ستاره صبح-
پس از حوادثی که طی ماههای گذشته در خلیجفارس روی داد، دولت آمریکا با ادعای آنکه جمهوری اسلامی عامل حوادث پیش آمده ازجمله حمله به نفتکشها در بندر الفجیره امارات و دریای عمان بوده، اعلام کرد که قصد دارد ائتلافی نظامی-دریایی در خلیجفارس تشکیل دهد تا عبور و مرور کشتیها و نفتکشها با اطلاع و اسکورت این ائتلاف نظامی صورت گیرد. هرچند ادعای مقامهای آمریکایی بارها از سوی مقامهای کشورمان رد شده، اما دولت دونالد ترامپ دعوت خود از کشورهای متمایل به حضور در این ائتلاف را آغاز کرد و حال گفته میشود که تاکنون انگلیس و اسرائیل دو عضو مهم این ائتلاف خواهند بود. ائتلافی که بیش از هر چیز احتمال برخوردهای تصادفی و زیانبار در خلیجفارس را افزایش میدهد و روشن نیست در صورت چنین رخدادی چه سرنوشتی در انتظار منطقه خواهد بود.
حضور اسرائیل در ائتلاف
اسرائیل اعلام کرده به جمع کشورهای ائتلاف نظامی به رهبری آمریکا در خلیجفارس و دریای عمان میپیوندد. در گزارشی که رسانهها به نقل از اسرائیل تایمز منعکس کردهاند، آمده است که تلآویو آمادگی خود را برای عضویت در ائتلاف نظامی آمریکا جهت تأمین امنیت کشتیرانی در خلیجفارس اعلام کرده است. یسرائیل کاتز، وزیر امور خارجه اسرائیل در نشست کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی پارلمان اسرائیل مدعی شد کشورش به جهت دارا بودن منابع اطلاعاتی و دیگر مزیتها حضوری فعال در این ائتلاف خواهد داشت و مذاکرات در این خصوص پیش از این با مقامات آمریکایی آغاز شده است. به اعتقاد وزیر خارجه اسرائیل این مشارکت علاوه بر فراهم کردن زمینه تقویت روابط با کشورهای عرب حوزه خلیجفارس، منطبق با سیاست بازدارندگی و در راستای منافع تلآویو برای جلوگیری از نفوذ تهران در منطقه است. این ادعاها در شرایطی مطرح میشوند که اسرائیل اصلیترین عامل ناامنی منطقه طی دهههای اخیر بوده و رژیمی نامشروع به حساب میآید.
هشدار ایران
سخنگوی وزارت امور خارجه به انتشار اخباری مبنی بر اعلام آمادگی رژیم صهیونیستی برای حضور در ائتلاف نظامی آمریکا به منظور به اصطلاح تأمین امنیت کشتیرانی در خلیجفارس واکنش نشان داد. سید عباس موسوی در واکنش به انتشار این اخبار گفت: جمهوری اسلامی معتقد است اصل این ائتلاف تنشزاست و هرگونه حضور احتمالی رژیم اشغالگر قدس در این ائتلاف خودخوانده را که وجود نامشروعش در خاورمیانه اساس ناامنی و بیثباتی است، تهدیدی آشکار علیه امنیت، حاکمیت و تمامیت ارضی خود و عاملی بحرانآفرین و بیثبات ساز در منطقه خلیجفارس تلقی میکند و در چارچوب سیاست بازدارندگی و دفاعی کشور، حق مقابله با این تهدید و دفاع از خود را محفوظ میدارد و در عمل به آن در چارچوب سیاست دفاعی کشور، تردیدی ندارد و مسئولیت کلیه عواقب این اقدام خطرناک برعهده رژیم آمریکا و رژیم نامشروع صهیونیستی خواهد بود. موسوی در خصوص تلاش آمریکا برای شکلدهی یک ائتلاف نظامی و یا برگزاری نشست امنیت دریانوردی در آینده به بهانه تأمین امنیت دریانوردی در خلیجفارس گفت: ایران به عنوان یکی از کشورهای منطقه خلیجفارس با توجه به داشتن ۱۵۰۰ مایل ساحل در این منطقه و براساس مسئولیت تاریخی، خلیجفارس را ادامه قلمرو سرزمینی خود دانسته و خود را متعهد به تأمین امنیت آن و امنیت تردد کشتیها در این منطقه میداند و معتقد است حضور نیروهای فرامنطقهای در خلیجفارس تحت هر نام و عنوانی که باشد نه تنها کمکی به تقویت امنیت در این منطقه نمیکند، بلکه زمینه تنش و بحران را در منطقه حساس خلیجفارس بیش از پیش فراهم میآورد. سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: جمهوری اسلامی مخالفت خود را با شکلگیری اینگونه ائتلافها اعلام و آن را اقدامی تنشآفرین و فریبکارانه میداند و برگزارکنندگان، شکلدهندگان و اعضای آن را بهعنوان عاملین مؤثر در ایجاد تنش و بحران احتمالی آتی ناشی از آن در منطقه تلقی خواهد کرد. حسین امیرعبداللهیان، دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بین الملل نیز در همین رابطه در توییتر خود نوشت: «ایران مهمترین نقش را در تامین امنیت تنگه هرمز دارد. نتیجه هرگونه ائتلاف نظامی آمریکا در تنگه هرمز، تکرار داستان تلخ اشغال عراق و افغانستان و تشدید ناامنی در منطقه خواهد شد. اسرائیل غاصب پای خود را به تنگه هرمز بکشاند، در آتش خشم منطقه سوخته و دودش ازتل آویو بلند خواهد شد».