «متأسفانه حمله صورت گرفته توسط اسرائیل به ایران، اولین حملات هوایی اسرائیل به کشورهای منطقه نیست. بلکه از زمان شروع درگیری در غزه، نیروی هوایی اسرائیل چندین مرتبه شهرهای لبنان و سوریه را آماج حملات هوایی خود قرار داد. پس از ترور سیاسی افرادی همچون رئیس دفتر سیاسی حماس (اسماعیل هنیه) و سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان و دیگر رهبران مخالف اسرائیل، اکنون اسرائیل بهدنبال وارد کردن ایران به جنگ است.»
او افزود: «با این وجود، ایران در حال نشان دادن خویشتنداری بیسابقه از خود است. در همین راستا، میتوان گفت که با وجود خواست آشکار ایران برای تنشزدایی از منطقه و خودداری از تشدید تنشها، اسرائیل درحال تشدید عامدانه تنشها است. به باور روسیه، چنین اقدامات خشونتباری از سوی اسرائیل با هدف گسترش دامنه جنگ صورت میگیرد.»
نبنزیا تصریح کرد: «اقدامات اسرائیل باید متوقف شوند و ما از اسرائیل میخواهیم تا از اقدامات نظامی تنشآمیز در منطقه جلوگیری کند. این مسئله میتواند عواقبی گسترده علیه سراسر منطقه در پی داشته باشد. در همین لحظه، بهعلت جنگ غزه، شرایط منطقه شکننده است.»
او افزود: «شورای امنیت باید از وقوع جنگی تازه در خاورمیانه جلوگیری کند. نادیده گرفته شدن خواست جامعه بینالمللی توسط سران اسرائیل پیرامون آتشبس در غزه نگران کننده است. اسرائیل نمیتواند همه درگیریهای موجود را از طریق زور حل کند. آنها (رژیم صهیونیستی) به دلیل حمایت مداوم آمریکا میتوانند به چنین اقداماتی دست بزنند.»
نماینده دائم روسیه در سازمان ملل تصریح کرد: «آمریکا با سرکوب هرگونه اقدام برای کاهش تنشها در منطقه توسط اعضای شورای امنیت و توقف ماشین جنگ اسرائیل درحال کشتار هرگونه راهچاره مسالمت آمیز است. واضح است که عامل اصلی چرخه تازه درگیریها، عدم دستیابی به آتشبس در غزه و ادامه یافتن درگیری اسرائیلیها و فلسطینیان براساس قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل است. هیچ جایگزینی برای آتشبس، تبادل اسرا و ارسال کمکهای بشردوستانه به غزه وجود ندارد.»
او در آخر گفت: «از آمریکا میخواهیم تا مسئولانه رفتار کند و به سازمان ملل اجازه دهد تا از تواناییهای خود برای اجرای قطعنامههای تصویب شده استفاده کند. تنها راهچاره برای حل بحران کنونی، راهکار ۲ دولتی است.»
«نیکلاس دی ریویر» نماینده دائم فرانسه در سازمان ملل
فرانسه از همه طرفین خواست خویشتنداری کنند
«نیکلاس دی ریویر» نماینده دائم فرانسه در سازمان ملل، در نشست ویژه شورای امنیت اظهار داشت: «اسرائیل در ۲۶ام اکتبر به تأسیسات نظامی ایران حمله کرد. این اقدام واکنش به حمله موشکی ایران صورت گرفت. همه طرفین باید ضمن خویشتنداری از هرگونه اقدام تنشآمیز جلوگیری کنند.»
او مدعی شد: «اکنون زمان تنشزدایی از منطقه به کمک نهادهای بینالمللی و جامعه جهانی فرا رسیده است. شورای امنیت موظف است. در همین راستا، فرانسه بهدنبال آتشبس در لبنان با استفاده از اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ در این کشور است. هرگونه اقدام دیگری به تشدید تنشها دامن خواهد شد. تمامیت ارضی لبنان باید محترم شمرده شود.»
