عبدالوهاب شهیدی، خواننده پیشکسوت موسیقی ایرانی روز گذشته در 99 سالگی براثر ایست قلبی از دنیا رفت. این خواننده عصر روز یکشنبه (۱۹ اردیبهشت) به دلیل عارضه قلبی ناشی از دریافت واکسن کووید ۱۹ در بیمارستان رسالت تهران بستری شده بود. عبدالوهاب شهیدی از اوایل دهه ۱۳۲۰ فعالیت هنری خود را با فراگیری آواز، سنتور و عود نزد اسماعیل مهرتاش آغاز کرد. او در سال ۱۳۳۹ در برنامه گلها شروع به فعالیت و همکاری با رادیو کرد و تا سال ۱۳۵۷ در بسیاری از این برنامهها شرکت کرد. وی همچنین چندین بار در برنامههای جشن هنر شیراز شرکت کرد و در این برنامهها با هنرمندان سرشناسی چون جلیل شهناز، فرامرز پایور، اصغر بهاری، حسین تهرانی، رحمتالله بدیعی، حسن ناهید و محمد اسماعیلی همکاری کرد. شهیدی با اجرای بیش از ۲۳۰ برنامه، از فعالترین هنرمندان برنامه گلها بوده و رتبه سوم بیشترین برنامه موسیقی در گلها را دارد. عبدالوهاب شهیدی در اجرای آوازهای محلی نیز پیشرو بوده است. تصنعیف معروف «زندگی» با مطلع «آن نگاه گرم تو» از این هنرمند است. بزرگی عبدالوهاب شهیدی بهاندازهای بود که وقتی محمدرضا شجریان در سال ۱۳۸۹ در یازدهمین جشن خانه موسیقی روی صحنه تالار وحدت رفت تا هدیه تقدیر از عمری فعالیت موسیقایی را به او بدهد، گفت: «من در مقابل شهیدی جرئت اجرا ندارم و خودم را در حد و اندازهای نمیدانم که جایزه او را تقدیمش کنم. همینجا در مقابل استاد شهیدی سر تعظیم فرود میآورم و دستشان را میبوسم.»
عبدالحسین مختاباد، خواننده موسیقی ایرانی در گفتوگویی با ایسنا ضمن عرض تسلیت برای درگذشت مرحوم عبدالوهاب شهیدی، درباره این هنرمند گفت: ایشان از استادهای مطرح آواز ایرانی در طول بیش از نیمقرن بودند. استاد شهیدی از اواخر دهه ۳۰ کار خود را آغاز کردند و پس از انقلاب، به علت مشکلاتی که برای ایشان به وجود آمد، از موسیقی ایرانی حذف شدند؛ این در حالی است که آن زمان بهترین فرصت برای نمایش خلاقیتهای این هنرمند بزرگ بود و دیگر هم نتوانست آن مسیری که شروع کرده بود را ادامه دهد. استاد شهیدی هم آهنگساز خوب و بینظیری بودند و هم صدای بینظیر و منحصربهفردی داشتند. خیلی وقتها گفته میشد خواننده خوب خوانندهای است که بتواند در اوج بخواند، ولی ایشان با همان صدای دلنشین و تحریرهای بینظیر خود همانند استاد بنان، در رجیسترهای میانی و پایین تأثیرهای بیمثالی در آواز موسیقی ایران گذاشتند.
وی در ادامه صحبتهایش درباره عبدالوهاب شهیدی تصریح کرد: ایشان پس از انقلاب که به امریکا رفتند، در زمان بازگشتشان دیگر پا به سن گذاشته بودند و علاقه و توانی برای خواندن نداشتند؛ البته من با ایشان در تماس بودم و در محفلهایی ایشان را دیده بودم.مختاباد در پاسخ به این پرسش که درگذشت نسل خوانندگان و موسیقیدانهایی همانند استاد شهیدی، چه تأثیری بر موسیقی ایرانی خواهد گذاشت گفت: بهمرورزمان شرایط اجتماعی و سیاسی به این بزرگان ضربه زد و این امر موجب شد که آنها از تبوتاب افتادند. افرادی همانند استاد ایرج، مرحوم نادر گلچین، استاد اکبر گلپایگانی همگی در تلویزیون و رادیو ایران ممنوع الصدا شدند؛ البته در اواخر دهه ۸۰ صداوسیما پخش آثار استاد شهیدی را آغاز کرد، ولی باید زمانی این امر صورت میگرفت که ایشان میتوانستند در زمینه خلق آثار بدیع و تربیت شاگردان فعالیت کنند. این خواننده پیشکسوت ۹۹ ساله روز ۱۶ اردیبهشتماه واکسینه شده بود.