به گزارش ستاره صبح آنلاین رئیس سازمان موساد در این هفته به واشنگتن رفت؛ فردا هم قرار است وزیر خارجه این رژیم راهی آمریکا شود. علاوه بر آن مذاکرات پوتین و بایدن درباره ایران نیز قابل تامل است . در اقدامی دیگر وزرای خارجه فرانسه و آلمان نسبت به جدی نبودن ایران در مذاکرات هستهای هشدار دادهاند و گفتهاند ایران با طرح موضوعاتی جدید قصد مذاکره ندارد و در چنین شرایطی به نظر میرسد دورنمای رسیدن به توافق تیره شده است. آمریکا، عربستان و اسرائیل کوشیده و میکوشند مواضع چین و روسیه را به مواضع آمریکا نزدیک کنند تا از این طریق فشار بیشتر دیپلماتیک به ایران وارد شود. در همین حال تندروها در کنگره آمریکا و تعدادی از سناتورها همسو با اسرائیل به بایدن که قصد مصالحه با ایران دارد فشارمی آورند که از میز مذاکره فاصله بگیرند، بنابراین دور هشتم مذاکرات وین که فردا آغاز میشود میتواند برای ایران سرنوشتساز باشد. در ادامه تازهترین واکنشها در ارتباط با مذاکرات هستهای را به نقل از آفتاب نیوز میخوانید.
سخنگوی کاخ سفید با اشاره به مذاکرات وین ادعا کرد رویکرد و علاقه ما همچنان مسیر دیپلماتیک روبهجلو است.
«جن ساکی» سخنگوی کاخ سفید در نشستی با خبرنگاران این مطلب را در پاسخ به سؤال خبرنگاری بیان کرد که از او واکنش رئیسجمهوری آمریکا را در صورت پیشرفت نداشتن مذاکرات وین پرسید. سخنگوی کاخ سفید بابیان این ادعا که رئیسجمهوری آمریکا طیف وسیعی از گزینهها را در ارتباط با ایران در اختیار دارد، درباره آنها سخنی نگفت اما ادعا کرد رویکرد و علاقه ما همچنان یک مسیر دیپلماتیک روبهجلو است.
جن ساکی بار دیگر مدعی شد که دور هفتم مذاکرات ناامیدکننده بود، زیرا ایران با آمادگی برای پیشرفت از شش دور پیشین مذاکرات به میز مذاکره نیامده بود.
وی درعینحال گفت که همه مذاکرهکنندگان برای مشورت به کشورهای خود بازگشتهاند و ما باید به آنها فضای لازم برای این مشورتها را بدهیم.
حسین امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز به تازگی اعلام کرد: توافق باید جامع باشد که مردم بهطور ملموس نتایج آن را احساس کنند. ما برای رسیدن به یک توافق خوب جدی هستیم. آنچه هیئت ایرانی به عنوان متن مکتوب ارائه داده در چهارچوب برجام است و چیزی فراتر از برجام در آن نیست و مطالبات فرا برجامی در متن نیست.
انتظار ایران از طرفهای غربی
انتظار این است که طرفهای مقابل با پیشنهادها و پاسخهای مشخص شامل لغو تحریمها به وین آمده و دست از بازی مقصر نمایی بردارند. در این صورت توافق خوب در دسترس است. ما مسیر دیپلماسی و مذاکره را در وین و در چارچوب منطق مذاکراتی و تفاهم دنبال خواهیم کرد. دور جدید مذاکرات ایران و ۱+4 که از روز دوشنبه هشتم آذرماه (۲۹ نوامبر) در وین اتریش برگزار شد، روز جمعه گذشته به پایان رسید. علی باقری کنی مذاکرهکننده ارشد ایران در مذاکرات وین پس از پایان نشست کمیسیون مشترک برجام که قرار شد طرفهای مقابل برای بررسی متون پیشنهادی ایران به پایتختها بازگردند، تصریح کرد جمهوری اسلامی ایران انتظار دارد که غربیها پاسخ مستند، مستدل و منطقی به متون ایران ارائه کنند. معاون سیاسی وزیر خارجه ایران به خبرنگاران گفت: جمهوری اسلامی ایران در این دوره از گفتوگوها با ترکیب یک هیئت جدید شامل افراد متخصص و مسئول درزمینه موضوعات اقتصادی، مالی و بانکی وارد عرصه گفتوگوها شد. این مسئله نشاندهنده عزم جمهوری اسلامی ایران برای ورود به مذاکرات باهدف دستیابی به توافق بود. این نکته تأثیر خودش را روی طرف مقابل گذاشت و برخی طرفها در صحبتهایی که در جلسات داشتیم به این نکته اشاره کردند که ترکیب هیئت نشاندهنده عزم جمهوری اسلامی ایران برای ورود به مذاکرات است.
ارائه درخواستها بهطور مکتوب
نکته دوم اینکه در این دوره از گفتوگوها جمهوری اسلامی ایران به دلیل اینکه در پرتو دولت جدید، تیم جدید مذاکراتی در ایران شکلگرفته بود، دیدگاههای خودش را در مورد موضوعات در دستور کار گفتوگوها بهطور مکتوب به طرف مقابل ارائه کرد. این دیپلمات کشورمان اضافه کرد: ما در دو زمینه یکی در موضوع لغو تحریمهای غیرقانونی و ظالمانه و همین طور در مورد موضوع هستهای دیدگاههای تیم مذاکراتی ایران را بهطور مستدل و مستند در قالب دو سند به طرف مقابل ارائه کردیم. طبیعی است وقتیکه این به طرف مقابل ارائه میشود مبنایی برای مذاکره است و قاعدتاً طرف مقابل باید پاسخ مستند مستدل و منطقی به این پیشنهادها ارائه کند. باقری گفت: ازآنجاییکه طرف مقابل برای ارائه پاسخ مستند و مستدل به این پیشنهادها نیازمند مشورت با پایتختهایشان بودند پیشنهاد کردند که گفتوگوها برای چند روز متوقف شود تا آنها پس از رفتن به پایتختها و دریافت دستورالعملها برای ارائه پاسخ مستند و مستدل به پیشنهادهای جمهوری اسلامی ایران مجدداً به وین برگردند. ما در جلسه آخر کمیسیون مشترک تصریح کردیم که جمهوری اسلامی ایران و تیم مذاکراتی ما آمادگی دارد که گفتوگوها را در همین زمان ادامه دهد. ولی به هر حال چون آنها میخواستند پاسخ جمهوری اسلامی ایران را بدهند این درخواست را مطرح کردند و ما موافقت کردیم که آنها به پایتختهایشان بروند تا پاسخها را آماده و ارائه پاسخها به طرف ایرانی مبنایی برای مذاکره بین دو طرف قرار بگیرد.