به گزارش ایسنا، کریم همتی، رئیس جمعیت هلالاحمر در حاشیه نشست خبری سهجانبه با روسای نمایندگی فدراسیون بینالمللی صلیب سرخ و هلالاحمر و کمیته بینالمللی صلیب سرخ که به مناسبت روز جهانی صلیب سرخ و هلالاحمر برگزار شد، در جمع خبرنگاران گفت: در حوزه تأمین واکسن دستگاههای مختلفی وارد عمل شدند و با ورود هلالاحمر در مرحله نخست یکمیلیون دُز واکسن وارد کشور شد که در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفت. طی یک ماه پیشرو برابر برنامهریزی صورت گرفته ۹ میلیون دُز واکسن دیگر نیز وارد کشور خواهد شد. ما هر واکسنی که تهیه کنیم در همان فرودگاه به وزارت بهداشت تحویل خواهیم داد.
وی درباره اینکه کدام واکسنها خریداری خواهند شد، گفت: واکسنهایی که تهیه میکنیم تماماً مورد تأیید سازمانهای معتبر جهانی و همچنین وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو خواهد بود. همتی درباره اینکه آیا تمام ۹ میلیون دُز یکجا وارد کشور خواهد شد یا خیر، گفت: برنامهریزی صورت گرفته برای یک ماه پیش رو است اما اینکه محمولهها به چه شکل وارد خواهد شد اجازه دهید اقدامات انجام شود. وی در مورد وضعیت انبارهای امدادی نیز گفت: شارژ انبارهای امدادی انجامشده و ما در تمام استانها در حال شارژ و جبران کمبودها هستیم. این روند آغازشده و اگرچه تکمیلنشده اما وضعیت ما بهتر از دورههای قبلی است. این میزان قابلتوجه واکسن کرونا علاوه بر یکمیلیون دوزی واکسنی است که هفته گذشته از چین وارد شد. واردات این حجم از واکسن که طبعا باید الزامات فنی آن مانند منابع مالی و… فراهم شود، صرفاً بر اساس روابط ویژه سیاسی میان ایران با چین و روابط محترمانه شخصی مقامات ارشد دیپلماتیک قابل تأمین است.
سیر نزولی موج چهارم
رئیسجمهور گفت: کسی وقتی ویروس کرونا در دنیا شایع شد فکر نمیکرد که بشر در هشت ماه بعد به واکسن برسد، البته هرچند کاملاً هم تأثیرگذار نیست اما به هر حال به واکسن رسیده است. حسن روحانی در شصت و هفتمین جلسه ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا بابیان اینکه کشور نیازمند واکسن داخلشی است، اظهار کرد: ما باید کشورمان را به تجهیزات ساخت واکسن و توانمندیهای عملی آن مجهز کنیم. کسی وقتی این ویروس در دنیا شایع شد فکر نمیکرد که بشر در هشت ماه بعد به واکسن برسد، البته هرچند کاملاً هم تأثیرگذار نیست اما به هر حال به واکسن رسیده است. وی یادآور شد: اساس واکسن این است که بدن را آماده میکند برای مبارزه بهتر با ویروس و معمولاً جلوی مرگومیر را میگیرد. پس واکسن در شرایط فعلی بسیار مهم است، هرچند که هنوز همه مراحل خود را طی نکرده باشد و اثربخشی صد درصد نداشته باشد. رئیسجمهوری بابیان اینکه کسی که واکسن زده باید بداند که صد درصد مصون نیست، اظهار کرد: آن فرد میتواند ناقل باشد و از این جهت باید بسیار رعایت کند تا نزدیکان خود را مبتلا نسازد. روحانی با اشاره به آغاز موج چهارم کرونا در هفتههای اخیر، اظهار کرد: این خیز در نمودارها هم به خوبی مشخص است که بسیار بلند و بیش از سه خیز قبلی بوده است. نوع ویروس انگلیسی متأسفانه موتاسیونیافته و بسیار خطرناک است. اگرچه طبق گزارشها در استانها نیز افت و خیزهایی مشاهده میکنیم اما عمدتاً میتوانیم بگوییم در همه استانها به پیک رسیدهایم و طی کردن این پیک به سیر نزولی شروعشده است. وی بابیان اینکه اگرچه تعداد مبتلایان در این دوره بیشتر بوده است اما تعداد فوتیها برابر با دوره سوم بود که این نتیجه تلاش و زحمات کادر درمان است، افزود: اگر همه دست به دست هم نداده بودیم و این رنگبندیها به خوبی در این چند هفته برای مناطق نارنجی و قرمز اجرانشده بود امروز از پیک چهارم خارج نشده بودیم. روحانی با تأکید بر اینکه خروج از موج چهارم به چند هفته زمان نیاز دارد، یادآور شد: تأکید من بر موضوع واکسن است و در این مقطع نیازمند واردکردن واکسن خارجی هستیم. برخی در نوشتهها و گفتههای خود آوردهاند که کمی صبر کنید تا واکسنهای داخلی میرسد و با فشاری که داریم واکسن را از خارج نخریم که این حرف دقیقی نیست.
