ستاره صبح آنلاین-بر اساس مصاحبهها و اطلاعاتی که Motherboard به دست آورده، در این فرآیند از یک اکانت تایید شده برای جعل هویت اکانت هدف استفاده میشود. کلاهبرداران نام، تصویر و بیوی اکانت سوژه را روی اکانت خود ثبت و بعد آن را به مدیران اینستاگرام گزارش میکنند تا به عنوان جعل اکانت حذف شود. ظاهرا تا زمانی که عکس یک انسان در تصویر پروفایل اکانت سوژه وجود داشته باشد، این روش کار میکند.
«مادربرد» میگوید عده دیگری از کاربران به خاطر نقض قوانین اینستاگرام در زمینه خودکشی و خودآزاری مسدود شدهاند. در این روش احتمالا از اسکریپتهایی استفاده شده که میتوانند بدون رسیدن به آستانه اسپم ثبت گزارشها، از این ابزار برای گزارش دروغین بهره بگیرند.
تجارت مسدودسازی حسابهای کاربری حداقل برای یکی از این کلاهبرداران که با مادربرد حرف زده، بسیار پردرآمد بوده است. او میگوید مسدودسازی اکانتها تقریبا یک کار تمام وقت محسوب میشود و در یک ماه درآمد دلاری پنج رقمی را به ارمغان میآورد.
برخی از این کلاهبرداران برای بازپسگیری حسابهای مسدود شده حدود ۳۵۰۰ تا ۴۰۰۰ دلار(حدود 89.7 تا 102.5 میلیون تومان) از کاربران پول میگیرند. عدهای از کاربران میگویند پس از مسدودسازی حساب خود بلافاصله پیامی برای کمک در فرآیند بازپسگیری دریافت کردهاند. گاهی اوقات اکانتی که آنها را گزارش کرده، دنبالکننده اکانتی بوده که پیشنهاد کمک برای برگرداندن اکانت را به قربانیان داده است.
اینستاگرام هنوز به درخواست رسانهها برای اظهارنظر در این مورد واکنشی نشان نداده، اما اعلام شده که آنها در حال بررسی سایتهای ارائهدهنده خدمات مسدودسازی هستند. اینستاگرام از کاربران خواسته تا اکانتهای مشکوک به فعالیت در این زمینه را به این شرکت گزارش کنند.