نماینده دائم فرانسه در سازمان ملل تصریح کرد: «اسرائیل میداند که موفقیت نظامی به معنای پیروزی در لبنان نیست. با این وجود، فرانسه به امنیت اسرائیل متعهد است و حزبالله باید از حملات خود دست بکشد. جنگ نباید به پیروزی طرفین خواستار بیثباتی در منطقه منجر شود. در غزه، همه اسرا باید آزاد شوند و آتشبس دائمی اجرا شود. تنها راهچاره برای پایان دادن به بحران انسانی در غزه، اجرای قطعنامه ۲۷۳۵ است.»
او افزود: «فرانسه همچنین خواستار احترام به قوانین بینالمللی است. خطر تشدید خشونتها جدی است و هیچکس خواستار از کنترل خارج شدن شرایط نیست. این مسئله به نفع هیچکس نخواهد بود. عواقب هرگونه بیثباتی برای مردم، اقتصاد منطقه و جامعه جهانی غیرقابل محاسبه خواهد بود. در همین راستا، فرانسه از همه طرفین خواستار خویشتنداری است.»
«باربارا وودوارد» سفیر و نماینده انگلیس در سازمان ملل
ایران نباید به حمله اسرائیل پاسخ دهد
«باربارا وودوارد» سفیر و نماینده انگلیس در سازمان ملل در نشست ویژه شورای امنیت با بیان اینکه «در روزهای اخیر، اسرائیل به تأسیسات نظامی در ایران حمله کرد و اسرائیل و ایران حملات مستقیم علیه یکدیگر انجام دادهاند»، مدعی شد: «اما ایران یک قربانی نیست. با این وجود، ایران نباید به حمله اسرائیل پاسخ دهد. همه طرفین باید از خود خویشتنداری نشان دهند. تشدید تنشها هیچ سودی نخواهد داشت.»
او در اظهاراتی خصمانه علیه ایران مدعی شد: «حمله موشکی ایران علیه اسرائیل در اوایل ماه جاری که اقدامی تنشآمیز بود، تازهترین اقدامات بیثبات کننده ایران در خاورمیانه بود. دیگر اقدامات بیثبات کننده ایران حمایت نظامی، اقتصادی و سیاسی از گروههای شبهنظامی همچون حزبالله و حماس را شامل میشود.»
وودوارد در ادامه اظهارات خود، بدون اشاره به حمایت آمریکا و دولت انگلیس از اقدامات رژیم صهیونیستی یا حملات خود علیه یمن که به اذعان شورای امنیت سازمان ملل، به تشدید بحران انسانی در این کشور دامن زده است، مدعی شد: «ایران باید به اقدامات خود خاتمه دهد. همه تلاشهای ما باید به شکستن چرخه خشونتها متمرکز شود.»
او با اشاره به تماس اخیر «دیوید لمی» وزیر امور خارجه انگلیس با «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران و «اسرائیل کاتص» وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی اظهار داشت: «اخیرا وزیر امور خارجه انگلیس در تماس با همتایان ایرانی و اسرائیلی خود بر نیاز فوری به تنشزدایی و خویشتنداری طرفین تأکید کرده است. فقط راهکارهای سیاسی میتوانند صلح و امنیت را به منطقه بازگردانند.»
نماینده دائم انگلیس در سازمان ملل همچنین مدعی شد: «دولت انگلیس همواره خواستار آتشبس فوری در غزه و لبنان است. در لبنان، راهکاری سیاسی همراستا با قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت تنها راهکار برای حفظ امنیت طرفین خط آبی است. در غزه نیز، به آتشبس دائمی و آزادی اسرا نیاز داریم. میزان کشتار و خرابیها در غزه غیرقابل تحمل است و از اسرائیل و حماس میخواهیم تا با آتشبس موافقت کنند.»
او افزود: «شرایط انسانی در شمال غزه بحرانی است. انگلیس اقدامات محدودکننده اسرائیل علیه ارسال کمکهای بشردوستانه به غزه را محکوم میکند. جلوگیری از دسترسی غیرنظامیان به اقلام حیاتی و بشردوستانه هیچ توجیهی ندارد. ما همچنین نگران تصمیم پارلمان اسرائیل برای توقف فعالیتهای آنروا هستیم.»
