کمتر از یک هفته تا برگزار شدن مراسم اهدای جوایز اسکار ۲۰۲۱ و معرفی برگزیدگان مانده و کرونا همچنان بر همه چیز سایه افکنده است. آکادمی علوم و هنرهای سینمایی در جریان نشست مجازی که میان نمایندگان، نامزدها و روابط عمومیهای شخصی و استودیوها برگزار شد، اعلام کرد بخشی از مراسم اسکار که در سالن یونیون استیشن لسآنجلس برگزار خواهد شد مشابه یک تولید تلویزیونی در نظر گرفته میشود، بنابراین افراد ملزم به استفاده از ماسک در مقابل دوبین نیستند، بااینوجود زمانی که افراد مقابل دوربین نیستند باید از ماسک استفاده کنند. آکادمی اسکار همچنان اعلام کرد شمار شرکتکنندگان در مراسم اسکار محدود به ۱۷۰ نفر خواهد بود که بهصورت چرخشی در مراسم حضور مییابند.
«استیون سودربرگ» که در کنار «جس کالینز» و «استیسی شر» تهیهکنندگی مراسم اسکار ۲۰۲۱ را بر عهده دارد، تأکید کرد که ماسک نقش مهمی در مراسم امسال خواهد داشت.
شرکتکنندگان در مراسم امسال جوایز آکادمی حداقل باید 3 بار پیش از حضور در این مراسم تست کرونا بدهند و در هنگام شرکت در مراسم هم تب سنجی از افراد الزامی است. همچنین یک فرش قرمز مختصر با حضور سه عکاس و شماری محدود از نمایندگان خبری برای مصاحبه برگزار میشود و نمایندگان خبری بینالمللی برای پوشش مراسم اسکار نیز از کشورهای کانادا، ژاپن، انگلیس، آلمان، فرانسه، برزیل، اسپانیا، مکزیک و استرالیا خواهند بود. طبق اعلام برگزارکنندگان مراسم اسکار باید حداقل فاصله دو متری میان خبرنگاران و مصاحبهشوندگان رعایت شود.
مراسم اسکار، پربینندهترین رویداد جهان در عرصه سرگرمی است که ازنظر میزان بیننده با اختلاف بالاتر از جوایز گلدن گلوب، جوایز تلویزیونی اِمی و جوایز موسیقی گرمی قرار دارد. بااینوجود سال گذشته میزان بینندگان مراسم اسکار با ۲۳ میلیون نفر به پایینترین حد خود در تمام ادوار برگزاری رسید. مراسم اعطای جوایز نود و سومین دوره جوایز سینمایی اسکار روز ۲۵ آوریل ۲۰۲۱ (۶ اردیبهشتماه ۱۴۰۰) در دو سالن دالبی تئاتر و یونیون استیشن لسآنجلس برگزار خواهد شد.
خاطرهانگیزترین لحظهها
در تاریخ ۹۲ ساله اسکار
امسال در دومین دوره پیاپی همهچیز همچنان تحت تأثیر ویروس کرونا است و بعید است لحظهای تاریخی در نود و سومین دوره مراسم اهدای جوایز اسکار رخ دهد. به گزارش هنرآنلاین، نبودن تماشاگر، محدود بودن مراسم فرش قرمز و لزوم رعایت کردن فاصله بهداشتی از مراسم اسکار ۲۰۲۱ یک برنامه نهچندان هیجانانگیز ساخته است. بااینحال، برای مرور چند صحنه پرهیجان تاریخ ۹۲ ساله اسکار میتوان به گذشتههای دور و نزدیک رفت.
۱- وقتی نام بهترین فیلم عوض شد - ۲۰۱۷: یکی از بزرگترین و شرمآورترین اشتباههای تاریخ اسکار همین چند سال پیش با عوض شدن نام برنده جایزه بهترین فیلم رقم خورد؛ جایی که وارن بیتی و فی داناوی بهجای پاکت برنده بهترین فیلم، با پاکت برنده بهترین بازیگر زن روی صحنه آمدند و زیر نام اما استون، اسم «لالالند» را خواندند. بااینکه همه عوامل فیلم دیمین شزل روی صحنه آمده بودند، اما جیمی کیمل ماجرا را مدیریت کرد تا جایزه به برنده واقعی یعنی «مهتاب» برسد.
۲- تاریخسازی هتی مکدانیل - ۱۹۴۰: او نخستین بازیگر سیاهپوست بود که در دوازدهمین دوره اسکار برای بازی در «بربادرفته» برنده اسکار شد. ۲۴ سال بعد سیدنی پوآتیه با «زنبقهای مزرعه» نخستین بازیگر سیاهپوست برنده جایزه بهترین بازیگر مرد شد و هالی بری هم با «مهمانی هیولا» در ۲۰۰۲ اسکار بهترین بازیگر زن را برد.
۳- طولانیترین تشویق ایستاده تاریخ - ۱۹۷۲: چارلی چاپلین در چهل و چهارمین مراسم اهدای جوایز اسکار ۸۲ ساله بود و پس از ۲۰ سال تبعید برای گرفتن جایزه اسکار افتخاری به آمریکا بازگشت. وقتی نام چاپلین برده شد، حاضران در سالن ایستادند و ۱۲ دقیقه او را تشویق کردند.
۴- گرانترین و پرستارهترین سلفی دنیا - ۲۰۱۴: مریل استریپ، برد پیت، جنیفر لارنس، بردلی کوپر، جولیا رابرتس، آنجلینا جولی، جرد لتو، کوین اسپیسی، چنینگ تیتم و لوپیتا نیونگاُ همگی در قاب دوربین گوشی الن دیجنرس، مجری مراسم قرار گرفتند و همین تصویر در دو ساعت پخش تلویزیونی هشتاد و ششمین دوره مراسم اسکار بیش از دو میلیون بار در توییتر بازنشر شد.
۵- شنای سوئدی روی صحنه - ۱۹۹۲: جک پالانس که برای گرفتن جایزه بهترین بازیگر مرد مکمل (برای بازی در «حقهبازان شهر») روی صحنه رفته بود، ناگهان تصمیم گرفت سخنرانی خود را نیمهکاره رها کند و آمادگی بدنیاش را در ۷۰ سالگی به رخ بکشد. او با انجام دادن سه شنای سوئدی روی یک دست ثابت کرد روزگار بازیگران سالخورده هنوز نگذشته است.
۶- راه رفتن روی صندلیها به شوق جایزه - ۱۹۹۹: وقتی نام روبرتو بنینی از دهان سوفیا لورن (بازیگر افسانهای سینمای ایتالیا و جهان) بیرون آمد، بازیگر و کارگردان ایتالیایی بهجای رفتن از راهروهای کداک تیهتر روی صندلیها پرید و خودش را به صحنه رساند. او با «زندگی زیباست» برنده اسکار بهترین فیلم خارجی زبان شد و البته برای گرفتن اسکار بهترین بازیگر مرد دیگر این کار را تکرار نکرد. آن سال «بچههای آسمان» مجید مجیدی رقیب «زندگی زیباست» بود.