به گزارش ستاره صبح ارتش اسرائیل به دهها هزار فلسطینی دستور داده تا رفح را ترک کنند، زیرا نگرانیها از حمله زمینی به شهر جنوبی غزه وجود دارد، جایی که 1.4 میلیون نفر از مردمی که به دلیل جنگ اسرائیل در غزه آواره شدهاند و به دنبال سرپناه هستند.
سخنگوی ارتش اسرائیل به خبرنگاران گفت: حدود 100000 نفر در شرق رفح باید به "منطقه بشردوستانه گسترده" در ساحل تخلیه شوند .
این دستور روز دوشنبه کمی قبل از تصویب پیشنهاد آتشبس در جنگ هفت ماهه غزه توسط حماس توسط میانجیگران قطر و مصر صادر شد.
اسرائیل گفته است که این پیشنهاد مطابق با خواسته هایش نیست و کابینه جنگ این کشور این تصمیم را گرفته که این کشور به عملیات خود در رفح ادامه دهد.
اواخر عصر دوشنبه، ارتش اسرائیل بمباران شهر را تشدید کرد.
طارق ابوعزوم، خبرنگار الجزیره که از رفح گزارش میدهد، گفت: «حملات هوایی و بمباران توپخانهای در بخش شرقی رفح تشدید شده است.
ما درباره بمباران بی وقفه خانه های مسکونی صحبت میکنیم. اکثریت قریب به اتفاق ساکنان آنجا شروع به فرار از منطقهای کردهاند که ارتش اسرائیل در تلاش است تا نیروهای بیشتری را بسیج کند.
واکنش جهان به دستور تخلیه اسرائیل به شرح زیر است:
سامی ابوزهری، یکی از مقامات حماس به خبرگزاری رویترز گفت: دستور تخلیه اسرائیل و حمله مورد انتظار « این حمله خطرناک است و عواقبی به همراه خواهد داشت».
حماس در بیانیهای اعلام کرد: مقاومت شجاعانه ما در رأس آنها، گردان های قسام، برای دفاع از مردم ما و شکست دادن این دشمن کاملا آماده است.
اسرائیل
اسرائیل کاتز، وزیر امور خارجه، گفت که اهداف جنگی این کشور یکسان است.
وی گفت: «جنگ ما در غزه با همان اهداف ادامه دارد: آزادی همه گروگانها و شکست حماس».
تشکیلات خودگردان فلسطین
نبیل ابورودینه، سخنگوی محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، گفت: مقامات اشغالگر در واقع با حمله به رفح، آماده ارتکاب بزرگترین جنایت نسل کشی را آغاز کردهاند.
دولت آمریکا که از اشغالگران حمایت مالی و نظامی میکند و برای جلوگیری از اجرای قطعنامه های مشروعیت بینالمللی و توقف تجاوز در مقابل جامعه جهانی میایستد، همان کسی است که نتانیاهو و رهبرانش را تشویق میکند تا به کشتارهای خود علیه مردم فلسطین ادامه دهند.
مردم در رفح
محمد النجار، 23 ساله که در غرب رفح زندگی میکند، به رویترز گفت که مردم جایی برای رفتن ندارند.
هیچ منطقهای امن نیست. تنها چیزی که در غزه باقی میماند مرگ است. کاش میتوانستم این هفت ماه گذشته را از خاطرم پاک کنم. بسیاری از رویاها و امیدهای ما کم رنگ شدهاند.»
آمنه عدوان به رویترز گفت: بزرگترین نسل کشی رخ خواهد داد، بزرگترین فاجعه در رفح رخ خواهد داد.
من از کل جهان عرب میخواهم که برای آتش بس مداخله کنند. بگذار دخالت کنند و ما را از آنچه در آن هستیم نجات دهند.»
مصر
وزارت امور خارجه مصر در بیانیهای از اسرائیل خواست تا «بالاترین سطح خویشتنداری» را اعمال کند و از تشدید تنشها در این «زمان بسیار حساس» که مذاکرات برای آتشبس و آزادی اسیر ادامه دارد، اجتناب کند.
در بیانیه مصر آمده است که حمله اسرائیل به رفح "خطرات انسانی شدیدی را ایجاد میکند که بیش از یک میلیون فلسطینی را در آن منطقه تهدید میکند."
اردن
ایمن صفدی، وزیر امور خارجه اردن، در بیانیهای گفت: «کشتار دیگری علیه فلسطینیها در حال شکلگیری است».
«شکست در جلوگیری از کشتار، لکهای محو نشدنی بر جامعه بینالمللی بینالمللی خواهد بود. تعداد زیادی قتل عام مجاز شده است. کافی."
عربستان سعودی
وزارت امور خارجه عربستان سعودی نسبت به خطرات حمله نظامیان رژیم صهیونیستی به شهر رفح هشدار داد.
اتحادیه اروپا
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، گفت: «دستور تخلیه اسرائیل به غیرنظامیان در رفح بدترین اتفاق را نشان میدهد: جنگ و قحطی بیشتر».
"غیر قابل قبول است. اسرائیل باید از حمله زمینی صرف نظر کند و قطعنامه 2728 [قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد] را اجرا کند. اتحادیه اروپا و جامعه بینالمللی میتوانند و باید برای جلوگیری از چنین سناریویی اقدام کنند.»
فرانسه
سفارت فرانسه در اسرائیل با صدور بیانیهای اعلام کرد که امانوئل ماکرون، رئیسجمهور این کشور روز یکشنبه تلفنی با نتانیاهو گفتوگو کرد.
سفارت آمریکا اعلام کرد که مکرون مخالفت قاطع خود با حمله برنامه ریزی شده اسرائیل به رفح و نیاز فوری به اطمینان از ورود گسترده کمک های بشردوستانه از طریق تمام نقاط دسترسی به نوار غزه را تکرار کرد.