وودوارد تصریح کرد: «اسرائیل باید از تعهدات بینالمللی خود پیروی و از ادامه یافتن فعالیتهای آنروا برای کمک به فلسطینیان در غزه و کرانه باختری اطمینان حاصل کند. اکنون زمان خویشتنداری همه طرفین فرا رسیده است. باید از طریق گفتوگو، امنیت درازمدت خاورمیانه تأمین شود.»
«لیندا توماس گرینفیلد» نماینده دائم ایالات متحده در سازمان ملل
آمریکا همیشه از اسرائیل دفاع خواهد کرد
«لیندا توماس گرینفیلد» نماینده دائم ایالات متحده در سازمان ملل در نشست ویژه شورای امنیت پیرامون حمله تجاوزگرانه رژیم صهیونیستی علیه ایران مدعی شد: «حمله اسرائیل به ایران در واکنش به حمله موشکی ایران اسرائیل صورت گرفت. در یکم اکتبر، ایران با شلیک حدود ۲۰۰ موشک بالستیک به اسرائیل حمله و پرجمعیت ترین شهر اسرائیل یعنی تلآویو را هدف قرار داد.»
ادعای گرینفیلد درحالی است که عملیات وعده صادق ۲ در واکنش به جنایات رژیم صهیونیستی و به شهادت رساندن سرداران سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، نقض تمامیت ارضی کشور صورت گرفت و در طول این عملیات، پایگاههای نظامی رژیم صهیونیستی هدف قرار گرفتند.
با این وجود، نماینده دائم ایالات متحده در سازمان ملل مدعی شد: «این حمله پتانسیل کشتار صدها غیرنظامی را داشت و در صورت عدم کمک ارتش آمریکا به اسرائیل برای مقابله با این حمله، حمله ایران میتوانست غیرنظامیان بیشماری را بکشد.»
مجددا، طرح ادعای نماینده دائم ایالات متحده در سازمان ملل درحالی است که تصاویر بسیاری پیرامون اصابت دقیق موشکهای ایران با پایگاههای نظامی رژیم صهیونیستی منتشر شده است.
گرینفیلد در ادامه اظهارات خصمانه خود علیه ایران افزود: «در ساعات اولیه حمله موشکی ایران، آمریکا گروه هفت را مطلع ساخت و همگی توافق کردند که عواقب سنگینی برای اقدام ایران وجود داشته باشد و اکنون این عواقب را مشاهده کردیم. آمریکا تحریمهای تازهای علیه ایران اعمال کرد. انگلیس و استرالیا نیز تحریمهای تازهای علیه برنامه موشکی ایران اعمال کرد. اتحادیه اروپا نیز برای اولین بار، خطوط هوایی ایران را تحریم کرد. این اقدامات دیپلماتیک هماهنگ شده، نشان دهنده یکپارچگی جامعه بینالمللی علیه اقدامات ستیزهجویانه ایران علیه اسرائیل، از جمله حمایت تهران از نیروهای نیابتی خود همچون حزبالله لبنان است.»
همواره مقامات ایران ادعای کشورهای غربی را رد کرده و اعلام کردند که اعضای محور مقاومت، جنبشهایی مستقل، ملیگرا و آزادیبخش هستند که از سوی ایران دستوری دریافت نمیکنند و تهران در منطقه نیروی نیابتی ندارد.
نماینده دائم ایالات متحده در سازمان ملل در ادامه اظهارات خود، بدون ذرهای اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی گفت: «اقدامات ایران در منطقه غیرقابل قبول است. جامعه جهانی نیز متعهد و یکپارچه از حق اسرائیل برای دفاع از خود دربرابر حملات ایران حمایت میکند و این دقیقا همان کاری است که اسرائیل در روزهای اخیر انجام داد.»
ادعای گرینفیلد مبنی بر حمایت جامعه جهانی از حق جعلی رژیم صهیونیستی برای دفاع از خود درحالی است که در طول نشست شورای امنیت سازمان ملل، بسیاری از کشورها، نهتنها از اقدام رژیم صهیونیستی دفاع نکردند، بلکه آن را محکوم و ناقض تمامیت ارضی ایران معرفی کردهاند.
