ستاره صبح آنلاین-موجهای پیدرپی پیک پنجم کرونا این روزها به جان مردم بیپناه افتاده است زیرا در روزهای اخیر وضعیت بیمارستانها به حالت اشباع رسیده و نیروهای مسلح و تأمین اجتماعی در حال تدارک تخت برای بستریشدگان هستند همچنین ایجاد بیمارستان صحرایی در دستور کار قرار دارد. تعداد مبتلایان به کرونا در روزهای گذشته در حال رکورد زدن است به طوری که در 24 ساعت منتهی بهروز گذشته ۳۴ هزار و ۹۵۱ ابتلا به کرونا ثبت شد و متأسفانه 357 نفر دیگر از هموطنانمان جان باختند. روز گذشته رئیس شورای شهر تهران و روسای بیمارستانهای تهران هشدار دادند که میزان بستریشدگان در تهران رکورد زده و از 10 هزار نفر روزانه عبور کرده است این در حالی است که در پیکهای قبلی بیشترین تعداد بستریشدگان 9 هزار نفر بودهاند. همچنین تعداد فوتیهای پایتخت از مرز 150 نفر در 24 ساعت عبور کرده و تهران در وضعیت خطرناکی قرارگرفته است. به نظر میرسد با جابهجایی دولت مقابله با کرونا متزلزل شده و محدودیتهای اعمالشده مؤثر نبوده بلکه به دلیل نبود نظارت کافی و عدم اعمال تعطیلی کامل شهرهای قرمز باید منتظر صعود و غلبه کرونا باشیم. نتیجه چنین فرایندی افزایش تعداد مبتلایان و فوتیها خواهد بود.
کرونا در ایران
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: ۳۵۷ نفر طی ۲۴ ساعت منتهی به ظهر روز گذشته بر اثر کرونا جان باختند. به گزارش روز سهشنبه ایرنا از وزارت بهداشت، مجموع جانباختگان بر اثر ابتلا به کرونا به ۸۹ هزار و ۴۷۹ نفر رسید. همچنین تا روز ۵ مردادماه ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۳۴ هزار و ۹۵۱ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد که سه هزار و ۷۰۸ نفر از آنها بستری شدند. مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به سه میلیون و ۷۵۸ هزار و ۱۹۷ نفر رسید. تاکنون نیز سه میلیون و ۲۹۱ هزار و ۹۷۹ نفر از بیماران، بهبودیافته و یا از بیمارستان ترخیص شدهاند. ۵ هزار و ۱۰۰ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. تاکنون ۲۵ میلیون و ۶۶۷ هزار و ۶۰۴ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در کشور انجامشده است. تاکنون ۸ میلیون و ۴۷۴ هزار و ۳۳۲ نفر دُز اول واکسن کرونا و دو میلیون و ۴۹۶ هزار و ۶۷۷ نفر نیز دُز دوم را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور به ۱۰ میلیون و ۹۷۱ هزار و ۹ دُز رسید. افراد واجد شرایط برای تزریق واکسن حتماً در سامانه salamat.gov.ir ثبتنام و پس از دریافت پیامک نوبت دهی، به مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند.
تعداد فوتیهای تهران رکورد زد
رئیس شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اعلام افزایش فوتیهای کرونایی در پایتخت گفت: به نظر میرسد که تعطیلات ۶ روزه در پایتخت نهتنها اثربخش نبوده، بلکه اثر منفی نیز داشته است. به گزارش همشهری آنلاین، محسن هاشمی در ابتدای سیصد و چهاردهمین جلسه شورای شهر ضمن تأکید بر لزوم رعایت پروتکلهای بهداشتی گفت: ابتدا عید غدیر را تبریک میگویم و لازم است تأکید کنم بر لزوم حفظ پروتکلهای بهداشتی که متأسفانه روند رعایت آن ضعیف شده است. او ادامه داد: تعداد فوتیهای کرونا در تهران از مرز ۱۵۰ نفر هم عبور کرده و متأسفانه تعطیلات ۶ روزه اثربخشی نداشته که هیچ اثر منفی و عکس داشته است. رئیس شورای اسلامی شهر تهران تأکید کرد: ستاد مقابله با کرونا در تهران باید هر چه سریعتر جلسه ویژه ای برای مقابله با این وضعیت تشکیل دهد. شهرداری تهران هم پای کار است هر کاری لازم باشد برای حفظ جان مردم انجام دهند.
