لوگو
1404 يکشنبه 5 مرداد
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • سخن‌گاه
  • اقتصاد
  • شهروند
  • بین الملل
  • فرهنگ و هنر
  • سلامت
  • علم و فناوری
  • ورزش
  • خواندنی‌ها
  • آرشیو روزنامه
1404/05/04 - شماره 2554
نسخه چاپی
عبدالحسین فرزاد

تماشای کودکان غزه با جیمزوب

پیمان جرقه و سیم و آینه
 در جیمزوب، کامل شد
    و آنسوی کهکشان های دوردست را
    بر صحیفه آسمانها ترسیم کرد.
دریغا که آدمی
در لحظه پر خطر
 از کهکشان خویش تا مهابانگ نخستین را 
    دید و شنید
   اما
 ناله‌های کودکان از هم دریده
 وگرسنه غزه را
       نه دید و نه حتی شنید!
دریغا که در زیر پوست آدمی
هنوز هیولای بدهیبت مردم گریز،
     آشیان دارد
و تقدیر او را به خود وانهاده است.


بازار چاپ و نشر در رکود
در حالی که فعالان چاپ و نشر به پنجمین ماه سال رسیده‌اند، کارشناسان بازار، وضعیت کنونی تامین مواد اولیه تولید کتاب را ثابت و در رکود نسبی می‌دانند. به گزارش ایبنا، با شروع مرداد ماه، برخی از کارشناسان و فعالان صنعت چاپ و نشر بر این باورند که بازار با تغییرات گسترده‌ای همراه خواهد بود؛ به دلیل نزدیکی به زمان بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها حجم سفارشات افزایش خواهد یافت و بازار از رکود فعلی خارج می‌شود.
رصد بازار حوزه‌های مختلف از جمله چاپ و نشر نشان می‌دهد که پس از جنگ ۱۲ روزه، بسیاری از تولیدکنندگان و فعالان چاپخانه‌ها و ناشران نسبت به تولید اقلام مختلف با احتیاط بیشتری اقدام می‌کنند و بازار هنوز به وضعیت عادی برنگشته است.
بهای کاغذ تحریر در هفته جاری حدود ۲۰ تا ۳۰ هزار تومان رشد داشته اما بهای سایر ملزومات مثل مرکب و زینک تغییر خاصی نسبت به هفته گذشته نداشته است. غلامرضا شجاع، مدیرعامل تعاونی لیتوگرافان در این زمینه به خبرنگار ایبنا، گفت: این‌روزها کم کاری در میان ناشران، لیتوگرافی‌ها و چاپخانه‌ها وجود دارد، البته در همه حوزه‌ها این وضعیت وجود دارد اما در حوزه فرهنگ که بنیه نسبتاً متوسطی دارد این موضوع حساسیت‌های بیشتری به همراه دارد. وی افزود: کم کاری و بیکاری در میان واحدهای صنفی با وجود کاهش قیمت زینک و کاغذ در بازار به وضوح دیده می‌شود، اقلامی که الان در انبارهای مختلف وجود دارد از قبل به گمرکات و بازار وارد شده اما برای ماه‌های آتی باید برای واردات مواد اولیه و تامین آن فکر جدی اندیشیده شود. به گفته شجاع، اگر ارز برای واردات کالاهای مورد نیاز صنف چاپ و نشر تامین نشود، ممکن است در حوزه مواد اولیه مشکل ایجاد شود و همین مساله موجب ایجاد بلاتکلیفی بین صنایع و کسبه شده است. وی با تقدیر از تلاش دولت برای ثابت نگه داشتن قیمت دلار در بازار، گفت: خوشبختانه طی این مدت دولت توانسته قیمت دلار را ثابت نگه دارد و شاهدیم که مواد اولیه افزایش قیمت نداشتند اما باید به فکر راهکار عاجل بود. شجاع همچنین به چالش کمبود کارگر و نیروی ماهر در چاپخانه‌ها اشاره کرد و یادآور شد: اکنون کارگران چاپخانه‌ها حاضر نیستند با حقوق‌های پایه کار کنند و شغل‌های دیگر را ترجیح می‌دهند، در این حوزه ضروری است که برای تامین نیروی انسانی به فکر راهکاری باشیم تا چرخ چاپخانه‌ها از حرکت باز نماند.

 

Facebook Twitter Linkedin Whatsapp Pinterest Email

دیدگاه شما

دیدگاه شما پس از بررسی منتشر خواهد شد. نظراتی که حاوی توهین یا الفاظ نامناسب باشند، حذف می‌شوند.

تیتر خبرهای این صفحه

  • «افقِ خونین» هوشنگ کامکار و شهرام ناظری
  • توجه کامبربچ به محیط زیست هالیوود
  • روایت تازه از معلم انقلاب
  • زمین عرصه‌ نبرد گفتمان‌ها
  • تماشای کودکان غزه با جیمزوب
  • درگذشت احمد وثوق احمدی
لوگو
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • همکاری با ما
  • تعرفه آگهی
  • نمایندگی‌ها
  • شناسنامه
  • مرامنامه
  • آرشیو
  • RSS

1401© :: کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به روزنامه ستاره صبح بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلا مانع است.