با این وجود، نماینده دائم ایالات متحده در سازمان ملل در حمایت از اقدام تجاوزگرانه رژیم صهیونیستی علیه ایران که به شهادت چهار نیروی ارتش این کشور و یک غیرنظامی انجامیده است، مدعی شد: «اسرائیل حملهای دقیق به ایران کرد و تاکنون فردی غیرنظامی صدمه ندیده است. اسرائیل حملات هوایی دقیقی علیه تأسیسات نظامی ایران انجام داد. آمریکا در این عملیات نظامی مشارکت نداشت، بلکه دولت آمریکا از دولت اسرائیل خواست تا عملیاتی مشابه عملیات صورت گرفته، انجام دهد.»
او با طرح این ادعا که اقدام رژیم صهیونیستی در راستای بازدارندگی صورت گرفته، در اظهاراتی خصمانه گفت: «پیام آمریکا به اسرائیل شفاف است. ما همیشه از اسرائیل در برابر ایران و گروههای نیابتی تروریستی آن حمایت خواهیم کرد. پیام ما به ایران نیز شفاف است، در صورت هرگونه واکنش به اسرائیل یا نیروهای آمریکا در منطقه، عواقبی جدی در پی خواهد داشت.»
در چنین شرایطی نماینده دائم ایالات متحده در سازمان ملل مدعی شد: «آمریکا خواستار تشدید تنش نیست. تبادل آتش بین اسرائیل و ایران باید متوقف شود و اسرائیل به جهان نشان داد که پاسخ آن به ایران تمام شده است. در همین راستا، از ایران میخواهیم تا به اسرائیل واکنشی نشان ندهد و نیروهای نیابتی خود را مهار کند.»
او در ادامه از شورای امنیت خواست تا «ایران را تحت فشار قرار دهند تا به تشدید تنشها دامن نزند و بهدنبال تنشزدایی باشد.»
خواست گرینفیلد از شورای امنیت درحالی است که از زمان شروع جنگ غزه، ایران همواره خواستار آتشبس در غزه بوده و با اشاره به عواقب این جنگ، دربرابر اقدامات رژیم صهیونیستی هشدار داده است. از طرفی، آمریکا با حمایت خود از رژیم صهیونیستی، یکی از عاملهای شدت گرفتن تنشها در منطقه است.
با این وجود نماینده دائم ایالات متحده در سازمان ملل مدعی شد: «آمریکا به اقدامات دیپلماتیک خود برای دستیابی به آتشبس در غزه و آزادی اسرا و تسهیل ارسال کمکهای بشردوستانه به غیرنظامیان در غزه و آتشبس در لبنان ادامه خواهد داد.»
او مدعی شد: «ایران درخواست برگزاری این نشست را ارائه کرده و همزمان با ادامه یافتن اقدامات ستیزهجویانه ایران، نماینده این کشور در سازمان ملل بهدنبال قربانی جلوه دادن ایران است. در پی وابستگی روسیه به تسلیحات نظامی ایران برای ادامه دادن جنگ در اوکراین، ایران فکر میکند که شورای امنیت راهچارهای جز نادیده گرفتن اقدامات ایران ندارد، اما حمایتهای روسیه از ایران، اظهاراتی توخالی است. با وجود مخالفت روسیه، شورای امنیت باید علیه ایران اقدام کند.»
گرینفیلد مدعی شد: «پیام ما باید آشکار باشد. ما به تهران و نیروهای نیابتی آن اجازه کنترل منطقه را نخواهیم داد. اقدامات ایران میلیونها غیرنظامی را در خطر قرار داده است. زمان تنشزدایی فرا رسیده است. ایران باید از اقدامات تنشآمیز جلوگیری کند تا ما به تلاشهای دیپلماتیک خود ادامه دهیم.»
ادعای نماینده دائم ایالات متحده در سازمان ملل درحالی است که به اذعان اعضای شورای امنیت، ایران از خود خویشتنداری بیسابقه نشان داده و عامل اصلی تنشها در منطقه رژیم صهیونیستی است. از طرفی، به اذعان نشریههای آمریکایی همچون واشنگتنپست، «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی، عامل اصلی عدم دستیابی به آتش بس در غزه و لبنان است.