روند بستری بیماران کرونایی در تهران شتابان است
فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران گفت: در روزهای اخیر شاهد سیر بسیار شتابان تعداد بستری بیماران کرونایی در تهران هستیم.
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا، دکتر علیرضا زالی روز سهشنبه در حاشیه مراسم راهاندازی مرکز تجمیعی خودرویی در مقابل درب شمالی نمایشگاه بین المللی تهران در جمع خبرنگاران افزود: روز گذشته ما از تعداد ۹ هزار و ۷۰۰ بیمار مبتلا به کرونا در تهران عبور کردیم و به احتمال فراوان تا پایان امروز یا فردا به عدد ۱۰ هزار بستری میرسیم.
وی ادامه داد: میزان مراجع سرپایی تهران همچنان بین ۱۹ تا ۲۰ هزار نفر در روزبه بخش بهداشت و درمان است که رقم بالایی است.
وی افزود: حدود ۲ هزار و ۶۰۰ بیمار کرونایی تا صبح دیروز در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانهای تهران بستری هستند.
فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران ابراز امیدواری کرد که با افزایش واکسیناسیون و اقدامات پیشگیرانه و رعایت دقیقتر پروتکلهای بهداشتی شاهد کاهش امواج سهمگین کرونا در تهران باشیم.
راهاندازی مرکز واکسیناسیون در ضلع شمالی نمایشگاه بین المللی تهران
زالی همچنین به راهاندازی یکصد و پنجمین مرکز تجمیعی واکسیناسیون کرونا در ضلع شمالی نمایشگاه بین المللی تهران اشاره کرد و گفت: این مرکز خدمات خود را به صورت خودرویی به مردم تهران ارائه میکند. وی یادآور شد: با احتساب راهاندازی این مرکز تجمیعی واکسیناسیون کرونا، ۱۷ مرکز واکسیناسیون اورژانس که در روزهای اخیر راهاندازی شد و مراکز قبلی، تعداد مرکز تجمیعی واکسیناسیون در تهران به ١٠٥ مورد رسیده است. فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران با یادآوری اینکه تعداد واکسنهای تزریقشده در تهران در روز گذشته به ۶۳ هزار مورد رسید، اظهار داشت: با راهاندازی مراکز تجمیعی واکسیناسیون، تعداد تزریق واکسن کرونا هم افزایش مییابد.
رئیس بیمارستان امام خمینی: میزان فعلی ورودی بیماران کرونایی بیسابقه است
رئیس بیمارستان امام خمینی گفت: میزان فعلی مراجعه به بیمارستان نسبت به یک سال و نیم گذشته بیسابقه بوده است و این میزان از حجم مراجعه و بستری از ابتدای کرونا تا الآن را نداشتیم.
«خسرو صادق نیت» رئیس بیمارستان امام خمینی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، با اشاره به وضعیت بیماران مبتلا به کرونا در بیمارستان امام خمینی، بیان کرد: ما بیش از ۵۰۰ تخت بیمارستان را به بیماران کرونایی اختصاص دادیم و مراجعات ما بهشدت افزایش پیداکرده است، روزانه حدود ۴۰۰ نفر مراجعه سرپایی داریم و بیش از ۳۰۰ نفر هم بستری موقت برای دریافت درمانهایی مثل رمد سیور و امثال آنها داریم.
وی ادامه داد: این میزان مراجعه به بیمارستان در یک سال و نیم گذشته بیسابقه بوده است، در حقیقت این میزان از حجم مراجعه و بستری از ابتدای کرونا تا الآن را نداشتیم.
صادق نیت در مورد علائم بیماران مبتلا به کرونا، افزود: خیلی از افراد با علائم سرماخوردگی مبتلا میشوند و فکر نمیکنند که کرونا باشد، بنابراین ممکن است دیرتر درمان را شروع کنند و مراقبتهای بهداشتی دیگر را انجام ندهند.