بهترین واکسن نخستین واکسن است
وی تصریح کرد: همان جمله معروفی که میگوید «بهترین واکسن نخستین واکسن است» را باید استفاده کنیم. هر کدام که اول به دست انسان برسد باید تزریق شود. نباید معطل بکنیم و نباید گوییم صبر کنیم ۲ ماه دیگر که چه میشود یا چه نمیشود. رئیسجمهوری بابیان اینکه هر واکسن مورد تأییدی که رسید چه با تاثیر ۹۰ تا ۸۰ درصد و شاید کمتر یا بیشتر را باید فوری استفاده کرد، ادامه داد: گروه اول یعنی مدافعان سلامت از واکسن استفاده کردند. واکسیناسیون گروه دوم آغاز شد و واکسینه کردن افراد بالای ۸۰ سال در حال انجام است که امیدواریم در روزهای آینده به نهایت برسد تا گروههای بعدی را شروع کنیم و همچنین افرادی که دارای بیماریهای زمینهای هستند، تا بتوانیم آنها را هم واکسینه کنیم. روحانی با اشاره به برنامه واکسیناسیون در کشور، گفت: در روزهای آینده یکمیلیون دز دیگر و اوایل خرداد ۸ میلیون دز دیگر در اختیار ما قرار میگیرد. امیدواریم در این فاصله کوواکس چند میلیون دز در اختیار ما قرار دهد و بتوانیم ۱۳ تا ۱۴ میلیون نفری که در اولویت ما هستند، در این دولت واکسینه سازیم تا بتوانیم بگوییم مرگ را مهار کردهایم. وی با یادآوری اینکه برای مهار زنجیره انتقال باید ۷۰ درصد جمعیت را واکسینه کنیم، اظهار کرد: باید بتوانیم تا تیرماه از این مراحل عبور کنیم تا بگوییم از نظر مرگومیر این ویروس را مهار کردیم. انشاءالله دولت بعدی هم این کار را ادامه میدهد.
واکسن ایرانی تابستان آماده میشود
رئیسجمهوری بابیان اینکه واکسن داخلی از تابستان وارد بازار شده و به دست ما میرسد، گفت: واکسن پاستور که با همکاری کوبا بوده است، زودتر به دست مردم میرسد و مردم میتوانند از آن استفاده کنند. سایر واکسنها نیز به تدریج در اختیار مردم قرار میگیرد و شرایط بهتر میشود. روحانی بابیان اینکه آنچه امروز در جامعه درزمینه انواع جهشیافته انگلیسی، هندی، برزیلی و آفریقایی کرونا مطرح است، نباید ذهن مردم را مشغول کند، تأکید کرد: همه آنها یک ویروس هستند و درمان هم یکی است. ممکن است این ویروس موتاسیون پیدا کند و حتی ممکن است در کشور ما نیز جهش یابد ولی باید در رعایت پروتکلها، شستن دستها، حذف سفرهای غیرضروری حسابشدهتر عمل کرد. مسیر همان است، ما مسیر دیگری نداریم. وی با تأکید بر اینکه دولت موظف است که واکسن را خریده، تهیه و وارد کند، گفت: ما ۱۶ میلیون دز واکسن از کوواکس خریداری کردیم و ۱۰ میلیون واکسن اخیراً وارد کشور شده که مجموع واکسنهای خریداریشده، حدود ۳۰ میلیون دز خواهد بود. این به غیر از واکسنهای داخلی است اما درعینحال کشور نیازمند واکسن داخلی است. رئیسجمهوری در پایان تأکید کرد: کرونا یک مسئله ملی و انسانی و اخلاقی است خواهش میکنم هیچکس این داستان را دستمایهای سیاسی برای مسائل حزبی و جناحی و یا برای انتخابات قرار ندهد. این یک داستان ملی است و همه باید تلاش کنیم و دست به دست هم دهیم تا از این ویروس زودتر خلاص شویم.
کرونا جان ۲۸۳ نفر را گرفت
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: با فوت ۲۸۳ نفر دیگر از هموطنان مبتلا به کووید ۱۹ تعداد جانباختگان این بیماری در ایران به ۷۴ هزار و ۵۲۴ نفر رسید. پنج هزار و ۵۴۵ بیمار بدحال نیز در بخشهای آی سی بو بستری هستند.
به گزارش ایرنا، مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز شنبه در اطلاعیه ای اعلام کرد: تا ظهر روز ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۳ هزار و ۵۷۶ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد که دو هزار و ۲۶ نفر از آنها بستری شدند و مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به دو میلیون و ۶۴۰ هزار و ۶۷۰ نفر رسید. وزارت بهداشت در این اطلاعیه افزود: تاکنون دو میلیون ۹۲ هزار و ۳۸۱ نفر از بیماران، بهبودیافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. پنج هزار و ۵۴۵ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ نیز در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند و ۱۶ میلیون و ۹۲۹ هزار و ۶۰۹ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در کشور انجامشده است. بر اساس این گزارش، اکنون ۴۶ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۲۶۳ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۳۹ شهر در وضعیت زرد و صفر شهر در وضعیت آبی قرار دارند. بر اساس مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا مسافرت «از» و «به» شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی ممنوع است. با افزایش مبتلایان در سیستان و بلوچستان نیز تعداد شهرستانهای آبی به صفر رسید. وزارت بهداشت همچنین اعلام کرد: تاکنون یکمیلیون و ۲۸۶ هزار و ۴ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۲۶۲ هزار و ۶۱۱ نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده و واکسینه شدهاند. مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور به یکمیلیون و ۵۴۸ هزار و ۶۱۵ دوز رسید.