خاطرات هاشمی رفسنجانی
7 بهمن سال 1377- آقاى سیدمحمد اصغرى، مشاور وزیر کار و اموراجتماعی آمد. از نابسامانى وضع كشور و دانشگاهها وگفت، با گستاخ شدن دانشجوها، درس گفتن در دانشگاهها مشكل شده و داروى سرطانىها گير نمىآيد و نيز از من خواست كه به حزب كارگزاران سازندگی، تأكيد كنم كه او را در ليست بگذارند.اخوى محمد، رییس شورای مرکزی حزب کارگزاران آمد. گفت، پدرزنش به خاطر كسالت قلبى بسترى شده و مقدارى از برنامه انتخاباتى كارگزاران گفت و از ناراحتى آقاى خاتمى، رییسجمهور، به خاطر رد شدن جمعى از نامزدهاى جريان چپ. امروز روزنامهها، خبر از رد صلاحيت حدود 50 نفر از نامزدهاى انتخابات شوراها دادهاند.
آتش بس میان آمریکا و ویتنام
ساعت هفت بامداد 27 ژانويه سال 1973 ميان نيروهاي نظامي آمريكا و كمونيست ها در ويتنام آتش بس بر قرار شد. اين آتش بس شامل زد و خورد نيروهاي نظامي ويتنام جنوبي با كمونيست ها نمي شد. قرارداد آتش بس قبلا در پايان يك رشته مذاكرات طولاني در پاريس امضاء شده بود. در لحظه امضاي قرارداد، شمار نيروهاي آمريكايي در ويتنام از رقم 500 هزار تجاوز مي كرد. جمع تلفات اين نيروها از آغاز جنگ ويتنام 57 هزار كشته، يك هزار و سيصد ناپديد، 600 اسير و 303 هزار و 640 مجروح اعلام شده بود. اين جنگ براي آمريكا 109 ميليارد و 500 ميليون دلار (به ارزش آن زمان) هزينه داشت. جنگ ويتنام كه از سال 1961 آغاز شده بود از 1965 شدت يافته بود.
الحاق ايران به يونسكو
در چنین روزی در سال 1344 ه ش ایران به قرار داد جهانی آزادی تبادل افکار یونسکو ملحق شد . قرن بیستم عصر آزادی اطلاعات نام گرفت و با از هم پاشیدگی موانع و ایجاد امکان ارتباط فرامرزی افراد با یکدیگر و جهانی شدن اقتصاد، فرهنگ، سیاست ، افراد در معرض ارتباطات بیشتری قرار گرفتند که پیش از این چنین امری تا این اندازه سابقه نداشته است. یونسکو به عنوان نهاد بین المللی ، تا کنون عهده دار چنین مسوولیتی بوده است . ایران نیز در در سال 1344 با پیوستن به این قرار داد سعی کرد خود را در مسیر های مختلف اطلاعاتی پدید آمده ، قرار دهد .
زادروز شاه عباس صفوی
بیست و هفتم ژانویه زادروز شاه عباس یکم است. تولد و وفات شاه عباس در ژانویه اتفاق افتاده است. وی که ۲۷ ژانویه ۱۵۵۶ به دنیا آمده بود در ۱۹ ژانویه سال ۱۶۲۹ فوت شد. شاه عباس که از جانب پدر فرماندار خراسان بود و درشهر هرات حاکم نشین خراسان وقت بسر می برد پس از آن که شنید سران قزلباش پدر نابینای او را آلت دست قرار داده و مادرش «مهدعلیا» را که مانع سوء استفاده های ایشان بود کشته اند با لشکر خراسان به قزوین شتافت، کودتا کرد و شاه شد و با ایجاد یک ارتش ملی دست قزلباش را به تدریج از کارها کوتاه کرد و پایتخت را به اصفهان انتقال داد و از این شهر با پای پیاده به زیارت مشهد رفت.
اختراع قرص شیمیایی آسپرین
اولین قرص شیمیایی و دارویی مُسکِّن توسط یک داروساز با تجربه آلمانی به نام فلیکس هوفمان اختراع شد که بعدها با نام آسپرین شهرت یافت. فلیکس هوفمان که تحصیلات خود را در رشته شیمی به پایان رسانیده بود و یک کارگاه بزرگ داروسازی داشت، این قرص را در ۲۷ ژانویه ۱۹۰۰م برای تسکین دردهای کوچک و عوارض ساده درست کرد. مصرف آسپرین در سالهای بعد به دلیل خواص ضد درد و ضد التهاب آن بسیار فراوان شد و همگان از آن استفاده میکردند. اما طی تحقیقات اخیر، اثرات سوء آن نیز مورد توجه قرار گرفته و استفاده از آن توصیه نمیشود.