وی گفت: بعضیها هم به علائم مسمومیت غذایی دچار میشوند، مثل تهوع، استفراغ و اسهال و چون باز هم احتمال ابتلا به کرونا را نمیدهند ممکن است دیر اقدام کنند و وقتی درمان را به تعویق بندازند با وضعیتهای شدیدتری به ما مراجعه میکنند. رئیس بیمارستان امام خمینی ضمن تأیید ابتلای مجدد برخی افراد واکسینه شده به کرونا، ادامه داد: از اول هم کسی نمیگفت کسانی که واکسن میزنند مبتلا نمیشوند، تمام بحث واکسن این بود، کسانی که واکسن میزنند اگر مبتلا هم شوند به نوع شدید مبتلا نمیشوند و نیاز به بستری و بخش ویژه برای آنها کمتر میشود، درنتیجه مرگومیر در آنها کمتر میشود. صادق نیت درباره مراسمهای ماه محرم، گفت: هرگونه تجمع و کنار هم قرار گرفتن در این شرایط توصیه نمیشود، حال چه برای خرید، تفریح، دورهمی یا هر دلیل دیگر که باشد، بهتر است اینها را به تعویق بیندازیم.
۱۰ هزار تخت بیمارستانی را در تهران زیر بار کرونا
معاون درمان ستاد مقابله با کرونا استان تهران بابیان اینکه تاکنون حدود ۱۰ هزار تخت بیمارستانی را در تهران زیر بار کرونا آوردیم، گفت: داریم یک بررسی مجدد میکنیم تا از ظرفیت تختهای ارتش و نیروهای مسلح و تأمین اجتماعی نیز ظرف یکی دو روز آینده استفاده کنیم. حال اگر در ادامه نیاز شود، به سمت برپایی بیمارستانهای صحرایی میرویم. دکتر نادر توکلی در گفتوگو با ایسنا، درباره وضعیت تختهای بستری کرونایی در تهران، گفت: تاکنون حدود ۱۰ هزار تخت بیمارستانی را در تهران زیر بار کرونا آوردیم و از این به بعد دیگر محدودیتمان شدید است. بر همین اساس در حال حاضر عمده برنامهریزی که انجام میدهیم، این است که با توجه به اینکه باید یک تناسبی در تختهای مختلف ایجاد کنیم، هدف این است که سراغ جاهایی مانند تأمین اجتماعی و نیروهای مسلح رویم که میتوان با کمک آنها، ظرفیت تختها را افزایش داد. وی افزود: البته همکاری تأمین اجتماعی در این زمینه بسیار خوب بوده است. با این حال داریم یک بررسی مجدد میکنیم تا از ظرفیت تختهای ارتش و نیروهای مسلح نیز ظرف یکی دو روز آینده استفاده کنیم. اگر این ظرفیت افزایش یابد و بتواند پاسخگو باشد، انشاءالله کمککننده است. وی بابیان اینکه حداکثر پنجتا ۱۰ درصد از ظرفیت تأمین اجتماعی و نیروهای مسلح اضافه میشود، گفت: در حال حاضر در بحث جا یابی مقداری مشکلداریم. زیرا در جایابیها بیماران عمدتاً در اورژانس قرار میگیرند. یعنی بیمار در اورژانس بستری میشود و در نوبت بعد به بخش منتقل میشود. البته بیماران از خدمت محروم نمیشوند و خدمات موردنیازشان را دریافت میکنند. طبیعتاً پزشک متخصص بیمار را در اورژانس ویزیت میکند، اقدامات تشخیصی و درمانی انجام میشود، اکسیژن میگیرد و در نوبت بعد به بخش منتقل میشود. توکلی گفت: حداکثر ظرفیتی که میتوان از تأمین اجتماعی و نیروهای مسلح استفاده کرد، مجموعاً ۵۰۰ تا ۶۰۰ تخت است. وی تأکید کرد: پیک پنجم از تمام پیکها بدتر بوده است. در پیکهای قبلی در بیشترین حالت ابتلا، ۹۰۰۰ بیمار بستری کردیم، اما در پیک فعلی به ۱۰ هزار بستری رسیدیم. در پایان این هفته مشخص میشود و اگر کمک و استفاده از ظرفیت تأمین اجتماعی و نیروهای مسلح پاسخگو نباشد، به سمت برپایی بیمارستانهای صحرایی میرویم.