ستاره صبح-
قدردانی از توسعه دهندگان
پارس جنوبی
زنگنه با اشاره به گذشت ۲۲ سال از آغاز فرایند توسعه در پارس جنوبی گفت: «عمرمان در خدمت به جمهوری اسلامی، خدمت به ملت ایران و درراه سرافرازی ملت سپری شد. از تمام کسانی که در پارس جنوبی زحمت کشیدند، قدردانی میکنم؛ از اکتشاف گرفته تا شرکت ملی نفت ایران، شرکت نفت و گاز پارس، شرکت ملی گاز ایران و... قهرمانان اصلی این عرصه کسانی هستند که کاری کردند تا امروز سرافراز باشیم.»وزیر نفت بابیان اینکه بهجز پالایشگاه فاز ۱۴، تمام پالایشگاههای پارس جنوبی در مدار قرار دارد. این نوید را داد که تا اواخر امسال سکوها در ۲۷ فاز نصب و ظرفیت بخش دریایی (بهجز فاز ۱۱) عملیاتی خواهد شد.
شرکت دانشبنیان پتروپارس
زنگنه قرارداد میدان بلال را مهم خواند و درباره انعقاد این قرارداد با شرکت پتروپارس گفت: «شرکت پتروپارس بهترین شرکت E&P ایرانی است و عملکرد خوبی داشته است. پتروپارس ازنظر رعایت قیمت و زمانبندی در ارزیابی خوب بوده است. باید به همکاران این شرکت تبریک گفت، چون باوجود فشارها شرکت دانشبنیان پتروپارس را بنا گذاشتند.
سرمایهگذاری ۴۴۰ میلیون دلاری
وزیر نفت، مدت قرارداد بلال را ۳۴ ماه و رقم سرمایهگذاری را حدود ۴۴۰ میلیون دلار اعلام کرد و گفت: « رقم سرمایهگذاری ثابت نیست؛ مثل قراردادهای OPEN CAPEX متقابل یا IPC است که پیمانکار عمومی مناقصه میرود و بعد قیمتها با نظارت شرکت ملی نفت ایران مشخص میشود.»
وی با اشاره به اینکه قرارداد از محل صندوق توسعه ملی تأمین مالی خواهد شد، ادامه داد: «اگر در این سالها کمکهای صندوق نبود، نمیتوانستیم عملکرد موفقی در پارس جنوبی و غرب کارون داشته باشیم. بانکهای عامل مثل تجارت و ملت هم در این زمینه همکاری وسیعی داشتند.»
توسعه میدانهای مشترک
زنگنه در ادامه به برنامه اعلامی خود به مجلس مبنی بر تعیین تکلیف میدانهای مشترک تا پایان دولت اشاره کرد و گفت: «البته من در مجلس نگفتم کار تمام میدانهای مشترک تمام میشود؛ بهطور مثال توسعه میدان عظیمی مانند آزادگان سالها ادامه دارد، اما در پایان دولت میدانی نخواهد بود که پیمانکار با نظام اجرایی روشن و شفاف و تأمین مالی شده روی آن مشغول کار نباشد.»
وقفه تحریم را میشکنیم
وزیر نفت عنوان کرد: «توسعه میدان مشترک گازی بلال که آغاز میشود. عملیات فرزاد بی را هم امسال شروع میکنیم. فاز ۱۱ هم اگرچه به دلیل تحریمها دچار وقفه شد، اما آن وقفه را میشکنیم و امسال عملیات اجرایی توسعه این فاز را هم آغاز میکنیم. توسعه میدان پارس جنوبی در همین دولت پایان مییابد و تلاشمان آن است که مرحله نخست توسعه فاز ۱۱ نیز تا نیمه سال ۱۴۰۰ به بهرهبرداری برسد.»وی با اشاره به نگرانی مردم درباره میدانهای مشترک عنوان کرد: «ما این نگرانی را بهعنوان خادمان شما بهخوبی درک کردیم در پارس جنوبی از همسایه عقب نیستیم و حتی در تولید روزانه جلوتر هم هستیم؛ در غرب کارون همچنین است، بنابراین باوجود تحریمهایی که به ما اعمال میشود، قطار توسعه صنعت نفت متوقف نشده و عملکرد وزارت نفت از مصادیق بارز اقتصاد مقاومتی است.»