با این وجود، گرینفیلد خواستار «اقدام جدی» علیه ایران شد.
«عباس کاظم عبید» معاون نماینده عراق در سازمان ملل
ارتش اشغالگر اسرائیل تمامیت ارضی عراق را نقض کرده است
«عباس کاظم عبید» معاون نماینده عراق در سازمان ملل در نشست ویژه شورای امنیت پیرامون اقدام تجاوزگرانه رژیم صهیونیستی علیه ایران اظهار داشت: «ارائه پوشش سیاسی به رژیم اشغالگر ناقض قوانین بینالمللی و منشور سازمان ملل است و به ناتوانی شورای امنیت برای پایان دادن به حملات و اقدامات ارتش اشغالگر اسرائیل و در نهایت به جسورتر کردن اسرائیل برای تشدید حملات خود علیه منطقه منجر میشود.»
او افزود: «این رویکرد خشونتبار از فلسطین اشغالی شروع شد و اکنون به لبنان، سوریه و ایران گسترش یافته است. ارتش اسرائیل به نقض تمامیت ارضی کشورهای منطقه ادامه میدهد. عراق همواره در برابر سکوت جامعه بینالمللی علیه جنایات اسرائیل هشدار داده است و این اقدامات همچنان بدون هیچ محدودیت و یا مسئولیتی ادامه یافته است.»
عباس عبید تصریح کرد: «عراق حمله اسرائیل به جمهوری اسلامی ایران را محکوم میکند. این حمله، آشکارا تمامیت ارضی ایران، قوانین بینالمللی و منشور سازمان ملل را نقض کرده است. عراق در کنار ایران ایستاده است و تأکید میکند که اقدام ستیزهجویانه اسرائیل، عواقب جدی علیه امنیت و ثبات منطقه در پی دارد و میتواند به گسترش دامنه جنگ در منطقهای شکننده و در شرایطی خطرناک منجر شود.»
او افزود: «عراق روی خواست خود برای دستیابی به آتشبس در غزه و لبنان تأکید میکند. عراق نقض حریم هوایی خود توسط جنگندههای ارتش اشغالگر اسرائیل برای تجاوز به خاک ایران را با شدیدترین لحن محکوم میکند. اقدام ارتش اشغالگر اسرائیل، تمامیت ارضی عراق را نقض کرده است. دولت عراق به مقابله با این تجاوز در سازمان ملل ادامه خواهد داد.»
معاون نماینده عراق در سازمان ملل تصریح کرد: «دولت عراق به تمامیت ارضی و استقلال خود پایبند است. ما به هیچ کشوری اجازه حمله به دیگر کشورهای منطقه، بهخصوص کشورهایی که با آنها رابطهای سازنده برپایه احترام متقابل داریم را نخواهیم داد.»
او افزود: «این رویکرد نشان دهنده خواست دولت عراق برای حفظ ثبات در منطقه و جلوگیری از گسترش درگیریها از طریق گفتوگو است.»
معاون نماینده عراق در سازمان ملل تصریح کرد: «با توجه به تحولات اخیر، شورای امنیت باید به وظیفه خود برای حفظ ثبات و امنیت جامعه جهانی عمل کند و برای پایان دادن به این اقدامات ستیزهجویانه، اقداماتی جدی اتخاذ کرده و خواستار توقف اقدامات ناقض تمامیت ارضی کشورهای عضو سازمان ملل شود. عراق همچنین خواستار دریافت ضمانت از سوی شورای امنیت برای عدم تکرار چنین تجاوزی به تمامیت ارضی خود است.»
عباس عبید افزود: «تمامیت ارضی کشورها، یکی از ستونهای ثبات و صلح در جهان است و نقض این مسئله، ثبات جهان را در خطر قرار میدهد. امیدواریم شورای امنیت اقدامات لازم را اتخاذ و اعتماد جامعه جهانی به خود را بازگرداند.»