گروه سیاسی: حادثه تروریستی کرمان در دوسال گذشته سومین حادثهای است که توسط داعش در کشور شکل گرفت. پیشازاین نیز در سال96 به مجلس شورای اسلامی و حرم امام حمله تروریستی توسط داعش انجامشده بود.همچنین یک حمله تروریستی به رژه نظامی در اهواز صورت گرفت. در حادثه شاهچراغ، مجلس و حرم امام آمادگی لازم وجود نداشت و در یک روز عادی حملات اتفاق افتاد، درصورتیکه در حادثه کرمان و اهواز برنامهریزی برای میزبانی از میهمانان مراسم سالگرد شهید سلیمانی و رژه ارتش به نحوی بوده که مسائل امنیتی بهدرستی در آن لحاظ نشده بود که منجر به یک فاجعه دردناک شد. در ارتباط با این موضوع ستاره صبح گفتوگویی با حشمتالله فلاحت پیشه رئیس پیشین کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس انجام داده که در ادامه میخوانید:
نظر شما درباره هزینههای جمهوری اسلامی در مبارزه علیه داعش در سوریه چیست؟
موضوع داعش را نمیتوان جدای از جریان کلی روابط دستگاههای اطلاعاتی آمریکا با تروریسم سلفی بررسی کرد. داعش بخشی از تروریسم سلفی است که آمریکاییها از دهه 1980 میلادی آن را در منطقه شکل دادند.
دستگاه اطلاعاتی آمریکا در منطقه شبهقاره و در منطقه عربی، تروریسم سلفی را به استخدام خود در آورد و به دودسته خوب و بد تقسیم کرد.
طبق اظهارات ترامپ داعش توسط آمریکا تأسیس و به وجود آمد. یکی از دلایل به شهادت رساندن شهید سلیمانی توسط ترامپ این بود که ترامپ بهرغم شعارهایی که میداد در درون قلمرو اطلاعاتی آمریکا عمل میکرد.
قلمرویی که حتی زندانهای گوانتانامو هم به شکل یک مرکز تولید تروریسم سلفی عمل میکردند. بعدازآن گروههایی از دل این جریان سلفی با رهبری اطلاعاتی آمریکا به وجود آمد.
شهادت شهید سلیمانی به این دلیل بود که آمریکاییها نخواستند تروریسم سلفی به فراموشی سپرده شود.
داعش چند حمله تروریستی در ایران را سازماندهی و عملیاتی کرده است اما متأسفانه در حادثه کرمان زمانی عملیات تروریستی به وقوع پیوسته که نیروهای امنیتی و دولتی آمادگی نسبی برای برگزاری یک مراسم داشتند به همین دلیل تعداد تلفات زیاد بود.
اما حادثه شاهچراغ در زمانی به وقوع پیوست که شرایط عادی بود و آمادگی وجود نداشت. بنابراین میتوان نتیجه گرفت داعش سلفی با پشتوانه خارجی مسئولیت حملات تروریستی را بر عهده میگیرد. لذا داعش امروز گرگهای تنها نیستند. آنها توسط دستگاههای اطلاعاتی پشتیبانی میشوند.
نکته مهم دیگر این است که یک تحلیل تاریخی در این مقطع اثبات میشود. وقتی ایران در عمق استراتژیک خود تحرک دارد بلافاصله واکنش دستاوردهای ایران در درون مرزها از طرف دشمنان ایران مشاهده میشود.
یکبار شاهزاده عربستان این جمله را به زبان آورد که ما ناآرامی را به داخل ایران میکشانیم. این جمله مأموریت اصلی جریانات سلفی شد. این جریانات در سایه اطلاعاتی آمریکا و اکنون تا حد زیادی اسرائیل پشتیبانی میشوند.
این جریانات سلفی اصالت ایدئولوژیک هم ندارند. در شرایط امروز آمریکا و اسرائیل از سرمایه کافی برای رهن گروههای تروریستی استفاده میکنند و من معتقدم که ایران باید خود را برای یک جنگ تروریستی جدید که علیه کشور شکلگرفته،آماده کند.جنگی که با موضوع غزه منجسم تر دنبال میشود.
شما سابقه کار امنیتی را داشتهاید، با توجه به اینکه مراسم از قبل برنامهریزیشده چرا تمهیدات لازم امنیتی سنجیده نشده بود؟
مسئولیت مراسمات و برنامههای استانی با شورای تأمین استان است.اما اگر بعد بینالمللی پیدا کند مسئولیت بر عهده شورای امنیت کشور است. سهلانگاری هر دو نهاد در فاجعه کرمان مشهود است. هر دو نهاد باید پاسخگوی این حادثه باشند. یکی از مسئولان گفته است این انفجارات خارج از محدوده ایست و بازرسی صورت گرفته اما واقعیت این است که یک همایش بینالمللی به خاطر جنگ فلسطین شکلگرفته به همین دلیل تمام خیابانهای شهر کرمان باید به منطقه بازرسی تبدیل میشد و از امکانات لازم نرمافزاری و سختافزاری برای پیگیری و کنترل حوادث باید استفاده میشد که این کار بهخوبی صورت نگرفت.
فرهنگ شهادت بخشی از فرهنگ ایرانیان است. بنده معتقدم نباید در پوشش سخنرانیها تقصیر و قصور صورت گرفته مورد بیتوجهی قرار گیرد.
خصوصاً اینکه چنین حوادثی پیشازاین در شاهچراغ و حادثه تروریستی رژه اهواز هم اتفاق افتاده بود. دستگاههای مسئول امنیتی نباید یک هاله قدسی برای خود درست کنند و اجازه نقد ندهند. اگر نقد نشوند در آیندهای که با توطئههای تروریستی مواجه هستیم ممکن است اتفاقات دیگری شکل بگیرد.
اخیراً در مسائل پدافند عامل و غیرعامل ضعفهای مشهودی به وجود آمده است. در چنین شرایطی وقتی هیچ مسئولی استعفا نمیدهد و هیچ مسئولی هم مواخذه نمیشود دیگران مسئولان اطمینان خاطر پیدا میکنند که هر اتفاقی بیفتد مسئولیتشان حفظ خواهد شد. خاطرهای عرض میکنم; یکی از روسای جمهور میهمان شهرستانی بود که بنده وکالت آن شهرستان را در مجلس به عهده داشتم و طبیعتاً مسئولیت اجرایی بر گردن بنده نبود اما آن شب را تا صبح نخوابید. تمام امکانات را در آن شب برفی چک میکردم و مسئولان مربوطه را همراه خودم میبردم و امکانات شهرستان را میسنجیدم که مشکلی پیش نیاید.
چطور ممکن است که برخی مسئولان امنیتی کشور در این رابطه توجه لازم را نکردند. این سخنان بنده به معنای نادیده گرفتن کشفیات و خنثیسازیهایی نیست که در این مسیر بارها صورت گرفته است. اگر این تلاشها نبود ناآرامیهای بیشتری شکل میگرفت. اما نباید در پشت این دستاوردها پنهاد شد بلکه باید نقد و مواخذه صورت گرفت که در چالش با تروریستها مردم قربانی نشوند.