سخن از بازگشایی کنسولگری امریکا در تهران میتواند اسباب جلبتوجه شود. واقعیت چیست؟ قطع رابطه سیاسی بین ایران و امریکا با همه پیامدهای که داشته نتوانسته است دو طرف را سر عقل بیاورد که پسازاین همهسال دست از رجزخوانی برداشته و مناسبات سیاسی را بر پایه منافع ملی شکل دهند، سخن امروز اما به مقوله کنسولگری برمیگردد تعطیلی کنسولگری همزمان با تعطیل سفارت برای ایرانیان مشکلات فراوانی را درپی داشته که کمتر به آن پرداختهشده است.
در واشنگتن دفتر حفاظت از منافع جمهوری اسلامی ایران در سفارت پاکستان دایر بوده و امور کنسولی در این دفتر انجام میشود. ولی ایرانیان برای انجام امور کنسولی بهویژه گرفتن روادید گردشگری و با سفر تحصیلی بایستی به کنسولگریها و سفارتخانههای امریکا در کشورهای ترکیه و امارات و ارمنستان و جاهای دیگر سفر کنند. با توجه به جمعیت بالای ایرانیان ساکن امریکا درصد بالایی از مردم برای دیدار خویشاوندان برای گرفتن روادید به ناگزیر هزینهها و سختی را تجربه میکنند افزون بر مشکلات نوبتگیری، هزینههای بلیط و اقامت و سایر هزینهها نیز بر مردم تحمیل و از جیب ملت خرج میشود، چرا نباید برای حل این مشکل مردمی جدای از مقوله برقراری رابطه سیاسی اندیشیده و راهحلی مناسب در پیش گذاشته شود؟
همانگونه که رئیس صندوق توسعه ملی گفته زمان بازگشایی سفارت یا حداقل دفتری که بتواند کارهای کنسولی را انجام دهد قرا رسیده و این یک مطالبه است برای کسانی که قصد سفر به آمریکا دارند. به لحاظ حقوق اساسی دو کشور میتوانند با یکدیگر در حالت تنش، تخاصم و حتی جنگ باشند، ولی کنسولگری داشته باشند. چون کنسولگری کارهای خدماتی انجام میدهد و موضوع سیاسی نیست و هیج ارتباطی به اختلاف ایران و آمریکا ندارد. کنسولگری را دایر و مردم را خشنود کنید.