با توجه به برگزاری مراسم تحلیف مسعود پزشکیان، سخنرانیها و واکنشهای ثبت شده، چه ارزیابی از آغاز راه دولت دارید؟
صحبت کردن از عملکرد رئیسجمهور در فاصله یک روز از آغاز به کارش در دولت طنزآمیز است، اما باید گفت آقای پزشکیان همانطور که در رقابتهای ریاست جمهوری خوش درخشید و شخصیتی متین و موجه از خود نشان داد، تا اینجا نیز در تمام موقعیتها حضور درخشانی داشته است.
میتوان از رفتار و گفتار این مرد وقار، سواد، مردم داری و وطن دوستی را دریافت کرد. اهل پر گویی نیست، به جا و به اندازه صحبت میکند و به خوبی خطوط فکریاش را در سخنانش نشان میدهد و از منتقدین باکی ندارد.
سخنان پزشکیان در صحن مجلس، صحبتهای جامع و کاملی بود. او در سیاست داخلی و خارجی آشکارا مواضع اش را بیان میکند. سخنرانی روز گذشته وی میتوان یک نطق تاریخی و ماندگار باشد.
تاکید پزشکیان در سخنرانی روز تحلیف اش بر نقطه وفاق در کشور بود. این توجه ویژه بر همبستگی ملی، از جانب رئیس قوه مجریه، میتواند در مرحله اجرا بسیاری از مشکلات کشور را حل کند.
این سخنان نشان داد نگاه مسعود پزشکیان همانطور که از آغاز نامزدیاش در انتخابات بر آن تاکید داشت، ملی است. رئیسجمهور بر وحدت ملی تاکید دارد و آن را لازمه حرکت مثبت دولت میداند.
ضرورت تشکیل دولتی تحول گرا تیر ماه 1403 در میان رأی دهندگان احساس شد و مردم پای صندوق رأی حاضر شدند. آیا گروههای سیاسی و بخشهای تندرو حاکمیت نیز به درک درستی از لزوم تغییر رسیدهاند یا خیر؟
باید امیدوار باشیم که بخشهای مختلف نظام پیام وفاق ملی را از زبان رهبر و رئیسجمهور شنیده باشند. نیروهای نظامی، قوه مقننه و قوه قضائیه باید در حرکت به سمت وفاق ملی از رئیس قوه مجریه تبعیت کنند و در جهت هم افزایی فعالیتهایی داشته باشند.
مهم است که رئیسجمهور کشور آمادگی ایجاد وفاق با تمام گروههای سیاسی را داشته باشد و این نیت خود را به دفعات اعلام کند. جامعه به دنبال مشاهده تغییرات مثبت است. گروههای سیاسی باید درک کنند که جامعه منتظر نخواهد شد تا دوره دیگری برسد و گروه دیگری بر سر قدرت بیاید تا آنها شاید بتوانند و شاید نتوانند که مطالبات مردم را محقق کنند.
امروز فرصتی تاریخی به وجود آمده و اکثریت با رأی دادن به دولت مسعود پزشکیان مطالبات خود را طرح کرده است. رئیسجمهور اهل وفاق و مشارکت است. این فرصت باید غنیمت شمرده شود وگرنه معلوم نیست در پی ناکامی دولت چه اتفاقاتی برای کشور رخ بدهد.
امروز هر دلسوزی به این نتیجه رسیده که دولت مسعود پزشکیان تنها امید مردم است. اما تندروهایی که منافعشان در افراطی گری است توجهی به جامعه و مصالح کشور ندارند. سعی آنها حفظ فضایی است که همچنان تأمین کننده منافعشان باشد از این رو کینهها و بغضها را تقویت میکنند و با هر آنچه به نفع کشور و ملت است مخالفت میورزند.
در دوره جدید اگر افراطیون دست از کارشکنی برندارند و به پروژه وفاق ملی دولت که مورد تاکید رهبری است نپیوندند در انزوا قرار خواهند گرفت. مردم علاقه دارند مشکلات کشور را با این دولت حل کنند و کارشکنی و سنگ اندازی تندروها را تحمل نخواهند کرد.
با توجه به معاون اولی آقای عارف در دولت چهاردهم آیا میتوان گفت دولت آینده کابینه اصلاحطلبان خواهد بود یا خیر؟
دولت چهاردهم دولت اول مسعود پزشکیان خواهد بود ولی این دولت از تمام تجربههای دولتهای پیشین استفاده خواهد کرد. به طور حتم تجربه دولت اصلاحات مورد توجه رئیسجمهور منتخب قرار میگیرد.
مهم این است که دست رئیسجمهور باز گذاشته شود تا بتواند برای تأمین و حفظ منافع ملی کار کند. برخی هنوز دولت شروع نشده میخواهند دولت را به مسیر مطلوب خودشان هدایت کنند. این دولت شبیه هیچ یک از دولتهای پیشین نخواهد بود. من به عملکرد دولت چهاردهم خوش بین هستم.