به گزارش ستاره صبح آنلاین مرکز آمار اطلاعات شاخص قیمت تولیدکننده در فصل بهار را منتشر کرد. این شاخص معیاری از تغییرات هزینه تولید و به عنوان پیش بینی کننده تورم مصرفکننده است و افزایش آن هشداری برای تشدید تورم در ماههای آتی است. تورم سالانه تولیدکننده در بهار امسال به ۶۰.۴ درصد رسید که نسبت به زمستان ۱۳۹۹ افزایش ۱۳.۶ درصدی را نشان میدهد. بنابراین میانگین هزینه تولید در یک سال منتهی به بهار امسال نسبت به مدت مشابه پیش از آن، بیش از ۶۰ درصد افزایشیافته است. این در حالی است که در هفتههای اخیر شاهد رشد نجومی قیمت برنج، لبنیات و مواد خوراکی هستیم.
بیشترین و کمترین تورم سالانه تولیدکننده
بیشترین و کمترین تورم سالانه تولیدکننده، مربوط به بخش معدن با ۱۱۲.۳ و بخش خدمات با ۴۲ درصد بوده است. تورم سالانه بخش صنعت، کشاورزی و تولید برق به ترتیب برابر با ۷۸.۵، ۵۳.۳ و ۴۵ درصد بوده است. همچنین شاخص قیمت تولیدکننده در اولین فصل سال ۱۴۰۰ نسبت به فصل مشابه سال گذشته، ۷۲.۹ درصد افزایشیافته است. بنابراین میانگین هزینههای تولید در بهار امسال نسبت به فصل مشابه ۱۳۹۹، حدود ۷۳ درصد افزایشیافته است. معدن، صنعت و کشاورزی با ۱۵۴، ۹۴.۷ و ۷۱.۹ درصد بالاترین تورم نقطه به نقطه را ثبت کردهاند.
افزایش قیمت لبنیات
روند افزایش قیمت لبنیات در مدت اخیر به صورتی بوده که ۶ قلم از این گروه نسبت به سال گذشته بیش از ۵۰ درصد و حتی تا ۱۲۰ درصد گران شده است.
به گزارش ایسنا، آنچه در رابطه با وضعیت تورم در مردادماه اتفاق افتاد نشان از افزایش نرخ تورم به ۴۵.۲ درصد داشته که در این بین تأمین گروه خوراکیها برای خانوارها بهطور متوسط ۵۷.۱ درصد گرانتر از پارسال تمامشده بود. بررسی قیمت محصولات لبنی در بین گزارش مرکز آمار ایران از قیمت اقلام خوراکی در مردادماه حاکی از آن است که افزایش قیمت آنها بیش از ۵۰ درصد بوده است.
شیر ۶۸ درصد گران شد
در رابطه با قیمت شیر پاستوریزه هر یک لیتر آن در مرداد سال قبل بهطور متوسط ۷۲۰۰ تومان قیمت داشته که در تیرماه امسال به حدود ۱۱ هزار و ۵۳۰ رسیده است. هر یک لیتر شیر در ماه گذشته حداقل ۱۰ هزار و حداکثر ۱۵ هزار تومان فروش رفته و متوسط قیمت آن ۱۲ هزار و ۱۵۰ تومان بوده است، بر این اساس قیمت شیر نسبت به پارسال ۶۸.۴ و در مقایسه با تیر ۵.۴ درصد گران شده است.
کره ۱۲۱ درصد گران شد
یک قالب کره صد گرمی کره نسبت به مرداد سال گذشته ۱۲۱.۵ درصد افزایش داشته؛ بهطور که این کالا در مرداد پارسال بهطور متوسط ۴۸۶۶ تومان فروش رفته اما در تیر امسال به ۱۰ هزار و ۵۶۰ تومان و در ماه قبل تا ۱۰ هزار و ۷۷۰ تومان هم قیمت خورده است. کره در ماه گذشته تا ۱۲ هزار ۳۰۰ تومان فروش رفته است.
فروش خامه تا ۱۴ هزار و ۴۰۰ تومان
دیگر محصول لبنی خامه پاستوریزه است که نسبت به سال گذشته ۸۶.۳ گران شده است. هر یک بسته ۲۰۰ گرمی خامه از مرداد پارسال بهطور متوسط ۷۳۶۶ تومان قیمت داشته که در تیر امسال به حدود ۱۳ هزار و ۵۴۰ و مرداد به ۱۳ هزار ۷۰۰ تومان رسیده است، این محصول حتی تا ۱۴ هزار و ۴۰۰ تومان در ماه گذشته فروش رفته است.
هر کیلو ماست ۲۰ هزار تومان
افزایش قیمت ماست پاستوریزه نیز به نحوی بوده که این کالا در مرداد جاری تا هر یک کیلو ۱۹ هزار و ۲۳۰ تومان فروش رفته و متوسط قیمت آن ۱۴ هزار ۶۳۰ تومان بوده است. ماست نسبت به مرداد سال قبل ۵۳.۷ درصد گران شده؛ بهطور که در این دوره هر یک کیلو ماست ۹۵۰۰ بوده است.
دوغ ۵۹ درصد گران شد
دوغ پاستوریزه اما در ماه گذشته تا بیش از ۵۹ درصد نسبت به سال قبل افزایش قیمت داشته؛ بهگونهای در مرداد پارسال هر ۱.۵ لیتر آن بهطور متوسط ۷۹۰۰ عرضهشده ولی در مرداد امسال به ۱۲ هزار و ۶۰۰ رسیده است. فروش دوغ در مرداد تابیش از ۱۳ هزار و ۸۰۰ تومان هم گزارششده است.
اما پنیر گران...
دیگر محصول لبنی که این روزها افزایش قیمت آن موردتوجه فعالان بازار بوده پنیر است که این کالا برای مرداد سال جاری هر بسته نیم کیلویی بهطور متوسط ۲۰ هزار و ۵۰۰ و حداکثر تا ۲۷ هزار تومان فروش رفته است. متوسط قیمت هر نیم کیلو پنیر در ماه قبل، ۱۳ هزار و ۴۰۰ ثبتشده که نسبت به پارسال ۵۳.۱ گران شده است.