پرتحرک و پرکاریم
زنگنه بابیان اینکه اخبار مربوط به امضای قراردادها و بهرهبرداری از طرحها در آینده بیشتر خواهد بود، این روند را نشانگر جریانی دانست که حاکی از کار در اوج تحریمهاست و اضافه کرد: «تحریمها ما را متوقف نکرده است؛ ما زندهایم؛ ما فعالیم و برای صنعت نفت ایران در تلاشیم. اگر صنعت نفت حرکت کند، پیمانکاران و سازندگان ایرانی فعال میشوند. لازمه رونق کار، سفارش کار است و سفارش از دل قراردادها بیرون میآید. کارهای عظیمی باید تعریف و اجرا شود. این قرارداد نشان میدهد ما همچنان پرتحرک و پرکاریم.»
نمایشگاه ایران پلاست
وزیر نفت بهشتاب در عملیات گازرسانی، ثبت رکوردهای بزرگ در بخش پالایشی و موفقیتهای صنعت پتروشیمی بهعنوان مصادیق دیگری از تحرک و کار در صنعت نفت اشاره کرد و افزود: «هفته آینده نمایشگاه سیزدهم ایران پلاست را خواهیم داشت و آنجا دستاوردهای صنعت پتروشیمی نشان داده خواهد شد.»
جهش پتروشیمی
زنگنه افزود: «در جهش دوم پتروشیمی هستیم که با تحقق آن، تولید محصولات پتروشیمی به بالای ۱۰۰ میلیون تن در سال میرسد و با جهش سوم این شاخص به ۱۴۰ میلیون تن خواهد رسید؛ بخشی از خوراک موردنیاز از پارس جنوبی تأمین میشود و بخشی از انجیالهای در دست احداث. در نمایشگاه پتروشیمی امسال خواهیم گفت که چقدر برای اجتناب از خامسوزی تلاش و چقدر صنایع پاییندستی در کشور ایجادشده است و چه برنامههایی برای آینده این صنعت داریم. ما نباید متوقف شویم. باید برای ارتقای سطح فناوری ملی هر کاری نیاز است انجام دهیم و طراحی در کیفیت عالی بینالمللی را در دستور کار قرار دهیم.»
پاسخ به سؤالات خبرنگاران
بیژن زنگنه در جمع خبرنگاران در واکنش به طرح پیشنهاد کاهش بیشتر تولید نفت از سوی برخی وزیران نفت و انرژی سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در شانزدهمین نشست کمیته وزارتی نظارت بر توافق اوپک و غیر اوپک (JMMC) در ابوظبی، گفت: «کاهش دهند، آنهایی که بازار را خراب کردند، خودشان هم آن را درست کنند.»
کاهش احتمالی تحریمها
زنگنه درباره کاهش احتمالی تحریمها و خط اعتباری ۱۵ میلیارد دلاری اروپا هم اظهار کرد: «ازنظر نفت این موضوع به معنای کاهش تحریم نیست، بلکه تنها پولی تخصیص داده میشود. من فکر میکنم اساس موضوع این بوده که تحریمهای نفتی برداشته شود تا بتوانیم نفت بفروشیم، وگرنه در آینده بدهکار میشویم.»وی درباره اینکه در صورت بهبود شرایط، سیاست وزارت نفت درزمینه تولید چگونه است، گفت: «حداکثر تولید.»
مراحل پایانی پالایشگاه
ستاره خلیجفارس
وی درباره فاز چهارم پالایشگاه ستاره خلیجفارس گفت: «فاز چهارم بهصورت مجازی در حال اجراست و مراحل پایانی را طی میکند. ظرفیت پالایش کنونی پالایشگاه ستاره خلیج فارس ۴۲۰ هزار بشکه در روز است و تا پایان امسال هم با سرمایهگذاری کمتر از ۱۰۰ میلیون دلار، به ۴۸۰ هزار بشکه در روز خواهد رسید.»
ضرورت استفاده از کارت
سوخت شخصی
وزیر نفت درباره محدودیت سوختگیری باکارت سوخت جایگاهها گفت: «هر فردی باکارت هوشمند سوخت خود هر میزان که بخواهد میتواند سوختگیری کند، اما قرار است مردم از کارت هوشمند سوخت خود استفاده کنند، نه اینکه ۹۵ درصد مردم از کارت سوخت جایگاه استفاده کنند.»
زنگنه بابیان اینکه ظرف چند روز آینده همه صاحبان خودرو در کلانشهرها صاحبکارت سوخت میشوند، بر ضرورت استفاده از کارت سوخت از سوی صاحبان خودرو تأکید کرد و گفت: «ناچار شدیم مقدار سوختگیری باکارت جایگاه را محدود کنیم تا مردم از کارت سوخت خود استفاده کنند. تعداد محدودی از صاحبان خودرو هنوز کارت هوشمند سوخت ندارند و نزدیک به یکمیلیون کارت سوخت در باجههای پست معطلمانده است.»